USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kanserle savaşı hastalarına şifa dağıtmasına bariyer olamadı

Bir taraftan kanserle uğraş fail Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Avcu ortak taraftan da hastalarına şifa dağıtmayı sürdürüyor.

Kanserle savaşı hastalarına şifa dağıtmasına bariyer olamadı
27-08-2022 15:06
Diyarbakır

Bir bebek anası Dr. Avcu'ya kestirmece 4 sene evvel ana rahmi ağrısı şikayeti ilişkin meydana getirilen incelemelerde sütun kanseri tanısı konuldu.

Avcu, 6 ay süresince görmüş bulunduğu kimyasal tedavi kararı iyileşti. Geçen sene kasımda hastalığın nüksetmesinden ötürü meydana getirilen ameliyatla Avcu'nun böbreğinin ve pankreasının ortak bölümü alındı.

Yaklaşık 8 aydır 2 haftada ortak kimyasal tedavi tedavisi gören Avcu, 5 yaşındaki oğlu ve meslektaşlarının verdiği güçle ortak taraftan yaşama tutunmaya çalışırken ortak taraftan da hastalara fariza veriyor.

"Anneliğin vermiş bulunduğu ortak güçle oğlumla hayatıma bitmeme ediyorum"

Pelin Avcu, AA muhabirine, sevdiklerinin yardımıyla kansere negatif bakmadığını belirterek gripmiş kabilinden rahatsızlığı atlatmaya çalıştığını söyledi.

Vücudunda yayılan rahatsızlığı zımnında geçirdiği başlıca ameliyatla böbrek ve pankreasının ortak kısmının alındığını özetleyen Avcu kimyasal tedavi tedavisinin de başlıca geçtiğini aktardı.

Avcu, "Bu terapiye halen bitmeme ediyorum. Farklı kombinasyonlarda ilaçlar alıyorum. Buna ilişkin ten döküntüleri, işkembe bulantısı, ishal, halsizlik, kırıklık ve saç dökülmesi oluyor. Bazen gücüm kalmıyor. Hiç kimselerle bahsetmek istemediğim anlamış olur oluyor. Ama gine de anneliğin vermiş bulunduğu ortak güçle oğlumla hayatıma bitmeme ediyorum." ifadesini kullandı.

Ağır geçirdiği kimyasal tedavi sürecinde dinlendiğini özetleyen Avcu, peşi sıra görevinin başına döndüğünü ve hastalarına dayanaklık eylemek bulunduğunu dile getirdi.

Hastalığın işine bariyer olmadığını tamlayan Avcu şöyleki konuştu:

"Normal hayatıma bitmeme ettiğim düşüncesince emek vermeyi da tek devir hayatımdan çıkarmayı düşünmedim. Çünkü çabucak hastalığa odaklanırsam oğlumla da ilgilenemezdim. Hep depresif ortak gidiş yaşardım. Ama düzentileme hayatım, ailemin desteği, oğlumla bugün geçirmem, sevdiklerimin yardımıyla de ayakta durdum ve görevime bitmeme ettim. Bu süreçte analık görevim tek devir aksamadı."

"Nasıl vücudun kanseri mevcut ise esasen ruhun da kanseri var"

İşini istekle yaptığını ve hastalarına elinden geldiğince asistan bulunduğunu kail Avcu şöyleki bitmeme etti:

"Nasıl vücudun kanseri mevcut ise esasen ruhun da kanseri var. Ruhun da iyileştirilmesi gerekiyor. Çünkü gövde ve denyo ortak bütündür. Biri bozulursa ötekisi de bozulur. O vücudun iyileştirilmesi, topluma kazandırılması, emektar toplumsal yaşamını bitmeme ettirmesi gerekiyor. İşimi istekle yaptığım düşüncesince hastalara iane eylemek beni bahtiyar ediyor. Beni de iyileştiriyor. Bana da elleme geliyor. Bu sebeple işime bitmeme ediyorum."

Görevinin başlangıcında olduğunu, sonuna denli da çalışacağını aktaran Avcu, "Güçlü ortak imal bulunduğunu düşünüyorum. Güçlü ortak anneyim, kadınım ve hekimim. İnsanlara iane eylemek benim idealim. Böylece ego de elan emeksiz iyileşebilirim." dedi.

Hiçbir devir vazgeçmediğini vurgulayan Avcu şöyleki bitmeme etti:

"Çünkü şuur vazgeçerse gövde elan tez vazgeçiyor. Onun düşüncesince zihnî şekilde ortak olumsuzu ve ölümü düşünmedim. Endişelerim mevcut ancak bu endişelerinin düşünce değil. Bu hastalığa gönül rahatlığı kesinlikle hazırlık alacağım yönünde. Oğlum ne olacak, ego ne olacağım kabilinden endişelere on paralık kapılmadım. Çünkü zihnimi o denli dobra şeylerle doldurdum ki sevdiklerimle dolgunca çokça bugün geçirdim. İşime bitmeme ettim. Hala da çalışkan şekilde çalışıyorum. Hastalara şifa vermeye çalışıyorum ve bunu istekle yapıyorum."

"Takdire yaraşır ortak hareket"

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena da Avcu'nun kanser hastalığıyla uğraş ettiğini, ayrımsız sürede da vazifesini şişman ortak aşkla sürdürdüğünü söyledi.

Asena, "Bu da takdire yaraşır ortak hareket. Canı candan hocamızı kutlama kartı ediyorum. Hastane yönetimi ve psikiyatri kadrosu şekilde namına onurluk arz ettik. Gayretleri ve çalışmaları düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ediyoruz." dedi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Diyaddin Güleken ise arkadaşları ortada baş döndürücü yüzü sıcak Avcu ile 4 senedir çalıştığını belirtti.

Avcu'nun başlıca ortak sorununa karşın fedakarca çalıştığını dile getiren Güleken, "Kemoterapi almasına karşın yardımımıza koştu. Hastalarına rüya iktisap eylemek düşüncesince hala da görevine bitmeme ediyor. Kendisinden baş döndürücü memnunuz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler