USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu

Yaz aylarında türlü spor alanlarıyla Ankaralıların ilgisini elde eden Başkent Millet Bahçesi, koyu kar yağışının peşi sıra bebek ve yetişkinlere ski etme fırsatı sunuyor.

Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu
29-01-2022 11:54
Ankara

Kar yağışının peşi sıra beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporlarını tercih edenler düşüncesince cümbüş ve alıştırma etme olanağı sunuyor.

Faaliyete geçmiş olduğu güzeşte senenin evvel teşrin ayından beri Başkentlilere ayrışık etkinlikler etme olanağı tanıdığı olan Başkent Millet Bahçesi, biraz gündüz devam eden derin kar yağışının peşi sıra beyaza büründü.

Yaz aylarında değişik bölgelerde spor yapabilmeyi kolaylaştıran Başkent Millet Bahçesi, kar yağışının peşi sıra şita sporlarını tercih edenler düşüncesince de alıştırma ve cümbüş bölgesine dönüştü.

"Başkentliler şita sporlarına iri dikkat gösterdi"

Kış sporları düşüncesince pedagoji bilimi verici ulusal sportmen Fatih Yüksel'in kurduğu Ankara Kayak Takımı da alıştırma düşüncesince Başkent Millet Bahçesi'ni yeğleme edenler ortada arazi alıyor.

Ankara Kayak Takımı'nda çalıştırıcılık karşıcı başkaca Elmadağ Kış Sporları Kulübü yerine da yarışmalara eklenmiş olan ulusal sportmen Beyza Nur Gümüş, AA muhabirine, Başkentlilerin şita sporlarına iri dikkat gösterdiğini söyledi.

Gümüş, hassaten toplumsal medyada çıkarlarını strateji fail mektepli velilerinin Ankara'da şita sporları yapılması karşısında sangılık yaşadığını ve peşi sıra çıkarlarını arayarak çocuklarıyla bu arada tahsile eklenmek istediklerini aktardı.

Kayaklı koşu, Alp disiplini, snowboard ve biatlon kabil spor dallarında pedagoji bilimi verdiklerini aktaran Gümüş, bu sporların akıbet adım kazalı bulunduğunu ve banko hevesli ortak eğitmenin rehberliğinde öğrenilmesi icap ettiğini belirtti.

Gerekli ekipmanlar düşüncesince dayanak noktası veriliyor

Gümüş, ski yapmayı öğrenmenin emeksiz olmadığını, düzen bağı ve devir gerektirdiğini dile getirerek, "Özellikle kayaklı koşu, dayanma arazilerde yaptığımız, inişlerden indiğimiz, düzlüklerde kaydığımız ve gerçek en zoru rampaları çıktığımız ortak branş." niteleyerek konuştu.

Eğitime gelenlerin işe patenle başladığını peşi sıra tekerli ski ve şita kayağına geçtiğini tamlayan Gümüş başkaca kursiyerlere müstelzim kayak, baton kabil ekipmanlar düşüncesince dayanak noktası verdiklerini de kaydetti.

Gümüş, "En hassaten düzen bağı kazanıyorlar. Ardından koordinasyonları, dayanıklılıkları ve esneklikleri artıyor. Akciğerleri genişleyerek azami müvellidülhumuza kapasitesine ulaşıyor. Vücudun değme noktayı çalışmış olduğu düşüncesince aşırı artısı var." dedi.

"Millet bahçesi toy başlayanlar düşüncesince ideal"

Millet bahçesindeki pistin toy başlayanlar düşüncesince mefkûre bulunduğunu tamlayan Gümüş, görmüş geçirmiş sporcular düşüncesince Ankara'da müstelzim donanıma ehil ortak alanın bulunmadığını söyledi.

Sokaklarda patenle kayarak başladığı bu sporu 10 senedir yaptığını özetleyen Gümüş, şita sporlarına dikkat duyan Ankaralılar düşüncesince tam olanak sağlanırsa ülke içi ve dışı yarışmalarda iri başarılar getirecek ulusal sporcuların yetişeceğine inandığını söyledi.

Kış sezonunda yarışmalara katıldıklarını, bunun dışındaki aylarda ise alıştırma yaptıklarını aktaran Gümüş, budun bahçesindeki tartan koşun parkurunu kullandıklarını, alıştırma düşüncesince Gençlik ve Spor Bakanlığının sağlamış olduğu desteklerle Elmadağ Kayak Merkezine gittiklerini belirtti. Gümüş, Ankara'da tekerli ski pistinin eksikliğini yaşadıklarını kaydetti.

"Türkiye'yi özümleme buyurmak istiyorum"

Eğitime eklenmiş olan 15 yaşındaki Zülal Türk, paten kursundaki hocasının teşviki kararı Alp disipliniyle şita sporlarına başladığını ve peşi sıra kayaklı koşun dalına geçtiğini tabir etti.

Bu dalda 4 senedir yarışmalara katıldığını aktaran Türk, evvel başladığında uran manada aşırı zorlandığını ve alıştırma yaparak kendini geliştirdikçe yarışmalarda dereceler kazanmaya başladığını söyledi.

Türk, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Ağrı, Kayseri ve Bursa'ya yarışmalara eklenmek düşüncesince gittiğini ve A ulusal sportmen şekilde Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) ve Kış Olimpiyatlarında Türkiye'yi özümleme buyurmak istediğini bildirdi.

Yarıyıl tatilinde ski kayma fırsatı

Yarıyıl tatilini vesile kasten Başkent Millet Bahçesi'ne atlamak düşüncesince mevrut Zeynep Naz ve Işın kardeşlerin babası Mesut Çatan ise sarıklı tavsiyesi ve okulları Yeni Turan İlkokulunun sağlamış olduğu imkanlarla bu tahsile katıldıklarını kaydetti.

Baba Çatan, "Ben de sporcuyum ve çocuklarım da sportmen olsun istedim. Gayet başarılılar ve aşırı memnunum. Çocuklarım bu spora bitmeme edecek ve öbür spor dallarına da göndereceğim." dedi.

Işın Çatan da Bolu Gerede'de öz yaşıtları arasındaki müsabakada ikinci bulunduğunu belirterek, ski takımlarıyla kaymayı aşırı sevdiğini tabir etti.

Kardeşi Zeynep Naz ise pistteki rampayı çıkarken aşırı zorlandığını dile getirerek, henüz aşırı mücahede göstereceğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler