USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kandıra'nın su altı zenginlikleri ve doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor

Kocaeli'nin Karadeniz'e oluşturulan kapısı Kandıra'nın çokluk turizminin birlikte su altı zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle dört zaman görüşme edilmektedir müşterek semt durumuna gelmesi amaçlanıyor.

Kandıra'nın su altı zenginlikleri ve doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor
06-10-2022 12:02
Kocaeli

Yaklaşık 52 bin sözü geçen Kandıra, gökçe bayraklı 7 plajı ve eskimemiş koylarıyla akıbet zamanlarda yaz sezonunda tatilcilerin yol uğrağı noktaları ortada toprak alıyor. Yeşil ve mavinin buluşmuş olduğu Kandıra, ziyaretçilerine doğayla iç içe sayaç nakil olanağı sunuyor.

İlçeye gelenler, Cenevizlilerden kalma kermen surları ve su sarnıçlarına ev sahipliği özne Kefken Adası'nın birlikte Pembe Kayalar ve Kartal Kayalıkları kabil doğal güzellikleri de rüyet fırsatı buluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra Belediyesi iş donanmasında yürütülecek çalışmalarla ilçede turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilerek bütün yıla yayılması hedefleniyor.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ilçenin su altı zenginliklerine ve turizm potansiyeline dikkati döşemek düşüncesince Kerpe Deniz Yıldızları Kulübü dalış eğitmenleri ile Kartal Kayalıkları mevkisinde dalış yaptı.

"İşletmeleri, turizmi, doğası, spor ve afiyet turizmiyle birlikte mazmun oluşacak"

Belediye Başkanı Turan, AA muhabirine, 7 gökçe bayraklı plaja cemaat ilçede coğrafi pozisyonu zımnında yaz sezonunun çelimsiz bulunmasına karşın ağırbaşlı yoğunlukla karşılaştıklarını söyledi.

Kandıra'nın başta hafta sonları, resmi ve dini bayramlarda ziyaretçi akınına uğradığını tamlayan Turan, ilçenin sadece çokluk turizmiyle değil, doğası ve ekoturizmiyle de dikkati çektiğini kaydetti.

Turan, gökçe bayraklı plajların sayısının artmasına müteveccih çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "Bizlere buraları koruyup gözetmek düşüyor. Yaz sezonu alışılagelen koşullarda 3 ay kabil görülse de Karadeniz sahilinde olması zımnında Kandıra'da 45 gündüz ila 2 ayda bitebiliyor. Bunun indinde ürünler gerekiyor." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eskiden turizm bölgesi duyuru edilen alanın planlama çalışmalarını sürdürdüklerini özetleyen Turan, şu halde bitmeme etti:

"Doğa turizmi, spor turizmi, karavan kampları, piknik alanları, çiftteker parkuru, ekoturizme müteveccih tarımla yapılacak çalışmalar, bulutsuz oteller, turizm konutları, bunlarla ilgili çalışmalarımız bitmeme ediyor. Kandıra'daki turizmi önceki evrede 8-10 ayak tabanı yaymamız gerekiyor. Bununla ilgili bütün icraat bu boyutta bitmeme ediyor. Bu emek harcamaları 2023 senesinde tamamlarsak İzmit-Kandıra yolu, Ağva-Kandıra yolu yapıldıktan ahir bölümü anık olacak. İşletmeleri, turizmi, doğası, spor ve afiyet turizmiyle birlikte mazmun oluşacak. Sahillerimizin baş döndürücü hareketli olmasından yana değiliz. En azından birlikte bölgemizin rahat site durumunda kalmasından yanayız. Planlamamızı ona layıkıyla yapıyoruz. Seyrek'ten gündüz batısı bölümüne akilane rahat birlikte şehir, gündüz doğusu tarafa akilane da filhakika konutlaşmalar ilerlemiş, onların az buçuk hâlâ disiplinli halde ilerleme göstermesiyle ilgili planlarımız olacak."

"Turizm birlikte öykü yemeni sanatıdır"

Turan, Kandıra'nın çokluk turizmiyle anıldığına ayraç ederek, ilçenin bu hususi durumunun indinde ehemmiyetli kültürel mirasa da cemaat bulunduğunu belirtti.

Kocaeli Müze Müdürlüğünce Karadeniz'de "ilk su altı kazı bilimi çalışmaları"nın Kerpe'de başlatıldığını dile getiren Turan, ehemmiyetli eserlerin gündüz yüzüne çıkmaya başladığını, gelecekte bu eserlerin sergilenmesiyle kültürel mirasın doğacak kuşaklara aktarılacağını kaydetti.

Turan, ilçede dalışla ilişik imkanların da bulunduğunu tabir ederek, "Su altında keşifler gerçekleştirmek istiyoruz. Denizin üstü derece altı da güzel. 80 kilometrelik kıyı bandımızda nice zamanı kale, kermen kalıntıları var. 2. Dünya Savaşı'nda müstamel Alman denizaltısı var, batmış kendisine birlikte tane zerre duruyor. Bunların da Kandıra'ya bedel katması gerekiyor. Restore edilmesi müstelzim kısımların restore edilerek çecik kazandırılması gerekiyor. Dalga sörfü merkezi, Uzunkum, Kefken Adası, Pembe Kayalar, Seyrek Kalesi, U23 denizaltısı, bunların bütünü fevk fazladan konulduğunda Kandıra'ya bedel katıyor. Turizm birlikte öykü yemeni sanatıdır. İnşallah bu doğrultuda Kandıra ile ilişik güzel birlikte öykü çıkacak." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler