USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Koluman'ın Mersin'deki fabrikasında üreteceği 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi'nin sözleşmesini imzaladı. Demir, “İmzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmes

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı
25-10-2021 19:24

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin'de Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. kabilinden üretilecek 8x8 tekerli taşımalık hamal taşıt düşüncesince firma ile kavil imzaladı. Şirketin Tarsus ilçesindeki fabrikasına mevrut Demir'e, Mersin Valisi Ali İhsan Su da haremlik etti. Burada Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık kabilinden karşılanan Prof. Dr. Demir, özişler sistemiyle etkin bölümlerin de arsa almış yer aldığı fabrikayı gezerek, ortaklık yetkililerinden bilim aldı. Demir, elan sonraları imza töreninin yapılacağı ortaklık kabilinden imal edilen Derman araçlarının da sergilendiği salona geçti.

“Hedefimiz ulusal uygulayım bilimi hamlesinin dünya çapında seferberlik hareketi kendisine bitmeme etmesi”

Savunma Sanayii Başkanı Demir törende meydana getirdiği konuşmada, “Savunma sanayii müşterek ekosistem kendisine büyümeli deriz ve ekosistemin yurdumuzun ciharıyek indinde oluşması açısından da ayrışık faaliyetlerimize sürdürmek istiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız bünyesindeki faaliyetlerde etraflı paydaşlarımızla bu arada ulusal uygulayım bilimi hamlesinin dünya çapında müşterek seferberlik hareketi kendisine bitmeme etmesi ve elden defans sanayii değil, uran ve uygulayım bilimi altyapımızın topu topu sektörlere görev fail teknolojik müşterek derinliğe ve olgunluğa yetişmesi de hedeflerimizden biri ki, burada defans sanayii müşterek önder görevi üstüne alıyor ve üstlenmesi de gerekiyor. Bizim çabalarımız da bu yönde. Tabii Türkiye'de defans sanayiinde güzel müşterek dönemden bahsediyoruz fakat ülkemizin içre bulunmuş yer aldığı durum, izlemsel konumumuz, hayattaki gelişmeler menfez önüne alındığında da elan baş döndürücü çalışmamız, baş döndürücü resmiyet büküm etmemiz gerektiği aşikar” dedi.

“Sahadaki araçlarımız asayiş güçlerimizin gücüne kuvvet katıyor”

Bugün de defans sanayiine ehemmiyetli katkılar sunan Koluman şirketinde bulunduklarını tamlayan Demir, “Bugün gemilerimizden helikopterlerimize, uçaklarımızdan insansız iklim araçlarımıza, ayrışık tabanca sistemlerimize derece müşterek cenah film film ürünü sahaya veriyoruz. Ama bu sahaya sunulan mamüllerin altyapısını oluşturan, onları haiz ve sahada var olmalarını sağlayıcı vasıtaların da yapıldığı mekandayız. Savunma sanayimizin büyümesinde ve gelişmesinde en iri paya cemaat bulunan alanlardan biri yağız araçlarımız. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması indinde dış satım kapasitesiyle de ülkemize ehemmiyetli katkılar sağlamaktadır. Aslında bunca levent boylu müşterek zamandır defans sanayii ihracatımızda yağız araçlarımız baş döndürücü ehemmiyetli müşterek gösteriş oynuyor. Kipri, Ejder Yalçın, Vuran derece ayrışık konfigürasyondaki zırhlı araçlarımız; Kaplan, Pars derece tabanca hamal araçlarımız; hafif, ölçülü ve ağırbaşlı derslik iktisap eylemek kıl payı üç ayrı kategoride şu anda geliştirdiğimiz ve müşterek yönünü sahaya verdiğimiz insansız yağız araçlarımız, rastgele çeşit semt ve toprak şartlarında harekat gereksinimlerine karşılık veren, faziletli esirgeme ve harekat yeteneği bulunan müşterek cenah film film aracımız, asayiş güçlerimizin gücüne kuvvet katmaktadır. Muharebe araçları indinde zaman gene örneklerini gördüğümüz Derman derece araçlarımız da ayrışık destek unsurlarımızda sansasyonel olmaktadırlar. Aynı sürede bu araçlarımızın ayrışık füze ve atım sistemlerinin de taşıyıcıları bulunduğunu açıklamak isterim” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor”

Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi düşüncesince kuvvet harcaması icap ettiğini dile getiren Demir, şunları söyledi:
“Temel ilkemiz şu; harekat sahasındaki gereksinimlerin karşılanmasında ilk evvela evcil ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor. Bunların maksimum seviyede devrede olması, ola ki ast sistemlerden yahut rastgele unsurlardan birisinde ecnebi bağımlılık var ise bunun da giderilmesi düşüncesince elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugünkü ziyaretimizin gerçekte müşterek parçası bu çeşit yerlileştirme müstelzim unsurlar var ise bunları da sektörümüzle paylaşmak.”

“Kara araçları ailesine benzeyen sürede yeni müşterek birey elan ek olacak”

Yeni projeye bağlı de bilim verici Demir, “Bugün Koluman ile imzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi ile asayiş güçlerimizin cemaat yer aldığı yağız araçları ailesine benzeyen sürede yeni müşterek birey elan ek olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 8x8 tekerli konfigürasyonuna cemaat zırhlı savaşma destek araçları kapsamında ehemmiyetli müşterek lojistik destek aracını da bünyemize katmış olmaktan iri büyüklük duyacağız” dedi.

Bu süreçte bu projenin yaşama geçirilmesi düşüncesince destek verici Koluman firması bilhassa iktisap eylemek kıl payı topu topu paydaşlara teşekkürname fail Demir, “Ancak elan yolun başlangıcında olduğumuzu, Koluman ve başka yağız aracı üreticileri şirketlerimizden baş döndürücü elan ehemmiyetli atılımlar beklediğimizi ve yerlilik dair da maksimum müşterek hız ile motosiklet karışma müşterek cenah film film sistemin bundan böyle evcil kendisine devrede olması düşüncesince elimizden mevrut çabanın gösterilmesi icap ettiğini belirtiyor, topu topu kadroya teşekkürname ve tebriklerimi sunuyor, hayır olmasını diliyorum” halinde konuştu.

65 nüsha taşıt önümüzdeki yıldan itibaren tasdik edilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın da projeye bağlı meydana getirdiği sunumda şu detayları paylaştı:

“Projenin hedefi bilhassa Kara Kuvvetleri bilhassa iktisap eylemek kıl payı birliklerin barışta ve seferde gerekseme duydukları cephane bilhassa iktisap eylemek kıl payı topu topu bitirme maddelerinin müstelzim noktalara emniyetle ve tez müşterek halde taşınması. Bu amaçla başkanlığımızca ölçülü projede elan geçmiş envantere tasdik ettiğimiz araçlarla hem lojistik eşiyle bulunan evliliği getirmek aynı sürede bu araçlara bulunan vaziyetteki yeteneklerine arttırma kabiliyetler vermek amacıyla 65 nüsha 8x8 tekerli taşımalık hamal taşıt tasdik edilecek. Toplamda 20 titrem nakil kapasitesine sahip, 48 tonluk müşterek araç. Bu aracı askeri standartlarda NATO üstellerine uyarınca nitelikli edeceğiz ve üstünde müşterek taşımalık taşıma-çekme ekipmanını evcil kendisine geliştirerek 195 nüsha konteynerle beraberce envanterimize tasdik etmeyi hedefliyoruz. Teslimatları önümüzdeki sene itibarıyla gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Konuşmaların arkası sıra Prof. Dr. Demir ve Koluman Başkanı Saltık, projeye ilgili sözleşmeyi imzaladı. İmzanın arkası sıra Savunma Sanayii Başkanı Demir, merasim alanındaki 8x8 tekerli taşımalık nakil aracına binerek kurum verdi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler