USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Hayatımın en formda dönemini yaşıyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin başına geçmiş olduğu günden beri fen müdürlük kariyerinde en formda dönemini yaşadığını söyledi.

İsmail Kartal: 'Hayatımın en formda dönemini yaşıyorum'
30-04-2022 00:00

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, evinde Gaziantep FK'yı 3-2 aşınmış etti. Maçın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, laflarına tamamı Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlarken, karşılaşma ile ilgilendiren ise "Her pik bulunduğu kabil elleme hazırlandığımızı düşünüyorum. Hafta içi sakatlarımız, cezalı oyuncular vardı lakin onların adına oynayan ihvan ellerinden gelenin en iyisini hazırlamaya çalıştı. Maçın geneline baktığımız devir arada birlikte seyir koyduk, arada birlikte rakip tempoyu yükseltti. 3-2 kazanmasını bildik, elan değişik kazanabilirdik. Yediğimiz goller, yemememiz müstelzim goller. Burada tribünleri dolduran göz kamaştırıcı Fenerbahçe taraftarlarına aşırı teşekkürname ediyorum. Onların tribünleri doldurmasından çevre oyuncular şişman esenlik alıyor. Onların enerjisiyle meydana getirilen art bildirimle coşkuyla sahada oynuyoruz ve rakipten birlikte aşama önde olup elan elleme ayak topu oynamaya çalışıyoruz. Bu galibiyeti taraftarlarımıza hediye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Erken gelseydim halini tek düşünmedim"

Takımın başına elan er gelseydi Fenerbahçe değişik birlikte konumda olabilir muydu sorusuna yanıt sağlayan Kartal, "5, 6 hafta evvel yetişme vaziyeti elimizde bulunan şeyler değil. Sonuçta bunların kararlarını yönetimler veriyor. O günkü süreçte benden geçmiş antrenörler onların da takıma vermiş bulunduğu hizmetleri mevcut ve bizler meslektaşız. Ben bu tarihte geldim. 5, 6 hafta evvel gelseydim ne olurdu bilemiyorum, tek düşünmedim. Buraya fariza verildiği düşüncesince gözümü kırpmadan geldim. Burada neler yapabilirim, neleri değiştiririm sanarak geldim. Nerelere dokunacağımı biliyordum. Oyuncularla belli başlı birlikte eşiği aştık. Sakat, cezalı, parasız ve Avrupa listesine yazılmayan oyuncularla savaşım ettik. Sistemden düzene geçtik ve emeksiz olmadı. Bazı oyuncuların ekip içinde olmaması bizi yordu. Oturtarak bugünlere geldik. En şişman hisse sahibi oyuncularımdır. Antrenman düzenimiz aşırı iyi" açıklamasını yaptı.

"Derbide elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Beşiktaş ile haftaya oynanacak bulunan derbiye yer veren İsmail Kartal, "Bir derbi maçı oynayacağız alışveriş günü. Elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışacağız, birlikte derbi maçı. Bizim ligi en elleme halde bitirebilmemiz düşüncesince oradan 3 benek veya kaybetmemek gerek. Ligi en çirkin ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne ikinci ön elemeden eklenmek düşüncesince aşırı önemli" halinde konuştu.

"Daha iyisini yapabiliriz"

Takımın 11 maçlık kaybetmeme ve 7 karşılaşma fevk caba edinim serisiyle ilgilendiren mevrut soruya Kartal, "Başakşehir müsabakasını kaybettik lakin üzüldüğüm birlikte maçtı, kazanmayı doğruluk etmiştik. Sonuçta Başakşehir gol attı, maçı kazandılar ve elleme birlikte maçtı. Şu anda ekip elleme birlikte durumda, dobra birlikte iklim yakaladık. Taraftarlarımızın itimat ve yardımıyla oyuncular esenlik alıyorlar. Çok nefes kesici ve maçlara bundan böyle huzursuz ve esefli değiller. Futbol oynamaya çıkıyoruz. Ben zait ayak topu oynatacağım demiştim, dönem dönem yaptık. Daha elleme doldurulması müstelzim birlikte aldatmaca var. Bazı oyuncular cezalı oluyor, hastalıklı oluyor. Bu halde yolumuza bitmeme etmeye çalışıyoruz. Daha iyisini yapabiliriz" yanıtını verdi.

"Hakem hataları bizlere az buçuk elan birlikte tomar oluyor"

Gaziantep maçında Ferdi'nin ceza vuruşu konumu ve yargıcı hataları ile ilgilendiren de mütekellim görmüş geçirmiş fen adam, "Ferdi ile ilgilendiren ceza vuruşu bulunduğunu düşünüyoruz. Bu yıl söz gelimi birlikte Altay maçında, Kayseri ile yürek maçında, o maçta da dü ceza vuruşu verilmedi. Bunları geriye çevrik bahsetmek istemiyorum lakin bizlere az buçuk elan birlikte tomar olmaktadır kabil geliyor bu işler. VAR'a gidilmedi, uyarma verilmedi lakin bizlere olunca aleyhimize veriliyor. Bu birazda VAR'daki hakemlerimizin elan tetik olmalarını, denk koşullarda savaşım edilsin ve tek takımın konumuna mucibince değil asıl akıllıca her neyse ne yapılması gerekiyorsa o yapılsın. O devir ayak topu güzelleşecek ve ileriye taşıyacağız" değerlendirmesini yaptı.

"Her rakibe ayrı hazırlanıyoruz"

İsmail Kartal, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır'ın aldatmaca kurması ile ilgilendiren de "Biz herhangi birlikte pik dört başı mamur rakipleri aşırı elleme analizlerini yapıyoruz. Ne yapmamız lazım, rakip takımın hikayesi ne, ona mucibince ortaya ne koymalıyız, kesinlikle rakibin savunmasını açabiliriz, kesinlikle yaratıcı oynamalıyız sanarak bakıyoruz. Her hafta, herhangi birlikte rakibe ayrı yapıyoruz. Altay'ın icra ettiği bu derinliğine toplar var. Rakipler önde edisyon yapıyor lakin arkada uygun kalıyorlar ve Altay'ı devreye sokuyoruz. Rossi ve Serdar Dursun ile derinliğine toplarla adet bulmaya çalışıyoruz. Bunlar çalışılmış şeyler" halinde konuştu.

“Hayatımın en formda dönemini yaşıyorum”

Teknik yönetmenlik kariyerinin durumuyla ilgilendiren yöneltilen soruya Kartal, “Şuanda çalıştırıcılık hayatımın en formda dönemini yaşıyorum. Daha öncede aşırı kulüpte şampiyonluklar yaşadım, kandırıcı oldum. Ama şuan gelinen noktada hakkıyla çalıştırıcılık hayatımın en formda günlerini yaşıyorum. Bu benimle ilgili değil sadece, ekibimle de ilgili birlikte şey. Ekibimizle bu arada elleme çalışıyoruz. Oyuncularımızla bu arada yaptığımız antrenmanlarda hepsi birlikte birine çapraz hürmet duyarak işini yapıyor. Burada en şişman hisse sahibi oyunculardır, aşırı karakterli oyuncular. Bu gidiş beni aşırı bahtiyar ediyor” yanıtını verdi.

Ozan Buğra Koşar - Uygar Aydın

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe, Gaziantep karşısında sorumluluk yapmadı! Fenerbahçe, Gaziantep karşısında sorumluluk yapmadı!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler