USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Konya'ya nazil leylekler şehremaneti ekiplerince balıkla besleniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Fırtına bitmeme etmiş olduğu sürece misafirlerimizi beslemeye bitmeme edeceğiz." dedi.

Konya'ya nazil leylekler şehremaneti ekiplerince balıkla besleniyor
19-03-2022 16:31
Konya

Konya'da hicret sırasında olumsuz hava şartlarından etkilenerek şehir merkezine nazil leyleklere şehremaneti ekiplerince balık veriliyor.

Baharın müjdecisi yerine vasıflandırılan ve havaların ısınmaya başlamasıyla yurda mevrut leylekler, Konya'daki sıkıntı dolayısıyla şehir merkezindeki yersiz arazilerde görülüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri leyleklere kayıt dağıtırken aceleci müdahalede makbul efsanevi ambulansı "Canbulan" da alanda amade bekletiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, akıbet yılların en itici mevsiminin yaşandığını, olumsuz hava şartlarından etkilenen doğadaki kâffesi canlılara koyun açtıklarını belirtti.

"Fırtına bitmeme etmiş olduğu sürece misafirlerimizi besleyeceğiz"

Göç sırasında Konya semalarından geçe fırtınaya yakalanan ve şehir merkezine kaymak durumunda artan leyleklerin beslenmesini sağladıklarını aktaran Altay, "Misafirlerimiz, fırtınanın dineceği süreye derece şehrimizde konaklayacak. Belediye yerine tığ de aç kalmamaları düşüncesince leylekleri balıkla besliyoruz. Fırtına bitmeme etmiş olduğu sürece misafirlerimizi beslemeye bitmeme edeceğiz." diye konuştu.

"İlk el hakeza birlikte şeyle karşılaşıyoruz"

Kente nazil leylekleri kazanç ve suyla besleyici vatandaşlardan Zeki Tuncer de şehremaneti ekiplerine teşekkürname etti.

Leyleklerin geçmiş araziye indiğini özetleyen Tuncer, "İlk ilk ne yapacağımızı bilemedik lakin sonraları kazanç ve su verdik. Bugün de şehremaneti ekipleri balık getirdi. İlk el hakeza birlikte şeyle karşılaşıyoruz. Leylekler ayrılıncaya derece beslemeye bitmeme edeceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler