USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kalp kapağı 94 yaşlarında mütebeddil Zehra büyük anne 'ikinci baharını' yaşıyor

Trabzon'da kalbinde aort kapağı daralması bulunan 94 yaşındaki Zehra Özçelik, güzel güzeşte harekât sonrası sağlığına kavuştu.

Kalp kapağı 94 yaşlarında mütebeddil Zehra büyük anne 'ikinci baharını' yaşıyor
01-10-2021 12:47
Trabzon

Ortahisar ilçesinde canlı Özçelik, 25 sene evvela eşinin ölüm etmesinin arkası sıra yaşamını yegâne başına sürdürmeye başladı.

Eşinin evvela evliliğinden 8 çocuğuna analık yapan, 29 torun, 90 da torununun evladı bulunan Özçelik, tahminî 5 ay evvela öksürük ve soluk darlığı problemi yaşamaya başladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran kadın, meydana getirilen incelemelerin arkası sıra 2 ay evvela bağlı yöntemle ihtisas kapağı değişim işlemi (TAVI) ameliyatı oldu.

Taburcu edildikten sonradan gelininin Arsin ilçesindeki evinde dinlenen Özçelik, AA muhabirine, dünyadaki en şişman zenginliğin afiyet bulunduğunu söyledi.

Özçelik, ihtisas rahatsızlığı zımnında uyumakta ve soluk almakta müşkül yaşadığını belirterek, "Yatamıyordum, kalkamıyordum, sabaha denli da 4-5 yastık arkamdaydı. Öksürükten boğuluyordum. Ama deminden iyiyim." dedi.

Hastalığı zımnında nice bata çıka uğraş ettiğini dile getiren Özçelik, "Bugünüme şükür olsun. Şimdi şen uyuyorum, müşterek şikayetim yok. Yeniden yaşama bağlandım. Doktoruma aşırı teşekkürname ederim, Allah'ım onlardan razı olsun." niteleyerek konuştu.

Özçelik, derinlemesine yaşamasının sırrını, senelerdir derneşik beslenmesine ve kahvaltısını boşlama etmemesine bağladı.

70 yaşındaki gelini Nahide Özçelik ise 50 senedir kayınvalidesiyle ayrımsız apartmanda yaşadıklarını anlatım ederek, "Şimdiye denli potansiyel farkı haricinde rastgele müşterek rahatsızlığı yoktu, rahatsızlanınca doktora götürdük. Ameliyat sonrası baştan sağlığına kavuştu." ifadelerini kullandı.

Kayınvalidesinin veladet tarihinin kişi kağıdına mucibince 1927 bulunduğunu aktaran Özçelik, şöyleki bitmeme etti:

"Gerçek yaşı 100 lakin kimlikte 1927 tevellütlü yazıldığı düşüncesince yaşı 94 görünüyor. Allah sağlığını da verdi, ameliyatı da dobra geçti. Bir hafta yattı, burada da elan şen etti. Kayınbabam ölüm ettikten sonradan evinde yegâne başına yaşamaya başladı. Günlük işlerini kendisi yapar, ameliyattan müşterek ay sonradan ayağa kalktı. Günden güne elan elleme olmaya başladı."

"Hastanın nüfustaki yaşından artma fiziki özelliğine ilgi ediyoruz"

Özçelik'in ameliyatını meydana getiren kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ali Rıza Akyüz ise Türkiye'de 2009 yılından buyana bağlı yöntemle ihtisas kapağı değişim işlemi yapılmaya başlandığına ayraç ederek, "Bu sene hastanemizde averaj yaşı 83 bulunan tahminî 100 hastamızı bu yöntemle otama ettik. Bunlardan birisi de Zehra teyzemizdi." halinde konuştu.

Hastanın müterakki yaşlarının bu tedaviye bariyer olmadığına dikkati çekici Akyüz, "Biz hastaları değerlendirirken hastanın nüfustaki yaşından artma fiziki özelliğine ilgi ediyoruz. Hastanın kognitif hali iyi, özlük ihtiyacını görebiliyor, günce işlerini yapabiliyor ve müşterek yıldan müşterek tomar dirim beklentisi var ise encam yaşta olmalarına karşın bu tedaviyi hastalarımıza öneriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler