USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kayakla atlamada tarihe güzeşte İpçioğlu kariyeriyle cezaevi dolduruyor

Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki 2018 Kış Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi kayakla atlamada önce el özümleme fail ulusal sportmen Fatih Arda İpçioğlu, kariyerinde almış olduğu başarılarla dikkati çekiyor.

Kayakla atlamada tarihe güzeşte İpçioğlu kariyeriyle cezaevi dolduruyor
24-12-2021 12:54
Erzurum

Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, Çekya ve Romanya'daki Continental Kupası yarışlarında elde etmiş olduğu derecelerle Türkiye'nin kayakla atlamada Continental Kupası müsabakaları tarihinde en elleme derecelerini elde etti. İpçioğlu, Kazakistan'da planlı Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası'nda da gerçekleştirdiği 88 metrelik atlayışıyla 30 sportmen arasına girerek önce Dünya Kupası puanını kazandı.

Daha sonraları Rusya'da planlı Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda 41. olup elemeleri geçerek finallerde yarışmaya adalet elde eden Fatih Arda İpçioğlu, 19 ülkeden 72 sporcunun katılmış olduğu organizasyonda Türkiye tarihinde önce kat Dünya Kupası finalinde toprak kabul etme başarısı gösterdi. İpçioğlu, bahis konusu yarışmada ayrımsız sürede Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda finallerde yarışan önce Türk sportmen unvanını da elde etti.

Bu başarılarını bitmeme etmek talip ulusal kayakçı, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na ikinci kat kota kabul etmek düşüncesince katılacağı müsabakalardan da elleme neticeler kabul etmek düşüncesince çalışıyor.

Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, kayakla atlama dalında şu anne genişliğinde nice ilki gerçekleştirdiğini tabir etti.

Gelecekle ilişik planlarını AA muhabirine özetleyen İpçioğlu, Finlandiya'da yazları yarışlara katıldığını hatırlatarak, "Oradaki Continental Kupası yarışlarını elleme biçimde kazandık. Daha sonraları bu puanla evren kupalarına duhul hakkı kazanıyoruz fakat ona doğrudan gidilmiyor, nokta biriktirerek girebiliyoruz." dedi.

İpçioğlu, yarışma dönemlerinde bazı olumsuzluklara karşın hedefinden vazgeçmediğini tabir ederek, "Romanya'daki ayrımsız yarışlarda dedem ölüm etti ve ego buna katılmama sonucu aldım. Ailemin yanı sıra olmam gerekiyordu. 2 çağ kaldıktan sonraları Romanya'ya gittim ve tek alıştırma yapmadan 60 nefis yarışmayı 6. bitirdim. Bu kayakla atlama tarihimizdeki en elleme dereceydi. İkinci çağ madalya umuduyla çıkacaktık ve PCR testi vermiştik ve arkadaşımın testinin fazlalık çıkması dolayısıyla bizi yarışmaya sokmadılar." diyerek konuştu.

Daha sonraları bambaşka müsabakalara girdiğini özetleyen İpçioğlu, şu biçimde konuştu:

"Romanya'dan sonraları yeniden Kayakla Atlama Yaz Dünya Şampiyonası'na girmeye değişmeyen verdik ve Kazakistan'a gittik. İlk Dünya Kupası yarışmasını sınama etmeye gittik ama kendime güvendim ve nokta aldım. Orada nokta almam baş döndürücü ahenk getirmiştir zira olimpiyat kotasını da kazanmıştım. Rusya'da olimpik sporcuların atlamış olduğu Dünya Kupası yarışlarına katılmaya değişmeyen verdik. Televizyonda atlayış eden sporcularla yarışıyorum ama tek ortak biçimde ödün vermedim, bu yarışları önce 50'nin zarfında bitirerek Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası elemelerini sabık önce Türk sportmen oldum. Şimdi hürmet gösteriyorlar bu vakte kadara şita sporlarında Türkiye namına kendimizi göstermedik ama bu göstermeyeceğimiz anlamına gelmiyordu, bunu ispatlamış olduk."

"Olimpiyat düşüncesince ikinci kotayı kovalıyoruz"

İpçioğlu, Almanya ve Avusturya'da yarışlara katılacağını dile getirerek, şu biçimde bitmeme etti:

"Dünya Kupası'nda baş döndürücü ehemmiyetli dereceler aldık. Şimdi 4 bayır turnuvaları var. Kayakla atlamanın ihtimal de olimpiyatlardan sonraları en baş döndürücü ahenk getiren yarışları. 2 ayrımlı ülkede 4 tepede rampada bulunan ortak yarışma. Ondan sonraları da ortak müteaddit evren kupası yarışları mevcut onlara gireceğiz. Bu arada olimpiyatlar düşüncesince ikinci kotayı da kovalıyoruz. Dünya kupası yarışlarına girmemiz sebebiyle hem bizim hareket göstermemiz hem de baki grup arkadaşlarımın olimpiyata kota kabul etme şansı var. Bu evren kupası yarışlarında dü arkadaşımdan bir tanesi önce 30'a girip nokta alırsa olimpiyata dü sportmen gideceğiz kısaca 'iki uçar Türk'ün olimpiyatta toprak alması düşüncesince çabalıyoruz."

Hedeflerine yer veren İpçioğlu, "Çok iri ortak planımız var, bu erkân pervaz rampasından atlayan önce Türkler olacağız. En iri rampanın dü sert büyüklüğünde. Bu pervaz rampasından şu anne kadara tek Türk atlamadı. Olimpiyatlardan sonraları pervaz rampasından atlayan önce Türkler namına kayakla atlamada yeniden gün yazmayı inşallah başaracağız." ifadesini kullandı.

"Fatih Arda'yı Çin'deki olimpiyatlarda da önce 30'da giyinmek istiyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Cafer Nuroğlu da Fatih Arda İpçioğlu'nun kayakla atlama dalında değerli ortak sportmen bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Fatih Arda akıbet zamanlarda baş döndürücü muvaffakiyet elde etti. Dünya kupalarındaki elemelere Türkiye tarihinde önce kere 43'üncü ve 30'uncu oldu. Bunlar bizim düşüncesince akıbet adım beklenti donör sonuçlar. Fatih Arda'yı Çin'deki olimpiyatlarda da önce 30'da giyinmek istiyoruz. Muhakkak madalya almasını da umuyoruz ama önce 30'a da girse bizim düşüncesince elleme olacak. Fatih Arda Türkiye'de meydana getirdiği sporda idol oldu. Altyapımızda Fatih Arda'nın arkasından kıymetlendirmek talip tahminî 40 sporcumuz var. Bayan sporcularımız da oldu. Bu ağız ağıza kendisinin akıbet zamanlarda meydana getirdiği başarının semereleri."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler