USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarptığı bale eğitmeni 11 ay sonraları baştan ayağa kalktı

Çarpmanın etkisiyle leğen kemiği alıngan ve 11 ay yatağa tabi küsurat Kardelen Güleçyüz, "Şu an aşırı iyiyim. Tedavim sebebiyle bundan böyle yürüyebiliyorum, bale eğitmenliğine arka döndüm, spor hazırlamaya üstelik başladım." dedi.

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarptığı bale eğitmeni 11 ay sonraları baştan ayağa kalktı
11-12-2022 12:15
Ankara

Kırmızı ışıkta geçen sürücünün çarpması zımnında leğen kemiği alıngan ve aylarca yatağa yayımcı artan 22 yaşındaki bale eğitmeni Kardelen Güleçyüz, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde ölçülü tedaviyle ayağa kalkıp öğrencilerine kavuştu.

Güleçyüz, tahminî 2 sene ilk pedagoji bilimi verdiği bale kursundan çıkmış bulunduğu esnada al ışığı dikkate almayan taşıt sürücüsü yüzünden ölümle koku alma organı buruna geldi. Aracın çarpması kararı leğen kemiği alıngan canlı eğitmen, kaymakamlık sonrası ambulansla getirilmiş bulunduğu Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Nöroloji Ortopedi Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Farklı branşlardan uzmanların katılımıyla meydana getirilen cerrahi operasyonda karışmış mızrap parçaları "plak" vida sistemiyle birlikte araya getirilen ve arkası sıra derinlemesine müddet hikmet otama gören Güleçyüz, bu proses böylelikle baştan ayağa kalkabildi.

11 ay yatağa yayımcı kaldı

Tekrar bale dersi vermeye başlamış bulunan Güleçyüz, hastanedeki muayeneleri sırasında AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kazanın dört kez ağzında karşıya geçmiş bulunduğu yetkin meydana geldiğini anlattı.

Araç çarptıktan sonrasını hatırlamadığını anlatım fail Güleçyüz, "Burada hocalarımız beni çabucak ameliyata almış, iyice derinlemesine zaman gelmiş ameliyatım. Kendime geldiğimde ameliyattan çıkmıştım. Ardından 11 ay süresince yatağa bağımlıydım, ayağa tek kalkamadım." dedi.

Ameliyat sonrası daima hikmet otama gördüğünü ve birlikte müddet örümcek desteği ile ayağa kalkabildiğini tamlayan Güleçyüz, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Kaza sonrası gene yürüyememekten, bale yapamamaktan baş döndürücü korkmuştum zira sporla iç içe birlikte insanım. 3,5 yaşından buyana bale yapıyorum ve bu benim düşüncesince birlikte hayat biçimi. Sürekli yatmanın psikolojisi ağırdı, baş döndürücü mütekait birlikte süreçti. Şu an baş döndürücü iyiyim. Tedavim sebebiyle bundan böyle yürüyebiliyorum, bale eğitmenliğine, işime art döndüm, spor hazırlamaya fark başladım. Eski sağlığıma gene kavuştum. Bu süreçte hastanedeki hocalarım, akrabalarım daim yanımda oldu. Onların desteği bana çelim verdi. Hepsine baş döndürücü teşekkürname ediyorum."

"Sürücülerin birlikte enstantane fotoğraf ihmali yaşama, hayallere para olabilir"

Kardelen Güleçyüz, gelişigüzel hafta sonu küçüklere bale eğitimi verdiğini ve küçük öğrencilerine gene kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Kaza zımnında yaşamını kaybedebileceğine yahut hastalıklı kalabileceğine dikkati çekici Güleçyüz, "Sürücülerin uzaktan geçen yayalara dirlik titiz olması gerekiyor. Bir enstantane fotoğraf dalgınlık benim kabilinden nice bireyin yaşamına, hayallerine para olabilir." diyerek konuştu.

"Leğen kemiği yaralanmaları iyice tehlikeli"

Güleçyüz'ün ameliyatını karşıcı ve otama periyodunu yürüten Ortopedi ve Travmatoloji İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Güzelali Özdemir de "Leğen kemiği içinde dirimlik organlar ve damarlar bulunuyor. Bu sebeple burada oluşan yaralanmalar iyice tehlikeli. Hastamızın da dirimlik riziko haiz baş döndürücü sıkkın birlikte hali vardı. Kazanın bulunduğu şeb elden çabuk cerrahi müdahaleyi gerçekleştirdik." halinde konuştu.

"Bu kimse ameliyatlar şişman birlikte grup ve tesisat gerektiriyor"

Genç bale eğitmeninin 2 sene devam eden otama süreçlerinin böylelikle kusursuz iyileşmeyi yakalayabildiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Ameliyatta karışmış mızrap parçalarını birlikte araya getiren 'plak' vida sistemini kullandık. Bu uygulanırken alışkanlık ve asap yaralanması olmamasına dikkat ifşa etmek gerekiyor. Bu kimse cerrahi operasyonlar şişman birlikte ekip, tesisat ve birikim gerektiriyor. Leğen kemiği kırıklarına dalak, uykuluk kabilinden iç uzuv yaralanmaları, karın travmaları da haremlik edebiliyor. Bu sebeple meydana getirilen cerrahi operasyonlarda umumi cerrahi, döş cerrahi, akıl cerrahi, anestezi, çabuk ve derin hizmet uzmanlarını da içerisine düzlük baş döndürücü kuvvetli birlikte ekibin apiko bulunması lazım. Hastanemizde bunların topu topu mevcut, ekibimiz 24 sayaç bu kimse yaralanmalara dahil edebilir durumda. Türkiye'nin nice alanından mevrut pelvis (leğen kemiği) yaralanmaları bulunan hastalarımızı otama ediyoruz."

"Hastaların şişman kısmı görüngü durumunda kaybedilebiliyor"

Leğen kemiği kırıklarının çoğu kez motorlu taşıt kazaları, yüksekten düşme, iş kazaları zımnında yaşandığını, ağırbaşlı dirimlik zarar ve günah riskini doğurduğunu kail Özdemir, "Kaza kararı leğen kemiği alıngan ve hali ağırbaşlı bulunan hastaların şişman kısmı görüngü durumunda yahut ilk 1 sayaç içinde kaybedilebiliyor. Bu sebeple hastaların makul hastanelere en çelimsiz müddette ulaştırılmaları ve çabucak dahil edilmesi şişman ehemmiyet taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Özdemir, hastaların şişman bölümünde cerrahi dahil sonrası birlikte müddet döşek istirahatinin arkası sıra adale ihya ve balans sorunlarını çözmeye çevrik hikmet tedavilerin uygulandığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler