USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'un en genç erkek ve en geç kadın muhtarı performanslarıyla ön yargıları kırdı

İstanbul'un en genç erkek muhtarı 24 yaşındaki Muharrem Polat ile en genç kadın muhtarı 25 yaşındaki Edanur Menteş mahallelinin ön yargılarını cahillik enerjileri ve emek vermek azimleriyle aşmayı başardı.

İstanbul'un en genç erkek ve en geç kadın muhtarı performanslarıyla ön yargıları kırdı
19-10-2021 12:10
İstanbul

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi'nde fariza karşılayıcı İstanbul'un en genç erkek muhtarı 24 yaşındaki Muharrem Polat ile Zeytinburnu Telsiz Mahallesi'nde memur en genç kadın muhtar 25 yaşındaki Edanur Menteş, muhtarlığa yavuklu oldukları devir karşılaştıkları zorlukları ve seçimleri kazandıktan sonraları yaşadıklarını anlattı.

Muhtarlar Günü nedeniyle yanında araya mevrut Polat ile Menteş, İstanbul'un en genç erkek ve kadın muhtarları namına dikkati çekiyor.

En DOĞRU rakibine kısaca 2 bin oy ayırt atarak 23 yaşlarında Zeytinburnu Telsiz Mahallesi muhtarı bulunan Menteş ile en DOĞRU rakibini 3 bin oy farkla geçerek 21 yaşlarında Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı bulunan Polat, genç yaşlarına karşın 10 ve 15 salname mahalle muhtarlarına rakip olmaktan çekinmedi.

Seçim çalışmalarını derin yanında ritmde yürüterek elde eden muhtarlar Polat ile Menteş, İstanbul'un en genç muhtarları olmanın alım çalım ve mutluluğunu yaşıyor.

"Gençlerin kalburüstü olabileceğini yanında kere henüz ispatladık"

Muharrem Polat, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, İstanbul'un en genç muhtarı olmasının kendisi düşüncesince tarifi belkili sıfır yanında kalp bulunduğunu söyledi.

Muhtar adaylığına müracaat fikrinin, mahallesindeki spor kulübünün çaylaklık ve taraftarlar cemiyeti başkanlığını meydana getirdiği devirde dostlarıyla meydana getirdiği sohbetlerde ortaya çıktığını dile getiren Polat, "Burada danışma ediyorduk, 'Kendimizi ne geliştirebiliriz' derken referandumda seçilme yaşı düştüğünde yanında vesile yakaladık ve 'Muhtarlıktan başlayalım' dedik. Elhamdülillah, gençlerin siyasette de enerjik olabileceği, rastgele aha bulunduğu derece bu işlerde de kalburüstü olabileceğini yanında kere henüz ispatladık." sanarak konuştu.

Seçim çalışmalarını yürütürken "Çocuktur, yapamaz" derece laflarla karşılaştığını özetleyen Polat, "Kimi devir kahvehanelerde, esnaf ziyaretlerinde bu cins söylemlerle karşılaştık. 'Kazansa babası mı meydana getirecek muhtarlığı?' derece laflar söylendi. Çok saçma söylemlerle erinç karşıya geldik fakat hiçbirine aldırış etmedik. Kapısını çaldığımız her insana 'Biz sizin evladınızız, kardeşiniziz' niteleyerek yolumuza çıktık, tevekkül ettik ve kazandık." dedi.

Polat, Kazım Karabekir Mevlana Spor Kulübü'nün 1992'de kurulması nedeniyle intihap emekleri kapsamında mahalleye 1992 direk dikeceklerini aktararak, şu anne derece kısaca 450 direk diktiklerini ve dikim periyodunu tamamlayacaklarını dile getirdi.

"Bir muhtarın ileti sistemiyle peçe dağıtması Türkiye'de ilk"

Muhtarlık çalışmalarına bağlı bilgelik veren Muhtar Polat, şunları kaydetti:

"Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde çabucak ego değil etraflı muhtarlarımız cansiperane çalıştı. Muhtarlık namına mahallemizde 16 bin 500 peçe dağıttık. Mahallemizde yaşayanlara 'Muhtarımdan maske' yazarak verdiğimiz telefon numarasına ileti atmasını istedik. Gelen mesajlardan adreslere maskeleri götürdük. Bir muhtarın ileti sistemiyle peçe dağıtması Türkiye'de ilk. Biz bunu yaptık."

"Çok dobra yanında duygu"

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Muhtarı Edanur Menteş de genç yaşta muhtar olmanın alım çalım donör yanında kalp bulunduğunu söyledi.

Menteş, Telsiz Mahallesi'nin 50 bin sözü geçen olduğunu, mahallenin sonsuz huruç aldığına dikkati çekti.

Seçimlerde kendisiyle beraberce 3 adayın yarıştığını ve kendisinin biricik kadın yavuklu bulunduğunu anlatım fail Menteş, mahalledeki önce kadın muhtarın da kendisi bulunduğunu kaydetti.

Menteş, şunları söyledi:

"İstanbul'da benden henüz genç muhtar olabileceğini aşırı düşünmüyordum fakat Türkiye'de ihtimal bulunmaktadır sanarak düşünüyordum. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut ile az buçuk araştırı yaptık. Araştırmalarımız kararında en geç kadın muhtarın benim bulunduğu ortaya çıktı. Bundan aşırı mutluyum, benim düşüncesince aşırı alım çalım donör yanında şey. Çünkü İstanbul elhak ayrı ve Türkiye'de en genç (kadın) muhtar peyda etmek aşırı önemli, dobra yanında duygu."

23 yaşlarında muhtar seçilen Menteş, seçimlerde en DOĞRU rakibine 2 bin kesir oy ayırt attığını dile getirerek, "Adaylığıma karşıma çıkan yurttaşlar vardı, kimesne benden beklemiyordu, '23 yaşlarında genç kız, uğur boncuğu obje yapamaz' düşüncesindelerdi. Mahalledeki popülasyon yapısına göre, rastgele yöreden azalarımı seçtim. Ardından intihap çalışmasını yürüttüm. Telsiz Mahallesi'nde girmediğim ev yoktur." ifadelerini kullandı.

Muhtar olduğuna inanmayanlara kartını gösteriyor

Vatandaşlarla muhtarlıkta yaşamış bulunduğu anılara yer veren Menteş, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Çok şaşırıyorlar. Muhtarlığa geldiklerinde 'Muhtarla görüşecektim' diyorlar. 'Benim' dediğimde 'Hayır, siz değilsiniz' diyorlar. Muhtar kartımı gösterdiğim aşırı ad olmuştur. İnanmıyorlar fakat aşırı da bahtiyar oluyorlar. Seçim yanında zamanlar aşırı tepkilerle karşılaştım aslında. 'Çok gençsin, yapamazsın, ne yapacaksın' derece laflar fakat Fatih Sultan Mehmet ne İstanbul'u fethettiyse ego de 'Gençler yapabilir' dedim. Muhtar olduktan sonraları tepkiler aşırı güzel. Herkes aşırı seviniyor, bahtiyar oluyor. 'Mahallemizde genç yanında muhtarımız var' diyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler