USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'da ayrılan Kamerunlu siyam ikizlerin ailesinden Türkiye'ye teşekkür

İstanbul'da 27 sayaç devam eden güzel ameliyatla birbirinden ayrılan Kamerunlu siyam ikizlerinin ana ve babası, Türkiye'de aldıkları keyif hizmetlerinden baş döndürücü kıvançlı kaldıklarını söyledi.

İstanbul'da ayrılan Kamerunlu siyam ikizlerin ailesinden Türkiye'ye teşekkür
04-11-2021 11:37
İstanbul

Caroline ve Richard Akwe çiftinin Kamerun'da doğan ikizleri Elizabeth ve Mary'nin idrardan hazım yollarına, boşaltı ve genital sistemlerinden asap ve alışkanlık sistemlerine denli nice değen noktayı bulunuyordu. Şu anda 16 maaş bulunan ikizler, Kamerun Cumhurbaşkanlığının girişimiyle 7 ay evvela Türkiye'ye getirildi.

Kamerun'da dünyaya mevrut değen siyam ikizleri, Türkiye'de onma buldu

Üsküdar Altunizade Acıbadem Hastanesi'nde otama dibine tahsil edilen ikizler düşüncesince ameliyattan evvela 7 ay süresince multidisipliner otama süreci yürütüldü. Riskin en organ indirilmesi düşüncesince ameliyat evveliyat ikizlerin radyolojik ve angiografik incelemelerinin peşi sıra 3 boyutlu maketleri hazırlandı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Burak Tander, Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Ağır, Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Serpil Ustalar Özgen ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Agop Çıtak'ın nezdinde kestirmece 60 şahsiyet tabip ve afiyet profesyoneli, değen ikizleri açmak düşüncesince çalışmaya başladı. Hazırlıkların peşi sıra ameliyata tahsil edilen ikizler, 27 saatlik operasyonla sağlıklarına kavuştu.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tander, ameliyat kendince AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Tander, dünyada aşırı nadir rastlanılan değen ikiz olayıyla karşılaştıklarını söyledi.

İkizlerin kalçalarından değen bulunduğunu tamlayan Tander, "Bu türü de henüz da az rastlanılan nezdinde gestalt aslında. Bunların ayrılması aşırı özgülük talip nezdinde tedbir ve grup gerektiriyor. Bunların ayrılabilmesi düşüncesince boşaltı sistemi, hazım sistemi, genital dizge ve merkezi asap sisteminin bağlantılarının akilane nezdinde biçimde ayrılması gerekiyordu. Yaklaşık 60 şahsiyet nezdinde ekiple bu ikizleri ayırabildik." dedi.

Operasyondan evvela derinlemesine hazırlıklar yaptıklarını, evvela fotoğraflarını görerek, tanılama koyduklarını dile getiren Tander, şöyleki bitmeme etti:

"Bundan sonraları radyolojik incelemelerle ne nesiç ve organların eş bulunduğunu tespit etmek muktezi oldu. İyi nezdinde gökçe yazın taraması yaptık. Uzun toplantılar yaptık ve ameliyat planımızı belirlemeye çalıştık. Bu ameliyat planını muktedir olmak düşüncesince de üç buutlu nezdinde maket hazırlattık. O maket üstünde de fiilen ve sahneler üstünde fiilen ameliyat planını yaptık ve ön ameliyatlarımızı gerçekleştirdik. Planlama hazırlıkları nezdinde iki ay sürdü. O nezdinde iki ayın böylecene bundan sonraları ameliyatı meydana getirecek bir vaziyete geldiler. Ayırma ameliyatı kestirmece 27 zaman sürdü. evvel bellek cerrahisi kadrosu girdi ve omuriliğin baş başa bulunan kısımlarını ayırdı. Bunun takiben plastik ameliyat kadrosuyla girdi ve dokuları ayırdı. Arkasından bebek cerrahisi ekibi, ihtisas alışkanlık cerrahisi kadrosu girdi. Boşaltım, dolaşım, hazım sisteminin infirak ve genital sistemin infirak aşamalarını yaptık. Bunlar da yapılmasından sonraları baştan plastik ameliyat kadrosu bebeklerin üstünün örtülme işlemini yaptı. Bununla baş başa tığ baştan devreye girdik. Rektumunu oluşturduk. İdrar yollarını oluşturduk. Vajina oluşturduk."

Tander, ameliyattan sonraları da derin otama gören ikizlerin bundan sonraları alışılagelen yaşamlarına bitmeme edebileceğini bildirdi.

"Türkiye afiyet sistemi bizi bahtiyar etti"

Baba Richard Akwe, önceki girişimlerinin peşi sıra Ankara'daki Kamerun Büyükelçiliğinin yardımıyla Türkiye geldiklerini söyledi.

Kızlarının İstanbul'da meydana getirilen operasyonla birbirinden ayrılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akwe, "Türkiye afiyet sistemi bizi bahtiyar etti. Hiçbir dava yaşamadık. Şu anne denli da aşırı mutluyuz. Herhangi nezdinde dava olmadı. Aldığımız hizmetler oldukça iyi. Türkiye malzemeler açısından Kamerun'dan henüz iyi. Kamerun'da bilgisayarlı tomografi ve MR makineleri bulamadık. O sebeple Türkiye'yi yeğleme ettik. Türkiye afiyet dalında Kamerun'dan henüz dobra bulunduğu düşüncesince buraya geldik. Acıbadem kabil nezdinde hastanenin Kamerun'da açılmasını istiyoruz. Bu bizim düşüncesince aşırı dobra olur. Türkiye haricinde ABD'de nezdinde hastaneye başvurduk. Başvuru ikrar edildi lakin tığ Türkiye'yi yeğleme ettik." sanarak konuştu.

Anne Caroline Akwe, yüklü kaldıktan endamsız nezdinde müddet sonraları ikizlerin değen bulunduğunu öğrendiğini belirtti.

Bunu öğrendiğinde üzüldüğünü fakat kendini aşırı çirkin hissetmediğini tamlayan Akwe, "Allah ne verdiyse onu ikrar ettik. Kamerun'daki etibba ikizlerin ayrılabileceğini bizlere söylediler. Kızlarım ameliyatla birbirinden ayrıldı. Şu an kendimi aşırı dobra hissediyorum, aşırı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Akwe, sürecin beklediklerinden henüz derinlemesine sürdüğünü dile getirerek, "7 maaş proses az buçuk çetince geçti. İlk geldiğimizde 3 ay kalacağımızı düşündük. 'Üç aydan nezdinde tomar olabilir' deyince dört başı mamur programımız değişti. Hastane aşırı iyi. Türk halkı aşırı iyi. Herhangi nezdinde dava yaşadık. Aldığımız hizmetler bizi aşırı bahtiyar etti." değerlendirmesini yaptı.

Anne Akwe, ikiz kızlarının tabip olmasını istediğini de laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler