USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İstanbul'un dijitalleşme potansiyeli New York ve Londra'dan yüksek

Siemens, şehirlerin kentsel problemlerini halletmek düşüncesince uygulayım bilimi kullanımını inceledi, aralarında İstanbul’un da bulunmuş olduğu dünyanın ayrışık bölgelerinden şehirlerin dijitalleşme haritasını çıkardı.

İstanbul'un dijitalleşme potansiyeli New York ve Londra'dan yüksek
08-11-2021 16:44
İstanbul

Siemens'in çıkardığı şehirlerin dijitalleşme haritasına göre, İstanbul'un 4 ile puanlandırılan dijitalleşme potansiyeli Londra, New York, Berlin kabilinden ümranlı devletlerin şehirlerinden şimdi faziletli oldu.

Siemens'ten meydana getirilen açıklamaya göre, evren genelinde dijitalleşmeye önderlik fail şirket, akıllı şehirlerin geleceğini şekillendirmeye müteveccih çalışmalarını sürdürüyor.

Şehirlerin kentsel problemlerini halletmek düşüncesince teknoloji kullanımını inceleyici şirket, aralarında İstanbul’un da bulunmuş olduğu dünyanın türlü bölgelerinden şehirlerin dijitalleşme haritasını yayınladı.

Siemens kabilinden yaşama geçirilen çalışma, evren genelindeki şehirlerin, kentsel sorunları halletmek düşüncesince teknolojiyi ne kullandıklarına değgin birlikte tabela sunuyor.

Uzun devam eden araştırı ve tetkik periyodunun ürünü olan, İstanbul, Berlin, Buenos Aires, Dubai, Hong Kong, Londra, Los Angeles, Melbourne, Münih ve New York kabilinden metropollerin dijitalleşme karnesini ortaya koyan çalışma, Siemens’in ilişik şehirlerdeki ekipleriyle değişen teknolojinin sürdürülebilirliğini sağlama, ulaşımı düzeltme ve okazyon tekvin düşüncesince üreteceği çözümlerin belirleyicisi olacak.

Araştırma kararında şehirlerin dijitalleşmeye müheyya olma kuru ve potansiyeli belirlenerek 10 üstünden puanlandırıldı.

Buna gereğince İstanbul’un dijitalleşmeye müheyya olma kuru 10 üstünden 5, dijitalleşme potansiyeli ise 4 namına belirlendi.

Aynı çalışmada Berlin ve Münih’in dijitalleşme potansiyeli 2, Londra ve New York’unki ise 3 namına belirtildi. İstanbul’un 4 ile puanlandırılan dijitalleşme potansiyeli Londra, New York, Berlin kabilinden ümranlı devletlerin şehirlerinden şimdi faziletli oldu.

Türkiye'nin yenilenebilir erke kapasitesi akıbet 5 yılda yüzdelik 50 artma gösterdi

Açıklamada sunulan bilgiye göre, Siemens'in Şehirlerin Dijitalleşme Haritası çalışmasına göre, İstanbul dijital geleceğinin çelimli temellerini atarken, vatandaşların kentte birlikte yerden birlikte yere çabuk ve çalışan birlikte biçimde gitmesine asistan olmaya odaklanıyor.

Dünyanın en emektar ve güzel şehirlerinden İstanbul, hâlihazırda tren, metro, tramvay, otobüs, feribot, kükremek otobüsü, teleferik, füniküler ve paylaşımlı çiftteker kabilinden alternatifleri havi degaje birlikte muvasala yelpazesi ve irtibatlı muvasala ağına erbap olmanın avantajından yararlanıyor.

İstanbul hem akıllı şehir olmaya bununla beraber Türkiye’nin çabuk yenilenebilir erke açılımından yararlanmaya hazır.

Çalışmaya göre, Türkiye'nin güvenliğe ve çeşitlendirmeye odaklanan çelimli erke politikası kararı ise yenilenebilir erke kapasitesi akıbet 5 yılda yüzdelik 50 artma gösterdi.

"Siemens olarak, akıllı şehirlerin oluşturulmasında günah alıyoruz"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Siemens Türkiye Strateji ve Akıllı Altyapılar Direktörü Hakan Özdemir, Siemens'in küresel kurda site hayatının geleceğini şekillendirmede ciddi gösteriş oynadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Dijital teknoloji, dünyamızın ortamında bulunmuş olduğu iri dönüşüme ivme kazandırıyor. Yapay zeka ve nesnelerin interneti kabilinden teknolojiler şimdi sürdürülebilir, şimdi kâr odaklı, şimdi yaşanılası birlikte evren düz yazı etmemize imkân tanıyor. Akıllı şehirlerin önemli noktasını gerçekleştiren teknolojilerle, dünyamızın uğraş etmiş olduğu sorunları halletmek mümkün.

Siemens olarak, akıllı şehirlerin oluşturulmasında günah alıyoruz. Şehirlerin Dijitalleşme Haritası da bu misyonumuzun neticelerinden biri. Dünyanın önde mevrut şehirlerinin karnesini oluşturarak, dava ve analizör düşüncesince kez haritası oluşturulmasına yardım sağladık. Siemens teknolojisini şehirlere bütünleşmiş ederek şimdi sürdürülebilir birlikte hayatın inşasında canlı gösteriş oynayacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler