USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, aldıkları galibiyetlerle ve oynanan futbolla futbolcularının özgüveninin arttığını ve mental adına toparlandıklarını tabir etti.

İsmail Kartal: 'Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı'
21-03-2022 02:56

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe evinde Konyaspor'u 2-1 yenik etti. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, rastgele hafta bulunduğu kabilinden bu pik da elleme hazırlandıklarını anlatım ederek, "Geçen yıl çalıştığım beraberinde takımdı Konyaspor. Bununla bu arada pik elleme başladık, beraberinde tomar beraberinde tomar pozisyonlar ürettik fakat elleme canlandırırken de beklemediğimiz biçimde beraberinde gol yedik. İkinci yarıda soyunma odasında beraberinde mülakat yaptım. İyi oynayan yan biziz, tempomuzu arttırmamız icap ettiğini ve önde edisyon yapmamız icap ettiğini söyledim. Oyuncularım da baştan sona beraberce bana beraberinde arka dönüşü oldu. Biz karakterli beraberinde takımız. Bizi buraya desteklemeye mevrut dört başı mamur Fenerbahçe taraftarlarını bahtiyar edebildiysek ve bahtiyar olmaları bizi henüz beraberinde tomar bahtiyar ediyor. Bunları unutmamaları icap ettiğini anlattım, ehliyetli arka devir oldu. Oyuncularımın ortaya koydukları bu karakterli mücadeleden ve elleme oyundan çevre kutlama ediyorum. Bugünkü galibiyeti bizi bekâr bırakmayan, sonuna denli destekleyen iri Fenerbahçe taraftarına bağış ediyorum. Onlar var ise tığ varız. Onlara beraberinde tomar teşekkürname ediyorum. Oyuncularımla beraberce görkemli beraberinde beraberlik oldu, enerjimizi rakibe hissettirdik. Szalai'nin sakatlığından çevre önceki olsun arzuluyorum ve maçtan ilkin Konyaspor'da sakatlanan Abdülkerim'e de önceki olsun diliyorum" halinde konuştu.

"Düzeltmemiz müstelzim mevzular var"

Hayatının Fenerbahçe'de geçtiğini tamlayan Kartal, “Taraftarların ne beklentisi bulunduğunu biliyorum. Biz ekibimizle beraber, hepimiz oyuncularımızla baştan sona beraberce elleme egzersiz yaptık ve elleme çalıştık. Her grup çalışıyor kendine göre. Elimizden geldiği denli aktörleri motive etmeye çalışıyoruz. Hayatımın iri beraberinde bölümünü hepimiz Samandıra'da geçiriyoruz. Sonuçta ortaya konulmuş olan futbol savaş şu an elleme fakat henüz ehliyetli istediğim kabilinden değil. Daha az buçuk olması müstelzim düzeltmemiz müstelzim mevzular var. Zamanla yarışıyoruz. Geldiğimiz bitik gözcü değil, elleme beraberinde nokta. Çok baş döndürücü büyütmeye gere yok. Fenerbahçe'nin hakeza olması gerekiyor. Biz de ekibimizle bu arada bu tatlı elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı"

Fenerbahçe'nin sonuç zamanlardaki özelliğine yer veren İsmail Kartal, "Benim beraberinde Fenerbahçeli yerine kafamdaki projeler bunlardı. Taraftarlar var ise hepimiz varız. Taraftarlar bu stadı doldurmuş bulunduğu devir Fenerbahçe'nin elleme savaş edebileceğini, ellerinden geleni yapacağını planlıyordum. Yönetim, yandaş ve futbolcular beraberinde dört başı mamur olursak muvaffakiyet yakalarız. Şuan bunu yakaladık gibi. Taraftarımız inanmaya başladı ve o negatiflik gitti. Güzel enerjiyle maçlara çıkıyoruz. Aldığımız bu galibiyetle ve oynanan futbol özgüveni arttırdı. Antrenmanlardaki drillerimiz baştan sona oyunu geliştirmeye müteveccih bulunduğu düşüncesince oyuncularda esenlik alıyor. 8 adet karşılaşma var, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Arada ilenç olabilir, kaybedebilir, berabere kalabiliriz fakat bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz“ diyerek konuştu.

“Benim beraberinde kırgınlığım yok"

Takımdaki öğretmen arayışı ile ilgilendiren soruya yanıt verici Kartal, “Hoca arayışı olabilir, bura Fenerbahçe ve benim kırgınlığım yok. Bu yönetimin takdiridir. Artık ego o işleri düşünmüyorum. Önümüzdeki maçları nite en elleme biçimde geçiririm ona bakıyorum. Min-jae mevzusuna erişince kendisi karakterli beraberinde oyuncu. Öne gelmişti ve topla henüz aceleci çıkabilsin diyerek kenardan enerjimi eklemek istedim hakeza beraberinde nesne oldu“ açıklamasını yaptı.

“Maç karşılaşma odaklanıyoruz“

Milli karşılaşma arasıyla takıma 3 devir müsaade verdiğini tamlayan deneyimli uygulayım adam, “Öncelikle ulusal takıma revan 13 oyuncumuz var, onlara başarılar diliyorum. Kalan oyuncularla Kayserispor maçına hazırlanacağız, Galatasaray derbisini düşünmeyeceğiz. Odak noktamız ağız ağıza Kayserispor olacak. O karşılaşma bittikten sonraları Galatasaray müsabakasını düşüneceğiz“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe sonuç dakikalarda 3 puana uzandı Fenerbahçe sonuç dakikalarda 3 puana uzandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler