USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'da buluşan serabral palsili ayrıntılar ayak topu oynadı

Kurdukları Walker Spor Kulübü ile yürüteçli futbolla tanışan serabral palsi hastası 30 çocuk, İBB Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde ayak topu oynadı.

İstanbul'da buluşan serabral palsili ayrıntılar ayak topu oynadı
12-11-2022 21:09
Istanbul

Fizik tedavide tanışan veya içtimai iletişim araçları kanalıyla indinde araya mevrut serabral palsili bebek sahibi aileler, yürüteçli kadem topu bulunan Walker Spor Kulübünü kurdu.

Kulübün etkinlikleri kapsamında yaşları 7 ile 12 ortada mütebeddil 30 çocuk, Sultangazi'de mevcut İBB Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde buluştu.

Walker Spor Kulübü Başkanı Muhammet Emin Ergün, oğlanları Hamza Eymen Ergün (8) hâlâ 1 yaşlarındayken serabral palsi ile tanıştıklarını ve sonra baş döndürücü derin biçimde sayrılarevi ve hikmet otama sürecine girdiklerini söyledi.

"Bu ayrıntılar birbirlerine güzel geliyorlar"

Bu evlatların tedavisi düşüncesince dayanıklı ameliyatlar ve hikmet otama süreçlerinden geçtiklerini tamlayan Ergün, "Bu seanslar ve hikmet tedavilerden ötürü bu evlatların yaşama başında dubara yok. Sonrasında eşim ve biraz anne, bu evlatların sosyalleşmesi düşüncesince indinde araya geldiler. Orada şurası ayırt ettik, bu ayrıntılar birbirlerine güzel geliyorlar." dedi.

Ergün, ailelerin hikmet otama merkezleri ve içtimai iletişim araçları kanalıyla tanışarak indinde araya geldiklerini, kadem topu ekibi ihdas amacıyla yola çıktıklarında dünyada bunun örnekleri bulunduğunu gördüklerini anlattı.

86 ülkede bu çeşit kadem topu kulüpleri bulunduğunu tamlayan Ergün, şunları tabir etti:

"İngiltere'de de federasyonun bulunduğunu öğrendik. Bize içtimai iletişim araçları üstünden İngiltere Futbol Federasyonundan indinde izinli ulaştı ve kendileriyle Zoom üstünden derinti yaptık. Bize UEFA'nın da bu organizasyonlara dayanak sağladığını ve kendilerinin de Türkiye'ye gelip bu bölgede yetişek desteği verebileceklerini ilettiler. Sonrasında İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile irtibata geçtik ve bize dayanak sağladılar."

Spor İstanbul Engelli Bireyler Spor Koordinatörü Kerem Arda da Walker futbolu altında önce kere düzenlenecek indinde etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ötürü bahtiyar olduklarını söyledi.

Yaklaşık 10 bin mânialı bireye yüzme, basketbol, uçan top dalları ilkin peyda etmek neredeyse işlev verdiklerini tamlayan Arda, şu detayları verdi:

"İstanbul'da serabral palsili evlatların ailelerinin kadem topu dair indinde talepleri olunca bu üstünlük karşısında tığ de heyecanlandık. Sahalarımızı açarak evlatlarımızın kadem topu deneyimi yaşamaları düşüncesince tesisimizi müheyya bir duruma getirdik. Özellikle mânialı teşhisi bulunan evlatların maşeri entegrasyonunda sporun baş döndürücü kılavuz gemisi bulunduğunu düşünüyoruz. Çocukların hem cereyan bununla ortak içtimai gelişmeleri noktasında gelişimlerine ön kadem olacağız."

Spor İstanbul kadem topu eğitmen koçu Kemal Yıldırım, rüçhan amaçlarının evlatların kognitif ve motosiklet gelişimlerine ulama sağmak bulunduğunu tabir etti.

İlk benzer hakeza indinde düzentileme ortamında arazi almaktan ötürü hararetli olduklarını dile getiren Yıldırım, "Çocuklarda en şişman akıl gelişimi şişman miktarda sosyalleşerek gerçekleşiyor. Burada evlatları indinde araya getirerek asliye kadem topu emek harcamaları yapıyoruz. Futbolun A-B-C'sini belletmek ve düşlerini gerçekleştirmelerine asistan peyda etmek istiyoruz." dedi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Sorumlusu Dr. Mehmet Özsarı da bilhassa serabral palsili evlatların sert motosiklet ve edepli motorlarının eneze olduğuna ayraç ederek, bunu imar etmek ve içtimai taayyüş entegrasyonlarını getirmek düşüncesince spor kesiksiz egzersizlere evlatları başlattıklarını tabir etti.

Hareketin ve egzersizin önemini vurgulayan Özsarı, futbolu kullanarak evlatların sağlığına ulama sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Serabral palsili 10 yaşındaki Onur'un anası müzikçi Göknur Onur, etkinliğin kendileri düşüncesince baş döndürücü güzel bulunduğunu dile getirdi.

Anneler adına evlatlarının sosyalleşmesi düşüncesince indinde spor dalıyla ilgilenmesini istediklerini dile getiren Onur, "Çocuklar çeşidinden da en baş döndürücü yüzü sıcak ve pop bulunan spor futbol. Evlatlarımızı, futbolla topluma şimdi güzel katıp, uyarlanmış olmalarına ulama sağlayıp onların şimdi bahtiyar ve erinçli indinde avlu geçirmelerini istiyoruz." sanarak konuştu.

7 yaşındaki Zümra'nın anası Pelin Akın da çocuğuna 10 aylıkken canlandırma konulduğunu ve bugüne derece tedavi gördüğünü tabir etti.

Serabral palsili evladı bulunan annelerin birbirlerini baş döndürücü güzel anladıklarını ve yaşadıkça öğrendiklerini kail Akın, şunları kaydetti:

"Bizim çocuklarımız esasen birbirlerine baş döndürücü güzel geliyorlar. Çocuklarımız sebebiyle tığ de nice şeyi öğrendik. Fakat sosyalleşmeyi futbolla bu arada sağlamaya çalışıyoruz. Hem onları eğlendirerek bununla ortak bekâr hissetmedikleri ortamda birleştiriyoruz. 'Sen bekâr değilsin.' diyoruz.' Bizler Walker sporla hem sesimizi duyuracağız bununla ortak çocuklarımızla beraberce bahtiyar indinde yola ilerleyeceğiz."

Sevim Ceylan, bugüne derece otama ve çalışmalarla 7 yaşındaki oğlu Ahmet Faruk’un gelişimi düşüncesince baş döndürücü aralık katettiklerini söyledi.

"Çocuklarımızın en şişman gereksinimi dubara alanları"

Çocuklarının serabral palsili bireylerle indinde araya geldiklerinde baş döndürücü bahtiyar olduklarını gözlemlediklerini dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Oğlumun kendisinden indinde gözyaşı şişman ağabeyi mevcut ancak buradaki dostlarıyla bahtiyar bulunduğu derece onunla bahtiyar değil. Bu nedenle evlatların indinde araya gelmesi lazım. Bizim evlatlarımızın en şişman gereksinimi dubara alanları. Bu evlatları alışılagelen indinde bebek parkında oynatamazsınız. Birlikte zaman geçirebilecekleri, yalın ayak girilebilen, yerde şen cereyan edebilecekleri indinde dubara sektörü ne mahallelerde ne de ilçelerde var. Çocuk bu, dubara istiyor, onun düşüncesince ehemmiyetli bulunan oynamak."

Çocuklardan 8 yaşındaki Eyüp Karakaş da kadem topu oynayacağı düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Hayalim gerçekleşti. Artık topçu oldum. Bütün golleri atacağım." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler