USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsviçre'yi bilardoda Türk sporcular asimilasyon ediyor

Ankara'da planlı 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'na eklenmiş olan İsviçre Milli Takımı'nı Kenan Cantürk ve Behzat Çetin oluşturuyor.

İsviçre'yi bilardoda Türk sporcular asimilasyon ediyor
21-02-2022 13:49
Ankara

Ankara'da planlı 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda uğraş fail İsviçre Milli Takımı'nı gerçekleştiren Kenan Cantürk ve Behzat Çetin, Türkiye'de İsviçre'yi özümleme etmenin kendileri düşüncesince alım çalım donör bulunduğunu söyledi.

Türkiye Bilardo Federasyonunun Gölbaşı'ndaki kompleksinde planlı şampiyonada İsviçre'yi özümleme fail Kenan Cantürk ve Behzat Çetin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kenan Cantürk, 11 sene evvela eşiyle evlendikten sonraları gittiği İsviçre'de yaşamaya değişmeyen verdiklerini anlatarak, "Bilardoya Türkiye'de başladım. 42 yaşındayım, 15 yaşımdan bu yana bilardo oynuyorum. Bilardo benim düşüncesince müşterek ihtiras hayatımda olmazlardan birisi. İsviçre'ye gittikten sonraları da müşterek spor kulübü aradım ve Zürih Bilardo Kulübünü buldum. O kulübe örgen oldum ve oyuncusu şekilde İsviçre müsabakalarında oynamaya başladım. Daha sonraları kadro şekilde İsviçre şampiyonu olduk." niteleyerek konuştu.

Son üç senede İsviçre'de bilardo yerine ehemmiyetli başarılar kazındıklarını dile getiren Cantürk, "İsviçre şampiyonu şekilde ulusal takıma seçilmeye adalet kazandım. Behzat Çetin İsviçre'de ikinci oldu. İlk el İsviçre tarihinde dü Türk sportmen İsviçre Milli Takımı'nı özümleme ediyor. Bu bizim düşüncesince de ayrı müşterek gurur. Bu turnuvanın da Türkiye'de yapılması özlük ülkemizde ayrıksı müşterek ülkeyi özümleme ederek ve grubumuzda da Türkiye ile eşleşip karşılaşma yaparak ayrı ayrı hissiyat yaşadık." değerlendirmesinde bulundu.

İsviçre'de müşterek Türk firmasında satı mümessili şekilde çalıştığını anlatım fail Kenan Cantürk, şunları kaydetti:

"İşten çevre bilardoya yeteri genişliğinde saat ayıramıyoruz, destekleyici gerekiyor. Buradaki bilardocular cümle şekilde bu işi yapıyor. Belki sponsorlarımız olsa hâlâ değişkin noktalara geliriz. İsviçre bilardosunda 3 ferde başta baş döndürücü münteşir değil. Hollanda ve Almanya'da az buçuk hâlâ ileride. Milli kadro düzeyinde gittiğimiz turnuvalarda İsviçre bilardo federasyonu harcamalarımızı ödüyor, ferdî şampiyonalara katıldığımızda ağız ağıza cebimizden ödüyoruz."

Kenan Cantürk, Türkiye'nin Gölbaşı'ndaki meraklı bilardo tesisiyle bu branşta en iyiler seviyesine çıktığını belirterek, şöyleki konuştu:

"Amacımız bilardoda İsviçre'nin ismini hakeza turnuvalarda duyurmak. İsviçre bilardoda baş döndürücü çelimli gözükmüyor ve bilardonun İsviçre'de büyümesine ulama iletmek isteriz. Türkiye'de İsviçre'yi özümleme eylemek bizi gururlandırıyor. Özellikle bu organizasyon Türkiye'ye yakışan nitelikte baş döndürücü dobra olmuş, hâlâ da ilerleyeceğini düşünüyorum. Bu tesisler Türk bilardocuların performansını artıracak."

Behzat Çetin: "Ankara'da İsviçre'yi özümleme eylemek baş döndürücü ayrı ayrı müşterek duygu"

İsviçre Milli Takımı şekilde şampiyonaya dahil olan 42 yaşındaki Behzat Çetin de 2000 senesinde İsviçre'ye gittiğini, müşterek dü sene bilardo oynayamadığını anlatarak, "İsviçre pakt ve bilardo salonu şekilde minimumda, gelişigüzel kentte tek bulunuyor. 2003'ten itibaren İsviçre'de esasen bilardo oynamaya başladım, sonraları başarılar elde ettim. Kenan kabilinden İsviçre şampiyonu oldum 3-4 kere, ulusal takımdayız. İnşallah artık da bitmeme edeceğiz, anca gözüküyor. Burada olduğumuz düşüncesince mutluyuz, dobra müşterek ortam." ifadelerinin kullandı.

Behzat Çetin, İsviçre'de 15 senedir özlük restoranını işlettiğini dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"İsviçre'de Kenan ile ayrımsız spor kulübünde baş başa oynuyoruz. Haftanın dü haset bu arada antrenmanlarımızı yapıyoruz. Avrupa ve evren şampiyonalarına İsviçre'yi temsilen 7-8 el katıldım fakat Ankara'da önceki el oluyor. Ankara'da İsviçre'yi özümleme eylemek baş döndürücü ayrı ayrı müşterek duygu. Çoluk çocuğumuzla İsviçre'de yaşıyoruz, orada muvaffakiyet elde ettik. Türkiye liginde bizim etap yapmamız az buçuk zor, bilardoda Türkiye baş döndürücü iyi. İsviçre Bilardo Federasyonu ve Avrupa Bilardo Federasyonu Başkanı Diane Wild de İsviçreli ve bizlere baş döndürücü dayanaklık eylemek oluyor."

Daha müşterek tomar bilardo oynayarak Avrupa ve dünyada dereceler kazanmayı istediklerini tamlayan Çetin, "Semih Saygıner ustayla kuşkulanmak bizi baş döndürücü gururlandırır. Hayalimiz müşterek gündüz elbette ki onunla oynamak. Bilardo, benim düşüncesince ailemden sonraları ikinci derecede müşterek tutku." halinde konuştu.

Çetin, "Türkiye bilardosu, aktör sayısıyla kalitesiyle Avrupa'ya uyarınca baş döndürücü öndeydi. Üstüne hakeza tesisler, bu organizasyon bilardo düşüncesince herhalde dünyada müşterek önceki olmuştur." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada Kenan Cantürk ve Behzat Çetin'den oluşan İsviçre Milli Takımı, Belçika'ya yenilerek gruplardan çıkamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler