USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kovid-19'u atlattıktan 10 gündüz sonradan bebeğine munsap anneden gebelere telkih çağrısı

Sivas'ta, toy sima koronavirüse yakalandığı düşüncesince bebeği sezaryenle er tahsil edilen 27 yaşındaki ev hanımı Hatice Koçak, 10 günce tedavisinin arkası sıra bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.

Kovid-19'u atlattıktan 10 gündüz sonradan bebeğine munsap anneden gebelere telkih çağrısı
08-01-2022 12:28
Sivas

İl merkezinde canlı gebe Hatice Koçak, 24 Aralık 2021'de öksürük, dudak kuruluğu, efdal biberli ve soluk darlığı şikayeti ile Sivas Numune Hastanesine başvurdu.

Kovid-19 testi meydana getirilen ve 32 haftalık gebe bulunan Koçak, sınav sonucunun fazlalık çıkması ilişkin hastaneye yatırıldı. Koçak'ın hastanede hali ağırlaşınca 29 Aralık'ta duyum yitimi derin iş servisine alınmasına değişmeyen verildi.

Doktorları bu tam bebekte dirimsel muhatara oluşabileceği ihtimali ilişkin Koçak'a sezaryenle veladet yaptırdı. Koçak'ın derin bakımda tedavisi sürerken çocuk toy doğan derin iş ünitesine alındı. Tedavisi tamamlanan ve taburcu edilen Koçak, 10 gündüz sonradan evvel defa oğlunu kucağına aldı.

Hamilelere telkih çağrısı yaptı

Anne Koçak, AA muhabirine, baş döndürücü kavi müşterek proses yaşadığını anlattı. Sağlıklı müşterek çocuk dünyaya getirmiş olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tamlayan Koçak, "Çok emekli müşterek süreçti, Allah bunu hiç kimseye yaşatmasın, Rabb'im herkesi evladına bağışlasın." dedi.

Kovid-19 aşısının önemine dikkati çekici Koçak, "Çok emekli müşterek proses geçirdim, beyan etmek bile istemiyorum. Bütün gebeler banko aşısını yaptırsın. 10 gündüz sonradan evladımı evvel defa görüp kucağıma aldım, baş döndürücü ayrı ayrı havas içindeyim. Anlatılacak kadar değil, bunun müşterek tarifi yok." niteleyerek konuştu.

Baba Akif Koçak ise emekli süreçte eşinin sağlığına kavuşmasına fırsat bulunan doktorlara teşekkürname etti.

Birinci düze telkih yaptıran eşinin bahtlı bulunduğunu vurgulayan Koçak, "İkinci aşıda ise birtakımı ol, birtakımı olma dedi. Ama şurası söyleyebilirim, her insanın banko telkih olmasını başvuru ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Aşısı olmasaydı henüz da çirkin neticeler doğurabilirdi"

Sivas Numune Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde işyar Operatör Doktor Gamze Sönmez Ünal da Koçak'ın otama süreci karşı bilim verdi.

Annenin kavi müşterek proses yaşadığını, sağlığına kavuşmasının ise muştulu bulunduğunu dile getiren Ünal, "Gebemiz bizlere geldiği devir biricik düze aşılıydı, ihtimal bundan ötürü bu süreci henüz bedava atlatabildi. Aşısı olmasaydı henüz da çirkin neticeler doğurabilirdi. Bu sebeple topu topu gebelerimize telkih yaptırmalarını öneriyoruz." dedi.

Hastanın serviste izlem edilirken umumi durumunun güzel bulunduğunu fakat ani kötüleştiğini aktaran Ünal, "Ani müşterek kararla sezaryen edinmek yerinde kaldı. Bu süreçte ana baş döndürücü endişeliydi, ayrıca giderken 'Hocam, hakkını helal et.' dedi. 'Hocam güzel olacak mıyım? Bebeğim güzel olacak mı?' niteleyerek sordu. 'İnşallah güzel olacaksın, bebeğinde dosdoğru doğdu, sen demincek kendine bak, kendini düşün.' dedim. Hastamızı o biçimde derin bakıma uğurladım. Ama baş döndürücü şükür şu an iyi, kılıç de bu vaziyetten ötürü baş döndürücü mutluyuz." niteleyerek konuştu.

Hamilelere telkih olmaları tavsiyesinde mevcut Ünal, şunları kaydetti:

"Aşı olmayıp gebelikte Kovid-19’a yakalanan baş döndürücü sayıda hastamızı kaybettik. Gebelik devrinde Kovid-19 baş döndürücü ağırbaşlı seyredebiliyor. Bu sebeple her insanın tetik olmasını, maske, mesafe, hıfzıssıhha tedbirlerinin yanı esna hamilelik devrinde nite telkih olmalarını öneriyorum. Bebek ve annesinin derin bakıma gitmesine baş döndürücü üzüldüm. Ama son beniz komik oldu. Şu anda annenin yanına çocuğunun gelmesinden ötürü öz çocuğum geliyormuş kadar sevindim. Bundan ahir yaşamlarında daim bahtiyar ve baş başa olsunlar, biricik dileğim bu."

"Gebelerde Kovid-19'un ilerlemesi çabuk oluyor"

Anestezi uzmanı Dr. Nuh Dede ise annenin durumunun ağırlaşması ilişkin kurul oluşturup hali değerlendirdiklerini anlattı.

Koçak'a sezaryen ile veladet yaptırma sonucu aldıklarını tamlayan Dede, "Hastanın sezaryen önceleri müvellidülhumuza değerlerinde asıl derecede eksilme vardı. Tedavi sonrası hastanın oksijeninde asıl düzelmeler oldu. Hastayı 4 gündüz derin bakımda izlem ettikten sonradan eş veladet servisine naklettik. Hastanın iyileşmesi bizim açımızdan baş döndürücü şişman mutluluk, zira gebelerde Kovid-19’un ilerlemesi baş döndürücü çabuk oluyor. Sonunda ana ve bebeği kaybedebiliyoruz. Servisimizde yatan hastalar umumi anlamda aşısız bulunan hastalar, bu hastaların iyileşip taburcu edilmesi bizim düşüncesince baş döndürücü şişman müşterek mutluluk. Bir canı değil dü canı kurtarmış oluyoruz." laflarına toprak verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler