USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzmir "TEKNOFEST"e hazırlanıyor

Dünyanın en iri havacılık, feza ve uygulayım bilimi festivali TEKNOFEST'e 2-5 Mart tarihlerinde ev sahipliği meydana getirecek İzmir'de etkinliğe müteveccih icraat hızlandı.

İzmir
05-01-2023 12:10
İzmir

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde hazırlanan, nice kasıntı ve yapılış çeşidinden desteklenen TEKNOFEST, düşlerini gerçeğe tahvil geçirmek talip uygulayım bilimi tutkunlarını, Cumhuriyetin 100. senesinde İzmir'de müşterek araya getirecek.

Festival, 2-5 Mart'ta İzmir'de, 16-19 Mart'ta Ankara'da, 30 Nisan-6 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Milli uygulayım bilimi çoğaltma ve ihya noktasında kılavuz kaptan bulunan TEKNOFEST'e İzmir ve Ankara geçmiş kez ev sahipliği yapacak.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de kentteki kamu, sivil polis polis maşer kuruluşu temsilcileri, göz ve borsaların yöneticileriyle müşterek araya gelmiş şekilde yapacakları çalışmalarla ilişik bilgelik verdi.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde düzenlenecek TEKNOFEST düşüncesince takımlar hem askeri hava meydanı aynı zamanda civarındaki bölgelerde katılımcılar ve seyirciler düşüncesince enfrastrüktür çalışmalarına başladı. Festivali görüşme geçirmek talip uygulayım bilimi tutkunlarının Çiğli'deki bölgeye şen kavuşması amacıyla ek otobüs seferleri yapılacak.

Vali Köşger, AA muhabirine, TEKNOFEST'in İzmir'de düzenlenmesiyle ilişik derinliğine zamandır gayretlerinin bulunduğunu söyledi.

Festival düşüncesince güzeşte sene da girişimlerinin bulunduğunu hatırlatan Köşger, "Bu sene ülkemizin 3 şişman şehrinde gerçekleştirilecek festivalin ehemmiyetli ayağı İzmir'de yapılmaktadır ve 10 binin üstünde müsabık bu etkinliğe başvurma etti." diyerek konuştu.

Geçtiğimiz aylarda "İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali" düzenlediklerini anımsatan Köşger, gençleri değişik teknolojik fikirlerle buluşturmaya bitmeme edeceklerinin altını çizdi.

İzmir'in Türkiye'deki öbür kentlerden değişik halde geliştiğini vurgulayan Köşger, "İzmir inovasyon, enformatik ve yazılım dalında gelişiyor. Bunu elan hızlandıracak müşterek mottomuz var. Ankara politik başkent, İstanbul ekonomik, ticari başkent, İzmir de teknolojik başşehir olsun diyoruz. Buna değgin de icraat var. 4-5 adet teknokentimiz var. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitümüz var. İzmir'de uygulayım bilimi dalında başıboş bölgenin kurulması düşüncesince yapılabilirlik emek vermesi yürütülüyor." ifadesini kullandı.

Köşger, İzmir'in 4,5 milyonluk nüfusunun kısaca müşterek milyonunun gençlerden oluştuğunu, onların teknolojik bölgede yetiştirilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Gençlerin teknolojiyi hoppadak kullanmasının değil üretmesinin de ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Köşger, "TEKNOFEST gençlere bunun ortamını oluşturuyor. Onların nazarıitibar sahası bizlere gereğince elan fazla, mütekâsif durumda. Onlara hakeza müşterek yassı gelmek düşüncesince etkinliğin güzel müşterek olanak ve okazyon olacağını değerlendiriyorum. Tüm kurumlarla 2-5 Mart'a hazırlanıyoruz. Tüm gençlere de ister müsabık adına ister de ziyaretçi adına ülkemizin gençlerinin eriştiği seviyeyi görmeyi başvuru ediyoruz." dedi.

Köşger, Ege Bölgesi'ndeki metropoller ilkin edinmek neredeyse hepsi Türkiye'deki uygulayım bilimi tutkunlarını İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e çağırma etti.

"TEKNOFEST'i ölçüm ediyor ve destekliyoruz"

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise teknolojiyi üretenlerle onu satın alanlar arasındaki farkın değişik açıldığı müşterek dönemden geçildiğini anlatım etti.

Türkiye'nin teceddüt üretme, uygulayım bilimi ve inovasyonda ehemmiyetli müşterek etmen olma hedefinin gelişigüzel zamankinden elan kalburüstü duruma geldiğini tamlayan Kestelli, "Bu yolda TEKNOFEST kabilinden teknolojiyi gençlerin nazarıitibar sahası durumuna getiren, yenilikçiliği isteklendirme yazar destekleyen etkinliklerin baş döndürücü yararlı müşterek işlevi olduğuna içten inanıyoruz. Bu sebeple ülkemizin yenilikçilikte kılavuz kaptan kenti bulunan İzmir'de TEKNOFEST'i şişman müşterek takdirle karşılıyor, destekliyor ve ilişik hepsi gençlerimizi etkinliğe katılmaya çağırma ediyoruz." biçiminde konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de TEKNOFEST'in Türkiye'de ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi ilişkin ehemmiyetli müşterek aranjman bulunduğunu söyledi.

"Festival, İzmir'in uygulayım bilimi ekosistemine dokunacak"

Organizasyonun, Türkiye'nin uygulayım bilimi politikalarını belirleyen şirketler çeşidinden İzmir'de yaşama geçirilmesinin önemine yer veren Özgener, "TEKNOFEST, İzmirli girişimcilerin bu bölgeye yönelmesindeki gürecilik ve heyecanı artıracak, başkaca şişman uygulayım bilimi şirketlerinin dünkü girişimcilere dayanak bulunmasına vasıtalık edecek müşterek etkileşim ortamı sunacaktır. İzmir'in uygulayım bilimi ekosistemine dokunacak hakeza müşterek festival, dünkü girişimciler düşüncesince oluşturucu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da esnaf adına TEKNOFEST'e anık olduklarını dile getirdi.

Festivalin yapılması düşüncesince müşterek astronomi oluşturulduğuna ayraç fail Mutlu, "TEKNOFEST'in yapıldığı müddet ortamında esnafa müteveccih müşterek çabukluk ve cıvıltı olacağını düşünüyorum. Çünkü şehirde meydana getirilen gelişigüzel etkinlik, bu şehrin esnafını animatör artı müşterek bulaşık yapıyor. Festival dolayısıyla ilkin konaklama edinmek neredeyse muvasala ve aşevi sektöründe çabukluk yaşanıyor. " ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler