USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: "Taraftarımız bize güç kattı"

Trabzonspor ile bölgesinde 1-1 berabere artan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın peşi sıra konuştu. Takımının mücadelesinden kıvançlı bulunduğunu kail Kartal, “Taraftarımız bize güç kattı. Bu taraftarla her insana üzerine aşırı güçlüyüz" niteleyerek

İsmail Kartal:
07-03-2022 00:56

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor'u misafir fail Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın peşi esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına süregelen Kartal, "Bu maçı kazanmayı aşırı istiyorduk ve elleme hazırlanmıştık. Taraftarlara aşırı teşekkürname ediyorum. Maçın esasen sonuna derece dehşetli ortak dayanaklık eylemek verdiler ve oyuncular da bugün Fenerbahçe ruhunu, Fenerbahçe karakterini ortaya koydu. 1-0 geriye düşmemize mukabil golü bulduk ve pozisyonlarımız vardı. 10 kişiyle güçlü doğrultmak düşüncesince başa başlangıç ortak savaş ortaya koyduk. Fenerbahçe armasına uygun ortak savaş oldu. 10 insan kaldık ve aşırı elleme oynamadık ancak güç gösterisi yaptık. 11'e 11'ken yaptığım halis muhlis taktik ve çalışmalarımız harfi harfine işliyorken ansızın ortak al eke geldi. Rakip aktör kayarak geliyor ve topa cemaat bulunan benim oyuncum. İlk maçta bulunduğu kabilinden gine ortak al kart. Bütün düzen sistemimiz bozuldu derken, oyuncularımdan ayrımsız taktik çalışmalarını bitmeme ettirmelerini istedim. Maçı lehimize yöneltmek düşüncesince ortak savaş ortaya koyduk. Bütün veriler elimde, rakibin 3 pare bizim ise 4 pare yüzdelik 100 pozisyonumuz var. Geldiğim günden bu yana herhangi ortak devir söylüyorum, taraftarlarımız mevcut ise hepimiz varız. Onlar bizim herhangi ortak şeyimiz. Bizi destekledikleri sürece ortak tepki ortaya koyacağımızı söylemiştim. Bugün bu gerçekleşti. Bunun karşılığında da oyuncularımızın verdiği sinerjiyle bu oyuncuların neler yapabileceğini hepsi gördü. Taraftarlar bizim yanımızda bulunduğu sürece nikbet etmesinler. Bu savaş bitmeme edece. Onlara aşırı teşekkürname ediyorum, bizi bekâr bırakmasınlar ve bize güvensinler" ifadelerini kullandı.

"Hakemin kararları inşallah şahıs tercihleridir"

17. dakikaya derece anbean gol atabilecek biçimde oynadıklarını kail İsmail Kartal, "17. dakikaya derece neler oldu. Her an gol geldi doğacak diyorduk. 10 insan kalmamıza mukabil planımızı işlettik. Szalai ile Osayi ile kanatlarımızı kullandık. Oyuncularımın da erdemli enerjisi ve taraftarın yardımı ile ortak aşama hâlâ ortak tomar attılar, 1 dem hâlâ ortak tomar yoruldular ve cibilliyet koydular. Onlara aşırı teşekkürname ediyorum” dedi. Hakem hesabına da mütekellim Kartal, “Ben umumi açıdan hakemlerle ait konuşmuyorum. Ancak hakeza ortak ortamda, hakeza ortak atmosferde hakeza ortak al eke çıkarabiliyorsanız, bambaşka maçlarda da bunlar çıkabiliyor mu, bunu nikbet ediyorum. Mesela Ahmetcan'ın ortak el konumu mevcut ve sonuç adam, es geçildi. Auta revan topa köşe atışı gösterdi. İnşallah şahıs tercihlerinden dolayıdır diyorum, bambaşka ortak bilinçlilik buyurmak istemiyorum. Hakemler de bizim insanımız, vebal yapabilir ancak hakeza ortak ortamda herhangi ortak şeyin fevk caba olması, daim de bizim aleyhimize olması bana anlamlı geliyor” niteleyerek konuştu. Göreve geldiği andan itibaren takımda ehemmiyetli gelişmeler yaşandığına uyanıklık çekici görmüş geçirmiş çalıştırıcı, "Göreve geldiğim güneş mental, taktik düzen bağı ve hikmet üstünde duracağımızı söylemiştim. Bugün takımın ne çekinmeden oynadığını hepsi gördü. Bazı şeyleri hallettiğimizi düşünüyorum. Her hafta hem savaş gücümüzü bununla beraber taktik gelişimimizi kesin görüyorum. Bazı eksiklerimiz var. Buna mukabil tek şekilde, sakattır, hastadır niteleyerek ortak bahane üretmedim. Elimde ne oyuncular varsa, mental ve hikmet adına alıştırmak istedik. Bugün de hakeza oldu. Ama parlak taraftarımızın desteği, vites artırmamızı sağladı" açıklamasını yaptı.

“Korkmadan savaşarak oynayacağımızı söyledim”

Devre ortada takımıyla icra ettiği konuşmayı aktaran İsmail Kartal, "1-0 geriye düştük. Devre ortada ortak şeyler gösterdim taktik olarak. Bunu yaptığımız sürece, sonuç 10 dakikada gidişata layıkıyla benim işaretimle o plana geçecektik. 'Biz bu oyunu bitmeme ettirebilirsek, 1-1 değil 2-1, 3-1 kazanabiliriz' dedim. Korkmayacağız ve savaşarak, kontrollü biçimde 10 insan ne oynaması gerekiyorsa, kazanmamız düşüncesince aktörleri motive ettim. Bu biçimde ikinci yarıya çıktık" Teknik adamlar adına işlerine mütemerkiz olduklarını kail Kartal, “Hakemlerle ait gestalt pakt yönetiminin işi. Bugün sahada centilmence ortak karşılaşma oldu. Mücadele gücü aşırı erdemli ortak karşılaşma oldu. Herhalde ezgi zevki olan, savaş ve ezgi açısından elleme ortak karşılaşma olmuştur. Bugün 11'e 11 olsaydı ego bu maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. İrfan Can atılana derece rakip sahaya yerleşmiştik ve Nwakaeme'nin ardı esna sansasyonel ataklarımız olmuştu. Ama al eke geldikten sonradan da taktik değişimleri ayrımsız biçimde sürdürdük. İrfan Can'a da sorduk ve bu al kartı onama etmiyor" niteleyerek bitmeme etti.

"Trabzonspor ehemmiyetli takviyeler yaptı"

Geldiği günden bu yana 3 özellik üstünde yoğunlaştıklarını hatırlatan Kartal, "Geldiğimiz günden bu yana 3 özellik üstünde yoğunlaşacağımızı söylemiştim. Takım herhangi ortak devir hesabına koymaya bitmeme ediyor. Antrenman standardını artırarak, oyuncuların da esenlik alacağı ve elleme yorulacakları antrenmanlar yapıyoruz. Bir yazı yapıyorum ve şu anda herhangi ortak bilinçlilik uğrunda gidiyor. Geldiğimizden bu yana grup daim yukarıya akıllıcasına ivmelendi. Bazen rakip aşırı geride karşılayabilir, kırılmalar olabilir. Ama umumi adına baktığımızda şu anda ligde en aşırı düet savaş ele geçiren grup biziz. Ben geldikten sonradan Fenerbahçe bu açıdan ortak numara sırada. Koşu mesafeleri arada sırada önemlidir. En azından oyuncular bazında ve ferdî açıdan ne derece koşmuşlar, hâlâ kesin görebilirsiniz. Bugün biz 113 KM koştuk, Trabzonspor 117 KM koştu. Ama biz 75 dakika 10 insan oynadık. Ortalama ortak aktör 8 KM koşsa, o devir bizim de 120 KM yöreleri koştuğumuzu söyleyebilirim” dedi. Trabzonspor'un kalburüstü gidişi hesabına da mütekellim Kartal, “Gerçekleri söylememiz gerekirse, Abdullah Avcı'yı kutlama kartı eylemek gerekiyor. Geldiği günden bu yana muvazeneli ortak düzen planı var. Bugün ligde en aşırı erdemli değerli aktarma önleyen da Trabzonspor. Biz çevrim ortada bile aktarma yapamadık ancak Trabzonspor bu arayı elleme değerlendirdi. Çok ehemmiyetli ve erdemli değerli oyuncular aldılar. Visca'yı aldılar, bu oyuncuyu ki istemez. Doğru planlama yaptılar. Biz de gerçekleştirmek isterdik ancak onlar bu planlamaları sabık seneden bitirdikleri düşüncesince kazanım sağladılar ve bunu elleme değerlendirdiler. Ama önümüzdeki yıl ne olabilir bilemem" açıklamasında bulundu.

"Ligin en fevk ölçüde dolaşmak istiyoruz"

Bugün lehtar yardımı ile herhangi ortak takıma erinç elleme savaş göstereceklerini kail Kartal, "Taraftar uğrunda bugün karşımızda rakip ki olursa olsun, ayrımsız karakteri ve mücadeleyi ortaya koyacaktık. Takımımız birtakımı eşikleri geçti. Bunun da sinyalini veriyordu. Taraftarların stadı doldurması, oyuncuların hâlâ erdemli güç göstermesini sağladı. Taraftarlara yeniden aşırı teşekkürname ediyorum. Ne derece teşekkürname etsek azdır" dedi. Sezon başlangıcında göreve gelmesi biçiminde şu andaki durumların ayrımlı olup olmayacağıyla ait suali da cevap veren Kartal, “Zor ortak soru. Doğru söylememiz gerekiyorsa, geçmişteki hocaların da bu takıma katkıları var. Başkalarıyla kıyaslanmanın akıllıcasına bulunduğunu düşünmüyorum. Ben geldikten sonradan birtakımı şeyleri en elleme ne yapabileceğimi belirleme etmiştim. Şu anda da ortak şeylere elimizin değdiği küçük da olsa belli. O sebepten dolayı geriye bakıp 'Ben olsaydım şu biçimde olurdu' dememek lazım. Bunun ilgisini kamuoyuna bırakıyorum" niteleyerek konuştu. Son 4 maçta 3 yengi ve 1 beraberlikle 10 benek aldıklarını da hatırlatan Kartal, "Bugün en azından kaybetmedik. 4 maçta 3 galibiyet, 1 el birliği var. Hala ikincilik şansımızın bitmeme ettiğini düşünüyorum. Bu esna düşüncesince rakipler birbirine aşırı andıran da olsa, biz en fevk ölçüde ligi dolaşmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve şansımızın da bitmeme ettiğini düşünüyorum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler