USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'un mülevven mozaiğinin parçası: 'Afrikalılar'

Afrikalılar, dirim koşulları, terbiye ve iş olanakları dolayısıyla çekicilik merkezi kendisine gördükleri Türkiye'de, yerleştikleri mülevven İstanbul mozaiğinin parçası durumuna geldi.

İstanbul'un mülevven mozaiğinin parçası: 'Afrikalılar'
24-01-2022 13:21
İstanbul

Afrika'nın nice ülkesinden yetişek ve iş düşüncesince İstanbul'a mevrut Afrikalılar, aut ticaret, nakliyat, besin alanı kabil nice bölgede derin emek harcayarak gayrimenkul ekonomisine ulama sağlarken, yevmiye yaşamda da Türk halkının kendilerine konuksever tavrından şişman sevinme duyuyor.

Türkiye, Afrika ülkeleriyle rastgele birlikte güzeşte sene kalan ticari ve politik ilişkisi, Türkiye Bursları yardımıyla yetişek alarak Türkçe öğrenen Afrikalı sayısındaki artım ve burada canlı Afrikalıların artı yorumlarıyla Afrikalılar düşüncesince birlikte çekicilik merkezi olmaya bitmeme ediyor.

Türkiye'nin nice şehrinde Türk halkıyla uzlaşma içre yetişek gören ve ticari yaşama dirilik verici Afrikalılar, İstanbul'da derin ticari faaliyetlerin yapıldığı merkezlerinden Aksaray ve Laleli yöresinde sabahın geçmiş ışıklarından geceleyin ezanı geç saatlere denli yaşama dayanmak düşüncesince emek harcıyor.

İstanbul'da canlı Afrikalılar, 24 Ocak Dünya Afrika ve Afro-Kökenli Kültür Günü nedeniyle Türkiye tecrübelerini AA muhabirine anlattı.

"Ürünlerimizin yüzdelik 90'ını gayrimenkul dışına satıyoruz"

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden darülfünun eğitimi kabul eylemek düşüncesince Türkiye'ye geldikten sonradan İstanbul'a yerleşen Sabit Ebubekir, dünyasına tecim yaparak bitmeme ettiğini söyledi.

Ebubekir, 9 senedir Türkiye'de bulunduğunu belirterek, "İstanbul'da avlu şu anda az buçuk zor. Ama güzel geçiyor baş döndürücü şükür. Türkiye'de yetişek aldım ve öğretmenlerimle,Türk dostlarımla ilişkim bitmeme ediyor. Burada rastgele birlikte obje yolunda. Sadece az buçuk Türk yemeklerine bağlanmak ağır oluyor. Burada ticaretle uğraşıyorum. Müşterilerimin bir çok çok yabancı. Ürünlerimizin yüzdelik 90'ını gayrimenkul dışına satıyoruz. "dedi.

İstanbul'da yaşamaktan bahtiyar olduğunu, rastgele birlikte bata çıka karşılaşmadığını tabir fail Ebubekir, Türkiye'nin Kongo'da tecim açısından bilindiğini, bilinirliği çoğaltmak ve ilişkileri yükseltmek düşüncesince konferanslar ayarlamak istediğini kaydetti.

"Türk dostlarım hâlâ fazla, nişanlım da Türk"

Nijer'den Türkiye'ye darülfünun eğitimi düşüncesince gelen, peşi sıra iş dünyasına atık kargo firması sahibi Mübarek Abdullah, "Kargo şirketimiz var. Afrikalı alıcılarımız var. Türkiye şişman birlikte yer, rastgele birlikte obje var. İnsanlarla iç içeyiz. Akrabalarım Türkiye'yi baş döndürücü seviyor. İşlerimiz arada sırada güzel arada sırada kötü, tecim sonuçta." niteleyerek tecrübelerini aktardı.

Hayatına İstanbul'da sürdürmek istediğini tamlayan Abdullah, "Benim Türk dostlarım hâlâ birlikte tomar 8 senedir burada olduğum için. Bir sıkıntım olsa arasam elden gelirler. Nişanlım da Türk, burada evlenip kalacağız."dedi.

Gana'dan 3 sene evvela mevrut Joyce Ohzu da ülkesinden getirmiş olduğu kozmetik ürünleri satarak geçimini sağladığını anlattı.

Üç çocuğundan ayrı, İstanbul'da yaşama tutunmaya çalıştığını kail Ohzu, "Türkiye benim düşüncesince baş döndürücü iyi. Ama çocuklarımı özlüyorum. Burası benim düşüncesince ülkemden hâlâ iyi. Türkiye'de tek dava yaşamadım, burada baş döndürücü mutluyum." niteleyerek konuştu.

Yaklaşık 3 ay evvela Kamerun'dan mevrut ve dönercide etkin Jaye Chira da İstanbul'a sağlık gelmez derin birlikte biçimde işe başladığını belirtti.

Türkiye'ye dostlarının önerisiyle geldiğini özetleyen Chira, "Türkiye'ye geldim zira burada baş döndürücü iş imkanı var. Geldiğim günden bu yana tek dava yaşamadım. İnsanlar konuksever ve bizi seviyorlar. Türkiye iş ülkesi. Geldiğim vakitten bu yana daima çalışıyorum. Sabah işe geliyorum, geceleyin ezanı işten çıkıp eve gidiyorum. Kendime tek sayaç bulamıyorum, soluklanmak düşüncesince fark vaktim olmuyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Gana ortada kargo işi önleyen 44 yaşındaki Charles Obiri de derin birlikte tempoyla çalıştığını belirterek, "6 senedir Türkiye'deyim. İş düşüncesince buraya geldim. Burada kargo şirketim var. İnsanlarla tek problemimiz olmadı. Türkiye'yi baş döndürücü seviyorum, rastgele birlikte obje güzel. Benim şirketim var, ülkeme mahsul gönderiyorum. 2 çocuğum da burada doğdu. Birisi okula başlayacak. Diğeri 9 aylık. Türk yiyeceklerini de seviyoruz. Evimizde Türk ve Gana yiyecekleri yapıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler