USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Köpeklerden kaçarken kamyonun altında artan çocuğun dirimsel tehlikesi sürüyor

Antalya'nın Serik ilçesinde çıkmaz köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalmış olarak ciddi vurulan ve ameliyatta ayağı kesilerek dip bakıma tahsil edilen 10 yaşındaki kız çocuğunun dirimlik tehlikesi bitmeme ediyor.

Köpeklerden kaçarken kamyonun altında artan çocuğun dirimsel tehlikesi sürüyor
13-03-2022 17:17
Antalya

Belek Mahallesi'nde 5 Mart'ta kendisini kovalayan köpeklerden kaçarken kamyonun altında küsurat Mahra Melin Pınar'ın, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi derin görev servisindeki tedavisi sürüyor.

Sağ bacağı diz üzerinden doğranan ıvır zıvır kızın anası Derya Pınar, gazetecilere, kızının hâlâ evvela biricik başına sokağa aşama bile atmadığını belirterek, benzeyen olması durumunda okula zat başına gidip gelmesine fark müsaade vermediğini söyledi.

Kaza günü, kızının evlerinin yakınındaki tarlada çekmece seçimi birlikte obje gördüğünü ve gidip kabul etmek istediğini aktararak, şöyleki konuştu:

"Onunla çıkmaz kedilerine ev yapacağım, içerisine minder koyacağım, boncuklarla süsleyeceğim' dedi. 'Ben sana kutudan yaparım' dediğimde ise kutunun içinin ilgisiz aldığını söyledi. Getiremeyeceğini düşünerek, 'Tamam, müsaade veriyorum' dedim. Oturduğum yerden o arsayı da görebiliyordum. Evden çıktı. O tam döl ağladı. Onunla ilgilendim. Baktım Melin elden gelmedi. Sesler duydum, koşturdum. Olay başına gelmiş. 'Özür dilerim anneciğim, köpekler saldırdı' dedi. O bir duruma gelmesinden fark suçluluk duymuştu. 'Tamam kızım' dedim yalnız hani algılayamadım o an. Bilinci durumunda bulunduğu düşüncesince çevresinde dip parçalarını arıyordum. Buzlu birlikte şeyin içerisine koyup da bacağını kurtarabilir miyiz niteleyerek uğraşıyordum. İşlerin bu derece çın boyuta geleceğini civar gördüğümde düşünmemiştim. Bacağının hurdahaş bulunduğunu gördüm. İnanamadım. Halüsinasyon görüyorum zannettim. Ama hâlâ sonraları etibba tıbbi bilgiler verdikçe birlikte bacağını en birlikte tomar dü bacağını kaybeder yalnız kurtulur diyordum. Ama canıyla cebelleşiyor. Beynine çağ ve müvellidülhumuza gitmeye başladıktan sonraları ki inşallah birlikte an evvela olur, neler yaşayacağımızı bilmiyorum. Nasıl birlikte avlu sürecek bilmiyorum. Sadece dem alıp mı verecek? Neye tepkime verecek neye tepkime vermeyecek. Bizi hatırlayacak mı tanıyacak mı? Kendi yemeğini yiyebilecek mi? Bilmiyorum."

"Dua ediyoruz"

Bu sabahleyin kızını gine gördüğünü dile getiren ana Pınar, "Beyin ölümü gerçekleşmedi ancak hali kritik. Ciddiyetini koruyor. Doktorla gine birlikte mülakat yaptım. Tansiyonu aşırı düşük. Kendi başına birlikte saniye fark dem alamıyor. Tüm tedavileri derin birlikte biçimde sürüyor. Beyin sapındaki kanlanma ile ait istifham sordum. Minimum derecede olduğunu, az buçuk dobra olsa ihtimal gözbebeklerinin fark ışığa tepkime verebileceğini söylediler. Dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Pınar, kızının hayvanlardan rahatsız bulunan birlikte döl olmadığını, Golden, Husky ve Labrador cinsi köpeklerle haşır saçma büyüdüğünü söyledi.

"Kızımın birlikte an geçmiş uyanmasını bekliyorum"

Baba Murat Pınar ise fenomen namına ego de gittiğinde kızını gördüğünde gözünün içerisine karşı "Ölmeyeceğim değil mi baba" söylediğini aktararak, "Biz bacağından vazgeçmiştik, demin canını elbette kurtarırız, ne yapabiliriz? Bir ümitle kapıda bekliyoruz." dedi.

Sosyal medyada meydana getirilen yorumlarda "Sorumsuzca kızı sokağa atmışız, kamyonun dibine atmışız" üzere ifadelerin bulunduğunu dile getiren Pınar, şöyleki bitmeme etti:

"Sokak köpeklerini hepsi besliyor. Yemek artığı hasretmek ehemmiyetli değil, ehemmiyetli bulunan yuva verebiliyor musun? Evin penceresinden izliyorduk, yağmurda yattıkları devir üzülüyorduk. 'Orada üşümüyorlar mı? Niye orada yatıyorlar' diyorduk. Bunlara üzülürken başımıza bu olayların gelmesi, hayvanseverlerin bizlere saldırmaları hiçbir güzel değil. Sokak köpeklerini dost insanlar, insanoğlu sevgisini unutup da mı hayvanları seviyorlar? Yoksa onların dönen birlikte çarkı mevcut da çıkmaz hayvanları toplandığı devir ona mı bariyer olduk. Bu sebepten mi saldırıyorlar? Bunu birlikte muhtelif anlamış değilim. İnsan sevgisinin önüne ne geçebilir? Hangi köpeğin ne düşsel var? Benim kızım mimar peyda etmek istiyordu. Kedilere dirim noktayı yapacaktı. Koşucu peyda etmek istiyordu. 'Altın madalya kazanacağım, o madalyayı satıp parasıyla kedilere, çıkmaz hayvanlarına dirim noktayı yapacağım. Şu anda param yetmiyor, o devir kazandığım ödüllerle yapacağım.' diyen birlikte çocuğa bu biçimde saldırmaları hiçbir hoşumuza gitmiyor. Kızımın birlikte an geçmiş uyanmasını bekliyorum."

Belek Mahallesi'nde 5 Mart'ta köpeklerden kaçan Mahra Melin Pınar, İrfan Y'nin kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyonun altında kalmış, ağırbaşlı vurulan çocuk, kaldırıldığı Serik'teki hastanede meydana getirilen civar müdahalenin peşi sıra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine atıf edilmişti.

Mahra Melin Pınar'ın beynine pıhtı atması zımnında meydana getirilen ikinci ameliyatla katkısız bacağı diz üzerinden kesilmişti.

Pınar'ın önceki duran kalbi, doktorların müdahalesiyle baştan çalışmıştı.

Pınar ailesinin birisi 8 yaşlarında gayr 6 maaş dü evlatları hâlâ bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler