USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in esin donör yaşamı

Kasımpaşa'nın çevrim ortada nakil etmiş olduğu Kenya menşeli Avustralyalı topçu Awer Mabil, sığınmacı kampında başlayıp yeşil sahalarda kalburüstü müşterek halde bitmeme fail sabah yeli donör müşterek sahn hikayesine sahip.

Kasımpaşalı topçu Awer Mabil'in esin donör yaşamı
25-02-2022 14:30
İstanbul

Ailesinin harp dolayısıyla Güney Sudan'ı bırakma ederek Kenya'da yerleştiği Birleşmiş Milletler kontrolündeki Kakuma Mülteci Kampı'nda 1995 senesinde dünyaya mevrut Mabil, çocukluk sürecinin iri bölümünü burada geçirdi.

Babasını harpte kaybeden Awer Mabil, 10 yaşına gelene derece anası ve dü kardeşiyle kampta mütekait koşullarda yaşantı savaşı verdi. Daha sonradan amcasının bulunmuş olduğu Avustralya'ya hususi vizeyle muhaceret eden Mabil ve ailesinin yaşamı, şu an 26 yaşlarında bulunan oyuncunun futboldaki kalburüstü performansıyla değişti.

Mülteci kampında dostlarıyla örtüsüz ayakla oynadığı futbola bulunan aşkı Avustralya'da da bitmeme fail Mabil, bu ülkede kabiliyetini göstererek ulusal takıma derece yükseldi. Avustralya'da müşterek dü takımda oynadıktan sonradan Avrupa'nın şeklini markajcı Mabil, bu kıtada Midtjylland, Esbjerg ve Paços de Ferreira'nın formalarını giydi.

Süper Lig'in devir ortada Kasımpaşa, hücuma müteveccih oynayan Avustralyalı futbolcuyu kiralık şekilde renklerine müdahale etti

Mabil: Kampta geçirdiğim çağ değme şeye gönül borcu duymamı sağladı

AA muhabirinin sorularını cevap veren Awer Mabil, sığınmacı kampında yaşadıklarının avlu mücadelesinde namına iri kuvvet verdiğini ve hikayesiyle dayanıklı peyda kılmak istediğini söyledi.

Mülteci kampında en iri zorluğu çocuklardan mavera fasile büyüklerinin yaşadığını özetleyen Avustralyalı futbolcu, "Kamptaki çağ benim düşüncesince ahenkli ve sevinçli geçti. Orada gerçek zorluğu canlı dallar değil, evlatların aileleri, anneleri, babaları. Sürekli dostlarımla birlikteydim ve onlarla oynuyordum. Geçirdiğim çağ dünyadaki değme şeye gönül borcu duymamı sağladı. O nedenden dolayı ego bunu müşterek külfet değil, edindiğim müşterek sınama şekilde görüyorum. Ayrıldıktan sonradan sığınmacı kampını 14 yaşlarındayken görüşme ettim. O devir oradaki evlatların mütekait koşullar altında büyüdüğünü gördüm. Geçirdiğimiz dönemin ne derece mütekait bulunduğunu henüz elleme anladım." niteleyerek konuştu.

Kampta tagaddi ve korunma özellikle peyda kılmak giysi nice sorunla karşılaştıklarını aktaran Mabil, "Aile şekilde müşterek kartınız olmakta ve ona mucibince size araç veriyorlar. Aile üyelerinin sayısına mucibince pirinç, fasulye derece asliye gıda maddelerini alıyorduk. mühim olan, dü hafta süresince aldığınız yemeği akilane müşterek biçimde kullanabilmek ve beslenebilmek. Burada planlama önemli. Belirttiğim derece gerçek külfet yetişkinler içindi. Çünkü dallar ne şartta olursa olsun eğlenebilirler, oynayabilirler gücün yetişkinlerin yapması müstelzim aşırı obje var." ifadelerini kullandı.

Kakuma Mülteci Kampı'nı yoğun müşterek biçimde görüşme ettiğini ve kurduğu "Barefoot to Boots" adlı oluşumla oradaki küçüklere dayanak olmaya çalıştığını kail Mabil, şunları kaydetti:

"14 yaşlarında ağabeyimle sığınmacı kampına döndüğümüzde küçüklere bavullar içre giysiler götürmüştük. Çocukların orada törensiz ayakla ayak topu oynadığını gördük. Bu oluşumu ihdas kılmak orada canlandı zihnimizde. Daha sonradan Avustralya'ya gittiğimde kadro arkadaşlarıma hakeza müşterek gidişat bulunduğunu söyledim. Onlardan ayakkabılarını aldım ve kamptaki küçüklere gönderdim. Bu biçimde genişlemeye bitmeme ettik. Sadece ayak topu oynayanlar düşüncesince değil, evlatların sayrılarevi ihtiyaçları, kız evlatlarının öbür gereksinimleri düşüncesince de iane kılmak talip hep beraberce bağlanak kurduk. Yaptığımız işle alım çalım duyuyorum."

"Geldiğim yerdeki müşterilerini da asimilasyon ediyorum"

Awer Mabil, aşırı sevilmiş olduğu futbola kampta başladığını ve dubara tarzı ile çıkmaz futbolunun izleri bulunduğunu belirterek, "Avustralya'ya gittiğimizde ehemmiyetli müşterek sorumluluğum bulunduğunu biliyordum. Çünkü orada, bu şansı bulamayan evlatları asimilasyon ediyordum. Elimden gelenin en iyisini yapmak, oradan çıkan ve bu olanaklara erbap sıfır evlatları en elleme biçimde asimilasyon kılmak düşüncesince sonsuz çalışmaya bitmeme ettim. Sonunda da buraya ulaştım." dedi.

Avustralya'ya gittikten sonradan istediklerini etme dair henüz aşırı vesile bulduğunu vurgulayan Mabil, şöyleki bitmeme etti:

"Hayatı müşterek seyahat şekilde görüyorum ve ego de bu avlu yolculuğundayım. Ülkemi ulusal takımda asimilasyon ettiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Avustralya'nın bana sunmuş olduğu fırsatın karşılığını hasretmek düşüncesince aşırı çalışmaya bitmeme ediyorum. Aynı sürede omzumdaki sorumluluğun da farkındayım. Milli takımda rollendirirken geldiğim yerdeki müşterilerini da asimilasyon ediyorum. İlham ita ihtimalimin bulunmuş olduğu müşterilerini da asimilasyon ediyorum. Başarmak istediğim aşırı obje var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadım ve gol attım. Milli takımda oynadım. Bu standardı oldukça yükseğe çıkartmak isterim ki benden sonradan doğacak döl bunun üstüne çıkabilsin. İnsanlar bu zorluklara karşın topçu olabilmeyi ve kalburüstü olabilmeyi görsünler. Bu mesuliyeti taşıdığım düşüncesince de alım çalım duyuyorum."

"En iri idolüm Cristiano Ronaldo"

Awer Mabil, Portekizli dünyaca adlı sanlı kuzey topçu Cristiano Ronaldo'yu dayanıklı aldığını belirterek, "En iri idolüm Cristiano Ronaldo. Onun hikayesi de emeksiz değil. Geldiği arazi de emeksiz değil. Her şeyi başardı. Müthiş müşterek zihnî kuvvet ve çalışkanlık. Çocukluğumdan bu yana onu strateji ediyorum. Futboldaki amacım de Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, Avrupa'nın en iri 5 liginde biçim giyebilmek ve Dünya Kupası'nda oynamak. Başarmak istediğim aşırı obje var." değerlendirmesinde bulundu.

Stada mevrut taraftarları eğlendirmek ve onların dobra saat geçirmelerini bildirmek talip müşterek ayak topu anlayışına erbap bulunduğunu aktaran Mabil, "Ben kendim müşterek ayak topu izleyicisiyim. İzlemeyi aşırı seviyorum. Stada izlemeye gittiğimde bundan esenlik kabul kılmak istiyorum. Ben de taraftara onu sunacak aktör peyda kılmak istiyorum. Futbolu kendimi izah çeşidi şekilde kullanıyorum." biçiminde düşünüm belirtti.

Kasımpaşa'ya dünyalık aktarımı olmaksızın geçmiş Avrupa kupalarında cenk fail iri Türk takımlarını bildiğini dile getiren Avustralyalı futbolcu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray, Beşiktaş derece takımları biliyordum. Buraya geldikten sonradan beni gerçek şaşırtıcı Türk taraftarların futbola atfettikleri iri ehemmiyet oldu. Bu da sizi aktör şekilde motive ediyor. Gelmeden geçmiş Türkiye'deki ayak topu ortamıyla ilişik aşırı bilim sahibi değildim. Danimarka'da bana Danca öğreten hocam Türk'tü ve bire müşterek sürede Fenerbahçeliydi. Bu hafta Fenerbahçe'yi yenip, onu kızdırmamız geçişsiz niteleyerek düşünüyorum. İnşallah yaparız."

"Aç gözlülük aşırı ağılı müşterek şey"

Awer Mabil, Afrika kıtası özellikle peyda kılmak neredeyse dünyada yaşanmış bulunan harpler ve buna ilişkin sorunlarla ilişik düşüncelerini aktardı.

"Hayat az buçuk söylediklerimiz, asimilasyon ettiklerimiz ve savunduklarımızla alakalı." diyen Mabil, "Ben dünyada hacısı hocası düşüncesince yeteri kadar obje olduğuna inanıyorum. Bütün müşterilerini müşterek zerre şekilde görüyorum. Özellikle politikacılar, ara sıra öz menfaatlerini öbür kişilerin menfaatlerinin önüne koyabiliyorlar. Kendi ülkelerinin menfaatlerini öbür devletleri doğaç korumaya çalışabiliyorlar. Bu da aç gözlülükten kaynaklanıyor. Aç gözlülük aşırı ağılı müşterek şey. İnsanlar henüz fazlasını istiyor. Özellikle sorunu mucit insanoğlu sonsuz henüz fazlasını istiyor. Diğer kişilerin hakkını gasp etmeye çalışıyorlar yada onlardan henüz fazlasını istiyorlar. Paylaşmayı öğrendiğimizde, değme şeyin henüz elleme olacağını düşünüyorum. Dünya biz düşüncesince yeterli. Paylaşmayı bilmemiz ve aç gözlü olmamamız lazım." açıklamasını yaptı.

Hayatında ayrımcılığa uğramış olduğu ahval da bulunduğunu dile getiren Mabil, "Bir ırkın diğerinden faik bulunduğunu eyitmek yada deri renginden ötürü faik bulunduğunu eyitmek bana gönül rahatlığı tarafın sorunu derece geliyor. Hepimiz müşterek yolculukta bulunuyoruz ve böylelikle bu bitecek. Ben değme devir yârenlik vermeyi yeğleme ediyorum. Onlar beni zevklenmek ve verdiğim sevginin karşılığını ifşa kılmak istemiyorlarsa, bu onların problemi. Benim problemim değil. Irkçılık yapanların bir çok çok genel anlamda elektronik beyin başlangıcında müşterek obje yazıyor. Ya da arkanızdan söylüyor. Çünkü gelip bunu yüzünüze gönül rahatlığı yapmazlar." ifadelerini kullandı.

"Batılı yaşantı seçimi bana az buçuk robotik derece geliyor"

Afrika haricinde Avustralya ve Avrupa'da taayyüş şansı bulduğunu özetleyen Mabil, "Batı dünyasındaki yaşantı seçimi bana az buçuk robotik derece geliyor. Sürekli takvime uymaya çalışma, 'Şunu yapmam lazım, bunu yapmam lazım.' derece sonsuz yaşamı müşterek şeye mucibince biçimlendirme hali var. 'Mutlu peyda kılmak düşüncesince bunu gerçekleştirmek lazım, bunu muvaffak ballanmak lazım, buna iktiran kılmak lazım.' derece müşterek anlayış. Afrika'daki yaşantı seçimi ve kültürü bundan ağız ağıza farklı. Afrika'daki insanoğlu henüz aşırı hatıra berhayat ballanmak ve o anın tadını boşaltmak istiyorlar. O anın tadını çıkardıktan sonradan erbap oldukları şeylere şükür ediyorlar. Bu da ihtimal henüz az şeye erbap olsalar da onları henüz bahtiyar ediyor. Ben Afrika'ya ne devir gitsem kendimi henüz çevik ve elleme hissediyorum." niteleyerek konuştu.

Avustralyalı futbolcu, Afrika kıtasında yaşanmış bulunan hastalıkların tespitini yapmanın kolay, fakat çözümünün mütekait bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu vaziyetten beslenen, çıkar sağlayıcı kimi ülkeler, politikacılar var. Afrika'daki devletlerin değişmez olması kimi devletlerin işine gelmiyor. O nedenden dolayı orada sorunlar bitmeme ediyor. Benim derece hem garp hem de oradaki yaşantı biçimini sınama etmiş kişilerin Afrika'ya henüz müşterek tomar asistan olabileceğini düşünüyorum. Batı vatanlarında yaşadıktan sonradan paranın ne kavrama geldiğini anlayabiliyorsunuz. Para hakkıyla gelişmenizi sağlayabiliyor ve akilane kullandığınızda etrafınızdaki kişilerin ve ülkenin de gelişimine ulama sunabiliyorsunuz. Afrika'da iri müşterek dünyalık ulaştığında yada menfaatlerini geçindirmekten henüz müşterek tomar dünyalık kazanmaya başladıklarında genel anlamda onu kendileri ve yakınındaki insanoğlu düşüncesince harcıyorlar. Bunun hesabına akilane bölgelere akilane yatırımlarla hem henüz müşterek tomar insanoğlunun bu paradan yararlanmasını sağlayabilirler hem de yurt şekilde büyümeye bitmeme edebilirler. Ben hakeza yapılmasının henüz akilane olacağını düşünüyorum."

Awer Mabil, başardıklarıyla dayanıklı olmaya çalıştığını dile getirerek, "Hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. İnsanlara muvaffak ballanmak istedikleri şeylerin muhtemel bulunduğunu göstermeye çalışıyorum. Hiçbir obje olanaksız değil. İnsanlara esin vermeye, inançlarını arttırmaya çalışıyorum. Başarmak arzu ettiğiniz değme obje mümkün." ifadeleriyle laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler