USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kadın topçu sahada ileri uç kafede garson

ABB FOMGET Kadın Futbol Takımı oyucularından Aybüke Aykul, idman ve maçlardan küsurat sürede geçimini getirmek ve ailesine asistan iktisap etmek düşüncesince kafede çalıştığını belirterek, eş futboluna da dayanak verilmesi çağrısı yaptı.

Kadın topçu sahada ileri uç kafede garson
30-09-2021 11:22
Ankara

Başkentin Süper Lig'deki biricik mümessili ABB FOMGET Kulübünde şekil giyen 21 yaşındaki Aybüke Aykul, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Sol bariz ve forvette fariza karşıcı Aybüke, ayrımsız sürede Aksaray Üniversitesi'nde gövde eğitimi öğretmenliği bölümünde pedagoji bilimi yaşamına bitmeme ettiğini söyledi.

Ailesinin futbola aşırı ilişik bulunduğunu tamlayan Aybüke, "Benim oturduğum mahallede hiçbir kız yoktu. Sürekli erkeklerle futbol oynardım, mahallelerarası maçlara giderdik. Zamanla ayrımlı takımlardan tekâlif aldım. Kendimi geliştirdiğim kadro burası. Eski yuvama devir yaptım. Çünkü yuvamda elan bahtiyar olduğuma değişmeyen verdim. Şu anda da kariyerime burada bitmeme ediyorum." ifadelerini kullandı.

Annesinin kendisini futbola motivasyon ettiğinin altını çizen Aybüke, "Futbola başladığında çevrenden negatif reaksiyon aldın mı?" sorusu hesabına şöyleki bitmeme etti:

"Futbola baş sebebim annem. Annem aşırı istiyordu. İlk antrenmanıma annem götürdü. Bu mevzuda aşırı hassasım, annem yardımıyla futbola başladım. Bu takımda başladığım düşüncesince kendimi ilerlettim, ayrımsız sürede ulusal takımda fariza aldım. 2017-2018 sezonunda 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda kadroda arazi aldım. Aslında avrat olduğumuz düşüncesince yadırgayanlar oldu. Genel kendisine 'kadın futbol oynar mı' kafası var. Bu sebepten sıradan birlikte reaksiyon aldım fakat rastgele devir akrabalarım yanımda oldu."

Beşiktaş'tan sonraları Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da avrat futbol ekibi kurduğunu hatırlatan Aybüke, sonuç çağda avrat futboluna talebin arttığını ve bu negatif algının yıkılmaya başladığını dile getirdi.

Genç futbolcu, "Biz de doğrusu bunları bekliyorduk. Ligde hoppadak Beşiktaş'ın değil, öbür şişman takımların da olması bizim motivasyonumuzu ve hırsımızı elan birlikte tomar artıracaktır. 5-6 yıl ilkin ayrımsız tepkileri alıyorduk fakat sonuç çağda avrat futboluna uyanıklık var. Artık birlikte yerde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve duyurduğumuza da inanıyorum. Sorduklarında, 'kadın futbolunda oynuyorum' dediğimde, geçmiş ilkin 'sen, falan' diyorlardı. 'Evet' diyordum. Sonra konuşmaya başladıkça aşırı müspet elleme yorumlar alıyorum. İnşallah elan da ilerleyeceğini düşünüyorum." biçiminde düşünce belirtti.

Antrenmandan çıkıp kafede çalışıyor

Aybüke Aykul, avrat futbolcuların geçimlerini getirmek düşüncesince futbol haricinde apayrı birlikte ahacık idman durumunda kaldıklarına ayraç etti.

"Kafede çalışıyorum, ayrımsız sürede futbol oynuyorum." diyen Aybüke, şunları söyledi:

"Maddi birlikte desteğimiz olmadığından... Hem futbola aşırma birlikte insanoğlu olduğum düşüncesince futbolu bırakamıyorum hem de aileme asistan olmam gerekiyor. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamam düşüncesince hem çalışıyorum hem buraya geliyorum. Antrenmandan çıktıktan sonraları kafeye gidip çalışıyorum. Kadın futboluna, takımımıza dayanaklık etmek olunursa hakeza birlikte şeye ihtiyacımız kalmaz. Böyle etkin hoppadak birlikte biricik ego değilim. Birçok dostum benim kabilinden çalışıyor. Bizim açımızdan çetin olmaktadır fakat futbola aşırma olduğumuz düşüncesince sürdürmeye çalışıyoruz."

Hedef şampiyonluk

Kadınlar futbolda en yukarı ligde savaşım fail ABB FOMGET ile bu mevsim şampiyona hayatta olmak istediklerini dile getiren Aybüke, "Takımımız kısaca 3 aydır antrenmanlar yapıyor. Sezona elleme başlayacağımızı düşünüyoruz. Tabii ki rakiplerimiz de güçlü. Geçen yıl Türkiye dördüncüsü olduk. Takımızdan hiçbir beklenmeyen başarım sergiledik. Bu yıl de değerli olacağımızı düşünüyorum." niteleyerek konuştu.

Aybüke, avrat futbolunda ABD'li Alex Morgan, baylarda de hırsı ve mücadelesinden çevre birlikte devre Galatasaray formasını da giyen Brezilyalı Felipe Melo'yu kip aldığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler