USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kar festivali değişik illerden binlerce kişiyi Hakkari'de buluşturdu

2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 2 gündüz devam eden festivale katılanlar, kar voleybolu, kar raftingi, yamaç paraşütü, adlı sanlı sanatçıların konserleri ve Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Kar festivali değişik illerden binlerce kişiyi Hakkari'de buluşturdu
07-02-2022 13:30
Hakkari

Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığı sebebiyle rahat ve güvenlik ortamının kuruluş edilmiş olduğu Hakkari'de bu sene 4'üncüsü planlı kar festivali, Türkiye'nin ciharıyek yanından ve gayrimenkul dışından binlerce kişiyi buluşturdu.

Valilik, Hakkari Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteği ile 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 5-6 Şubat'ta planlı festival, koyu ilgi gördü.

Soğuk havaya karşın Hakkarililerin yanı esna kaç ilden, İran ve Irak'tan gelmiş olarak festivale eklenen binlerce kişi, ayrışık gösteriler, kar raftingi, yamaç paraşütü, kar voleybolu ve güreş üzere etkinliklere katılarak eğlendi.

Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösteri sunduğu, dengbejlerin ve adlı sanlı sanatçıların konser verdiği festivalde vatandaşlar, türküler eşliğinde halaylar çekip ski yaparak unutulmaz anlamış olur yaşadı.

"Hakkari'de sahn var"

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, AA muhabirine, soğuk havaya karşın şehir sakinlerinin yanı esna ayrımlı illerden, İran ve Irak'tan baş döndürücü sayıda bireyin festivale katıldığını söyledi.

Festivalin etkinliklerle, konserlerle mahmul kırcı geçtiğini tamlayan Akbıyık, şunları kaydetti:

"On binlerce insanımız buraya geldi. Çeşitli spor ve raks gösterileri sunuldu. Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi, Reng-i Hakkari, Gece Yolcuları katıldı. Müthiş müşterek curcuna oldu. Hakkari mutlu, Hakkari'de sahn var. İnşallah bu hayat, gelişigüzel devir henüz iyi olacak. Tüm Türkiye'yi Hakkari'ye bekliyoruz. Hakkari, şita sporlarının merkezi olacak, çekicilik merkezi durumuna gelecek. Tüm Türkiye'den ilgi de bunu gösteriyor. Teleferiğimiz, 6 bin mt. pistlerimiz, otelimiz gelişigüzel nesne hazır. İnşallah doğacak senelerde henüz iyi olacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise binlerce gencin, çocuğun müşterek arada olduğu, baş başa ski yaptığı, geleceğe alın duydukları güvenlik ile arzusu müşterek arada paylaşmış olduğu hususi müşterek devir diliminde olduklarını söyledi.

Kentte rahat ve güvenlik ortamının kuruluş edilmesiyle gençlerin ayrımlı beklentilerinin ön plana çıktığını tamlayan Karaaslan, bu doğrultuda kurulan tesislerin çocuk, eş ve gençlerle dolup taşmasının ehemmiyetli ve altın bulunduğunu vurguladı.

Hakkari'deki ski merkezinin bölgenin çekicilik merkezi durumuna geldiğini, Şırnak'tan, Diyarbakır'dan baş döndürücü sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getiren Karaaslan, Valilik koordinesinde, İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor müdürlüklerinin iş birliğiyle yılda 10 bin çocuğa ski eğitiminin verildiğini aktardı.

Kentin yatırımlar sebebiyle iri müşterek değiş ve tahavvül yaşadığına dikkati çekici Karaaslan, şu şekilde konuştu:

"Hakkari'de ski yapmayan kalmasın boşluk açısıyla baş başa gençliğe müteveccih baş döndürücü ehemmiyetli müşterek projenin gerçekleştirilmiş olduğuna da şehadet ediyoruz. Bu sayının artırılması, buradaki dirayetli evlatların keşfedilmesi ve bu tesislerden ulusal sportmen sayısının yükseltilerek bizlere dünyada alım çalım yaşatacak kaç gençlerin çıkmasını amaçlayacak hedeflerimiz de var. Vatan düşüncesince iklim sınırlarında ve bitim ötesinde iri müşterek savaş veriliyor. Eğitimden sağlığa, adil dört başı mamur amme hizmetlerine denli İstanbul'da, İzmir'de ne var ise Şırnak'ta, Hakkari'de o olsun anlayışıyla sunulan baş döndürücü ehemmiyetli müşterek savaş var."

Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ise sonuç senelerde hepsi dünyada seçenek gezim türlerinin yaygınlaştığını, şita turizminin öne çıktığını belirtti.

Hakkari'nin maksut şartların hepsini namına getirdiğini aktaran Ağacanoğlu, "Yüzde 88'i dağlık bulunan müşterek iliz. Derin vadileri, efdal zirvelere ehil ve koyu kar alıyor. Karın yerde kalma süresi 6 kocaoğlan buluyor. Hakkari, turizmde büyümekte bulunan müşterek şehir. Dışarıdan yatırımcılar da buraya dönük durumda. Bu etkinlikler ilin ekonomisine de yardım sağlıyor." dedi.

"Hakkari emniyetsiz iyi müşterek yer"

Festival düşüncesince İstanbul'dan mevrut Yekta Ünalan, şehrin coğrafyasına fanatik kaldığını ve her insanın bu güzelliği görmesi icap ettiğini söyledi.

Bütün şita sporlarının şehirde yapılabileceğini aktaran Ünalan, "Çoğu ülkede göremeyeceğiniz müşterek manzarayla karşılaşıyorsunuz burada. Dünyanın en iyi dağlarının bulunmuş olduğu müşterek bölge. Hakkari, başta şita turizmini tercih edenler için, dağcılık ve tabiat sporlarıyla uğraşanlar düşüncesince emniyetsiz iyi müşterek yer. Bölge insanı baş döndürücü misafirperver. Herkese burayı görmeyi öneririm." ifadelerini kullandı.

Van'dan mevrut Kübra Başaran ise "Festivali baş döndürücü övdüler, baş döndürücü alçalma ediyordum ama müşterek muhtelif kader olmuyordu. Burada olmaktan baş döndürücü mutluyum. Türlü muhtelif eğlenceler var. Çok kalabalık, insanoğlu mutlu. Dostane, rahat mahmul müşterek yassı var. Zaten mukteza bulunan da bu. Umarım bu aktiviteler daim bitmeme eder. Etkinliğin burada yapılması ayrı müşterek güzellik." diyerek konuştu.

Zeynep Aydın da il dışından kaç bireyin kente geldiğini anlatım ederek, "Festival baş döndürücü iyi geçti. İnanılmaz eğlenceli. Hava soğuk ama memleketimizin müşterilerini sıcakkanlılığıyla herkesi ısıtıyor. Herkesi buraya bekliyoruz. Festival bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Şehrin hem yapısını bununla ortak imajını değiştiriyor. Bu curcuna dostluğa, barışa fariza ediyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler