USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ferda oynayacakları Slavia Prag maçıyla ilişik icra ettiği açıklamada, "Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik yerine en dobra halde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'
16-02-2022 15:34

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu önce maçında Fenerbahçe erte branşında Çekya'nın Slavia Prag kadrosu ile karşılaşacak. Bu uğraş öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile futbolculardan Miha Zajc, Ülker Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklarını en elleme biçimde tamamladıklarını kail İsmail Kartal, "Bu şeb ezanı taktiksel çalışmalarımız ve duran ferde organizasyonlarımız olacak. Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. Son oynadıkları yürek maçına yardımcılarımdan bir tanesini gönderdik. Bugüne derece oynadıkları maçları kol dostlarımla çözümleme yaptık. Ne gerçekleştirmek istediklerini kesin biliyoruz. Bu takımın ilkin 4 senedir bire bir uran direktörü var. Şu an ligin önderi ve katışıksız hoşgörüsüz pozisyonunda ipham var. Yüzde 61 ile kişi liglerinde oynayan bir takım. Yarın neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Taraftarlarımızın bizlere vereceği dayanak noktası aşırı önemli. Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik şekilde en elleme biçimde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz" sanarak konuştu.

"Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir"

Şu an 8-9 oyuncularının az bulunduğunu fakat ellerindeki herhangi bir futbolcunun kıymetli bulunduğunu vurgulayan Kartal, "Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir. Hala heyecanlandırmak istediğim dubara dört dörtlük anlamıyla bu değil. Daha istiğna edici, Fenerbahçe ruhunu ortaya koyacak bir dubara planım var. Yavaş aheste takımımım bu sinyalleri vermeye başladı. İçini doldurmam müstelzim taktik boşluklar var. Hemen bugünden yarına olacak işler değil. Keşke biraz hafta bu takımla çalışabilseydim. Buna karşın aşırı çelimsiz bir devir içre aşırı ağırbaşlı çalışıyoruz. Oyuncularım aşırı karakterli. Bu boşluk biraz galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımız nikbet etmesin" biçiminde konuştu.

"Mesut Özil 30 gündüz sonra önce kere takımla antrenmana çıktı"

Camia ve ağaç düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarının anlatım fail İsmail Kartal, "Takımın maçlarda ortaya koyduğu performanslarda yükselişini görüyoruz. Mesut Özil bizim en kıymetli oyuncularımızdan biridir. Dünya çapında bir markadır. 30 gündüz aradan sonra önce kere evvel takımla antrenmana çıktı. Ona hürmet duyuyoruz. Sakatlığından çevre bizimle bu arada olamadı. İlk kere evvel antrenmana çıktı. Oynayabileceği müddet içre oynatmayı düşünüyoruz, tek problemimiz yok" dedi.

"Hem Fenerbahçe hem kariyerim hesabına elleme bir neticeyle sahadan boşanmak istiyorum"

Takımın canlı futbolcuları Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya'nın kendileri düşüncesince aşırı kıymetli bulunduğunu ve taraftarın bu oyuncuların geleceği dair telaşlı olmaması icap ettiğini kail görmüş geçirmiş uran adam, "Yarın düşüncesince hususi bir planımız var. İrfan Can, Ozan, Gustavo, Burak, Novak, Çağtay ve Rossi yok. Mesut şimdi evvel idmana çıktı. Ben bahanelere sığınan bir çalıştırıcı değilim. Elimizdeki oyuncular sağlıklı, onlar sahaya çıkıp uğraş edecek. En akla yatkın aktörleri bir araya getirerek rakibe uyarınca bir 11 ile sahaya çıkacağız. İnşallah yüzümüzün akıyla sahadan ayrılırız sanarak düşünüyorum. 3'lü formasyonu aşırı düşündük, halen düşünüyoruz fakat yarınki maçta oyunun gidişatına uyarınca tadilat olabilir. Kariyerim düşüncesince ehemmiyetli bir maç. Hem Fenerbahçe hem kariyerim hesabına elleme bir neticeyle sahadan boşanmak istiyorum. İnşallah Avrupa'ya elleme bir baş yaparım" niteleyerek laflarını tamamladı.

Miha Zajc: "En iyimizi ortaya ayırmak istiyoruz"

Sloven topçu Miha Zajc ise güç bir maç olacağını söyleyerek, "Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir takımla uğraş edeceğiz. Modern ayak topu oynuyorlar. Kendi evimizde taraftarlarımızın yardımı ile en iyimizi ortaya ayırmak istiyoruz. İyi bir performansla galip doğmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun müddet yengi alamadıklarını ve güç bir periyottan geçtiklerini aktaran Zajc, "Son maç bakımından sahaya elleme bir cibilliyet ve ekipman ruhu koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncular şekilde şu an kendimizi aşırı şimdi elleme hissettiğimizi söyleyebilirim. Her pik apiko olmaya çalışıyoruz. İyi hazırlandık, biz açısından ehemmiyetli bir kulvar. Avrupa'da oynayacak ölçüde olduğumuzu her insana ifşa etmek istiyoruz. İsmail öğretmen ve kadrosuyla aşırı bir tomar şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Bizler açısında müspet bir fark oldu. Hoca kendisiyle bu arada gücünü de bizlere aktarıyor. idmanlarda emek vermek durumumuz oldukça iyi. Avrupa'da herhangi bir ekipman oldukça düzenli bir halde maçlarını çıkarıyor. Önde edisyon hazırlamaya etkin takımlar. Bizler şimdi nitelikli bir kadroya sahibiz. Saha içre düzenli oyunumuzla elleme bir ayak topu oynayabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Metin Başar - Aykut Zor - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler