USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kaplan MT orta sınıf tank platformları Endonezya yolcusu

Türk defans sanayisinin tank sınıfındaki evvel ihracatı bulunan Kaplan MT orta sınıf tankta teslimatlar başladı.

Kaplan MT orta sınıf tank platformları Endonezya yolcusu
15-03-2022 14:47
Ankara

FNSS tesislerinde meydana gelen Kaplan MT Orta Sınıf Tank Platform Seri Üretimi Tamamlanma Töreni'ne projeyi yürüteç FNSS ve PT Pindad temsilcileri, Türk ve Endonezya'dan defans endüstri kurumlarının yöneticileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, projeyle FNSS ile PT Pindad ortada derinliğine zamandır bitmeme fail ve dü dünya ortada kip dokuma edebilecek birlikte teşrikimesai modelinin yaşama geçirildiğini söyledi.

Türkiye'nin tank meselesi konuşulurken tank ihracatında ehemmiyetli birlikte hamle atıldığını dile getiren Demir, vasıtaların birlikte kısmının Türkiye'de birlikte kısmının Endonezya'da yapım edilmiş bulunduğu birlikte modelle istihsal yapılacağını tabir etti.

Projede dizi üretimin başladığını ve bitmeme edeceğini özetleyen Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Savunma sanayisi ihracatı hemen ticari birlikte görüngü değil. Ülkeler ortada iş birliğini ve uygulayım bilimi transferini de içeren birlikte husus. Özellikle arkadaş ve ahi devletlere önerdiğimiz birlikte manken mevcut ki bu da bunun birlikte örneği. Gerektiğinde o ülkenin ihtiyacına layıkıyla tanımlanmış ürünleri de sıfırdan tasarlayıp ihtiyaca layıkıyla üretip konfirmasyon edebiliriz ve üretimin de hemen Türkiye'de olması kondisyon değil. Kardeş devletlerin de kabiliyetlerinin oluşturulması önünde atılan adımlardır. Sayılar ıvır zıvır rakamlarla başladı fakat hem sayıların artmasını bununla birlikte bunun birlikte manken namına o semt ve yöresinde bu sınıfta tank ihracatı dair ehemmiyetli birlikte bakış açısı yapmasını bekliyoruz."

Zırhlı vasıtalar dair Türkiye'nin aşırı dobra birlikte noktada bulunduğunu vurgulayan Demir, şu biçimde konuştu:

"Bu mevzuda Türkiye iddialı. Endonezya ile yaptığımız kip adımdan sonraları elan nice yazar konuşuyoruz teşrikimesai ve dış satım konusunda. Onların geçenlerde tekerlek tekerlek gerçekleştiğini göreceğiz ve Türkiye'nin bu dış satım açılımı bitmeme edecek. Burada bulunduğu üzere aşırı ayrı ayrı ve kazan-kazan prensibini asal düzlük modelleri de yaşama geçirmiş olacağız. Uzun soluklu birlikte proje. İlk adımlar 2010 senesinde atıldı. Bugüne gelene denli ehemmiyetli etaplar kaydedildi fakat derinliğine soluklu ve azimli planlar hakeza gerçekleşiyor. Bundan sonraları da bu projenin önü açık, inşallah aşırı elan şişman rakamların ihraç edildiğini ve dünkü modellerle ayrıksı platformların da yaşama geçtiğini daim bu arada göreceğiz."

"Tareti üretmeye hazırız"

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt da dü arkadaş dünya arasındaki projenin, kazan-kazan ortaklığının aşırı dişi birlikte biçimde kesinlikle oluşturulabileceğini yayınlayan birlik birlikte defans sanayisi teşrikimesai örneği bulunduğunu söyledi.

Böyle birlikte iş birliğini sürdürülebilmenin, onu oluşturmaktan elan birlikte tomar ehemmiyet taşıdığını tabir fail Kurt, "Bu nedenle, değme dü hükümetin de bu gaye düşüncesince yeterli desteklerini sürdüreceklerine güveniyoruz. Araçta beğenilen taret (kule) Belçika'dan, Türkiye'den ve ya Endonezya'dan değil. Böyle birlikte tareti yükseltmek değme dü hükümetten de şişman dayanak noktası olmadıkça dayanıklı beklenir olmaz. Destekle dü ülkenin endüstrileri 105 yahut 120 milim taret geliştirebilir. Her dü hükümetin de yeterli yardımıyla bunu başlatmaya hazırız."

Dünyada birlikte ilk

Kaplan MT Orta Sınıf Tank Geliştirme Projesi ülkeler arası birlikte geçim ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Endonezya Savunma Bakanlığı ortada imzalandı. 2015 senesinde Endonezya DG Defence Potential ve Başkanlık ortada imzalanan birlikte ortaklaşa iş anlaşmasıyla, dü civar kip orta sınıf tankın geliştirilmesine değişmeyen verildi.

FNSS, civar kip ihya emekleri daha sonra Endonezya'da meydana getirilen sıkıca metanet ve atış testlerini başarıyla tamamladı.

Dünyada birlikte kalaba çeşidinden sınav edilip onaylanan evvel orta sınıf tank bulunan Kaplan MT ile FNSS 2019 yılı sonunda, mecmu 18 anahtar düşüncesince kuma istihsal sözleşmesi imzaladı.

2020 yılı içre sonuç kullanıcı katılımıyla meydana gelen dizayn mükemmelleştirme çalışmalarında sona gelindi.

2021 yılı içerisinde PT Pindad çeşidinden Endonezya'da üretilecek vasıtalar düşüncesince sağlanacak zerre ve sistemlerin istihsal ve hazırlık emekleri da tamamlanarak, bahis konusu zerre ve ast sistemler anahtar kitleri namına PT Pindad'a konfirmasyon edildi.

FNSS, 2022 başı bakımından Türkiye'deki plan aktivitelerini başarıyla tamamlamış oldu ve Türkiye'de imal edilen araçları alıcıya sokum düşüncesince müheyya duruma getirdi. Kalan araçlar, plan kapsamında PT Pindad tarafından, FNSS'in elan ilkin de başarıyla uyguladığı uygulayım bilimi aktarma modeli ile Endonezya'da üretilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler