USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzmirli şirket, bireşimli zeka tabanlı güneş enerjisi uygulamasını 5 ülkeye ihraç ediyor

İzmirli yazılım firması, güneş enerjisi santrallerinin başarım problemlerini belirleme etmek, işletimini kolaylaştırmak ve verimliliğini bırakmak kabil geliştirdiği bileşimli zeka tabanlı başarım çözümleme sistemini ilkokul ülkeye ihraç etmeye başladı.

İzmirli şirket, bireşimli zeka tabanlı güneş enerjisi uygulamasını 5 ülkeye ihraç ediyor
04-05-2022 12:42
İzmir

Güneş enerjisi santralleri düşüncesince bileşimli zeka tabanlı başarım takibat platformu bulunan Solarify, 2018 senesinde kurulan İzmir merkezli Loggma Dijital Enerji Çözümleri firmasının santrallerde verimliliği en fevk düzeye boşaltmak düşüncesince ölçülü Ar-Ge emekleri kararında geliştirildi.

Solarify platformuyla santrallerde mevcut panellerin, eviricilerin ve santralin genelinin başarım problemleri belirleme edebiliyor. Bu sayede santrallerde gürlük artırılabilirken, ayrımsız sürede dumanlı bulunan güneş santrallerinin yönetimi de kolaylaştırılıyor.

Loggma Dijital Enerji Çözümleri Kurucu Ortağı Kurucu Ortağı Mustafa Ozan Tuncan, AA muhabirine, Solarify platformunu özellikle müşterek engin takibat sistemi şekilde kurguladıklarını fakat sektörde rekabetin çoğalması ve bu sektörün gereksinimlerine yanıt verilebilmesi hedefiyle henüz da geliştirdiklerini söyledi.

Güneş enerjisi santrallerinin faziletkâr değerli olması dolayısıyla rastgele müşterek panelin arkasına müşterek evirici ve lamise konulamadığını tabir fail Tuncan, "Bu nedenden dolayı rastgele müşterek panelin performansını takibat eylemek de olanaksız duruma geliyor. Biz de bu santrallerde mevcut panellerin, eviricilerin ve santralin genelinin başarım sorunlarını bulmak düşüncesince algoritma geliştirdik. Bu algoritma asgari 40 gün, idealde 3 maaş veriye bakıp, o santralin karakterini itidalli çıkarıp, onunla alakalı tahminler yapıyor." dedi.

Tuncan, platforma henüz sonradan ameliyat ve dünya malı dümen sistemlerini de eklediklerini, bunlarla alıcı kitlelerinin genişlediğini aktardı.

Mevcut vaziyette Türkiye pazarının yüzdelik 10’una bilgili oldukları bilgisini paylaşan Tuncan, şu halde bitmeme etti:

"Müşterilerimiz ortada Siemens, Hanwha Q-Cells, Japan Energy Capital kabilinden toptan kuruluşların beraberinde domestik nice enerji oyuncusu ve güneş enerjisi oyuncusu bulunmakta. Hem yazılım hem tesisat üretimi yapıyoruz. Bugün bakımından Ukrayna, Yunanistan ve Senegal’e dış satım yapıyoruz. Yakın sürede da Portekiz ve Nepal'de sistemimiz devreye girecek. mesela Ukrayna’da dü modüler 15’er megavatlık güneş enerjisi santrallerine kurulum yaptık. Türkiye’de nite iş yapıyorsak, benzeri halde de orada yapıyoruz. Biz ürünümüzü ölçekleyebilmek namına baş döndürücü düzentileme yaptık. Bu sebeple dünyanın neresi olursa olsun tığ buradan ürünümüzü kargoluyoruz. Orada alakalı eşhas onu alıp, takıp, direkt devreye alabiliyorlar ve dizge düşünce tabanlı bulunduğu düşüncesince rastgele yerden çalışabiliyor. Yani bizim düşüncesince İzmir de, Elazığ da, Ukrayna da ayrımsız toprak aslında."

"Bir megavat piklik (peak) santralde yılda sayı farkı 57 megavat saatlik üstüne üstlük enerji üretilebiliyor"

Tuncan, rüçhan hedeflerinin Avrupa pazarına ferahlamak bulunduğunu ve bunu Uzak Doğu, Kore ve Japonya ile Amerika'nın takibat edeceğini aktardı.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektöründeki dijitalleşme dönüşümünde bildirme tarafında önden gittiğine yer veren Tuncan, sayısal çözümlere müteveccih talepte ise santraller eskidikçe ve anlaşılan çivi sorunlar ortaya çıktıkça artma yaşandığını belirtti.

Tuncan, santralci kullanıcılarının başlangıçta hata yönlendirmelerle yahut birtakım az bilgilerle yola çıkabildiklerine de ayraç ederek şunları kaydetti:

"Ama giderek hem bölüm ilerledikçe ve hem de gerekseme arttıkça istem de artıyor. Yani bizlere bundan böyle dü sene öncekinin 5 sert istem geliyor. Bir megavat piklik (peak) müşterek santralde yılda sayı farkı 57 megavat saatlik üstüne üstlük enerji ürettirebiliyoruz. Ama elbette ki Solarify deli dolu şekilde müşterek müdahalede bulunmuyor. Problem tespiti yapıyor. Bununla alakalı insanların çabucak engelleme etmesi lazım ediyor. Bunlar elbette ki anlaşılan çivi varsayımlar kararı ortaya çıkardığımız rakamlar. Çok henüz müşterek tomar yahut baş döndürücü henüz az olabiliyor. Temelde endişemiz şu: baştan sona yenilenebilir enerji diyoruz. Yenilenebilir enerjinin ikinci müşterek ayağı da sürdürülebilirlik. Bu santrali kurduk. Bakım maliyetleri az. Ama sürdürülebilir olması için, senelerce benzeri performansta emek harcaması düşüncesince buna bakılması lazım ediyor. Bakılması düşüncesince de en önce müşterek izlenmesi ve orada müşterek problemin olup olmadığının anlaşılması lazım. Bizim sistemimiz esasta bunu yapıyor."

Firma, benzeyen sürede yaşama geçirdiği Enerify platformu ile de kâffesi yenilenebilir enerji santrallerinde enerji tüketimi ve istihsal noktalarını yegâne müşterek platformda çözümleme ederek portföye ilgilendiren enerji yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler