USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

‘Kırmızı Işık’a kullanıcı dostu yeni tasarım

Türkiye Vodafone Vakfı'nın bayanların şiddetten korunmasına korumak şartıyla 7 sene önceki geliştirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasının dizaynı yenilendi. Kullanıcıların uygulamadaki bir çok özelliğe hâlâ şen ve emeksiz ulaşmasını sağlayıcı yeni tasarım, hâlâ ç

‘Kırmızı Işık’a kullanıcı dostu yeni tasarım
07-12-2021 15:00

Toplumsal değiş ve gelişmenin öncüsü olma hedefiyle çalışkanlık yayınlayan Türkiye Vodafone Vakfı'nın hanımefendilerin şiddetten korunmasına korumak az daha Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ile 7 sene evvela yaşama geçirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasının dizaynı yenilendi. Kadınların şiddete verilen kalmış olduğu anlarda polis kuvvetleri yahut yakınlarına haydi haydi çav verebilmesini sağlayıcı ve bugüne denli 358 bin kere indirilen uygulamanın arayüzü, kullananların uygulamadaki bir çok özelliğe henüz şen ve havadan ulaşıp kullanabilmesini sağlayacak halde değiştirildi. Yeni tasarım, henüz çok bilgilendirme ve henüz etraflıca manipülasyon içeriyor.

Konu kendince açıklamada mevcut Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Kadına müteveccih kuvvet hepsi dünyada ehemmiyetli yanında sorun. Dünya Bankası, hanıma müteveccih şiddeti, rastgele 3 hanımdan birisini hayatları süresince etkileyen toptan yanında müstevli namına nitelendiriyor. Ağır yanında insanoğlu hakkı ihlali ve ağır yanında sosyal dava bulunan hanıma müteveccih sefih mücadelenin değişen teknolojinin enerjisini kullanarak henüz çalışan yapılabileceğine inanıyoruz. Bu inançla geliştirdiğimiz ‘Kırmızı Işık' uygulamasıyla, hanımefendilerin şiddete verilen kalmış olduğu anlarda polis kuvvetleri yahut yakınlarına haydi haydi çav verebilmesini sağlıyoruz. Bu uygulamayla, mağdura müteveccih geçmiş katkısı henüz çabuk ve havadan ulaştırmayı ve bu sayede inhibitör yanında el kurmayı hedefliyoruz. Bugüne denli 358 bin indirmeye vasıl uygulamamızın maaş averaj bin 465 çalışkan kullanıcısı bulunuyor. ‘Kırmızı Işık' uygulamamızı kullanıcı düşünüm ve geribildirimleri doğrultusunda daima geliştiriyoruz. Yeni nitelikleri belirlerken paydaşlarımızla baş başa şümullü gerekseme kontrolleri da yapıyoruz. Son olarak, uygulamamızın arayüzünü değiştirerek henüz kullanıcı dostu yanında tasarım geliştirdik. Kullanıcılar, uygulamadaki bir çok özelliğe henüz şen ve havadan ulaşıp kullanabiliyor. Uygulamamız, yeni tasarımıyla da havadan öğrenilen ve geçer yanında yürütüm olmaya bitmeme edecek. Bununla birlikte, bu uygulamaya on paralık ihtiyacımızın bulunmadığı günlerin DOĞRU olmasını umuyoruz.”

Tasarıma yenilikçi dokunuşlar
Verilen bilgiye göre, ‘Kırmızı Işık' uygulamasının sonuç dizaynı yenilikçi özellikleriyle nazarıitibar çekiyor. Bu kapsamda uygulamaya, navbar (gezinme çubuğu) özelinde 5 ekranın (Ana Sayfa, Destek, Acil, Bilgiler, Ayarlar) gösterildiği ve bu sayfalar üstünden ne işlemlerin yapılabileceğine müteallik bilgiler sağlayan hususi dizaynlar eklendi. Navbara eklenmiş bulunan Ana Sayfa'nın muhteviyatında şimdiki bilgiler, anketler ve videolar toprak alıyor. Diğer yandan, Harita sayfasına iç kulak namına ŞÖNİM Noktaları (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri) başlığı eklendi. Buna göre, ŞÖNİM Noktaları başlığının tarafındaki info butonuna tıklandığında ŞÖNİM'in ne olduğunu, ne az daha destek sunar verdiği, vb. içerikler toprak alıyor. Ayrıca, sahife geçmiş açıldığında bulunulan vaziyet ve en DOĞRU ŞÖNİM Noktası baş başa görünecek halde ayarlandı. Diğer yandan, Bilgiler sayfasında mevcut eke yapıları görsel ve dimdik ast alta doğacak halde değiştirildi. Ayrıca, Ayarlar başlığının pozisyonu navbarda toprak ilişki halde değiştirilerek, yemek listesi başlıkları ikonlar ve izahat ile desteklendi.

Acil numaralar yanında tane tuşla aranabiliyor
‘Kırmızı Işık' uygulamasında aceleci hallerde ulaşılması maksut 3 erkek yanında tane tuşla kaydedilebiliyor. Uygulamayla, Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı aceleci numaraları yanında tane tuşla aranabiliyor. Ayrıca, en DOĞRU Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin adresleri ve telefonları harita üstünden bulunabiliyor. Kadınlar, şiddete verilen kalındığında neler yapılabileceği ile ait bilgilere de erişebiliyor. Android kullanıcıları, aceleci SMS ve aceleci kontrol fonksiyonlarını telefonlarının anne sayfalarına pinleyerek, gerekseme duyduklarında yanında tane tuşla bu fonksiyonlara erişebiliyor. ‘Kırmızı Işık'ın hepsi fonksiyonlarına iOS kullanıcıları düşüncesince Voice Over, Android kullanıcıları düşüncesince Talk Back erişilebilirlik seçeneği de eklendi. Bu eklenti sayesinde, dokunmayla seçilen eleman okunarak rüyet özürlü hanımlara ünlü geribildirim sağlanabiliyor. ‘Kırmızı Işık' uygulaması Apple Store ve Google Play'den parasız namına indirilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler