USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa mücadelesinin arkası sıra meydana getirdiği açıklamada 3 hafta öncesine denli Arda Güler'i kimsenin tanımadığını, Güler'i Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna kazandırdıklarını tabir etti. Kartal başkaca Ferdi Kadıoğlu'

İsmail Kartal: 'Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı'
01-03-2022 01:05

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 aşınmış etti. Maçın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, buraya 3 nokta kabul etmek düşüncesince geldiklerini anlatım ederek, "Bütün takım, oynayan oynamayan inanmıştık galibiyete. İnanarak daim beraberce Samandıra'da 2, 3 devir beraberce olduk. Birlikte yapmış olduğumuz idman ve toplantılar oldu. Rakibi aşırı güzel çözümleme ettik. 2 ve 3-0 yapabilirdik. Rakipte oyuna ağırlığını koydu, ortak gol buldu. İkinci nısıf gene kopya biçimde rakibin bizlere dirlik üstünlüğü vardı. Bizde golden sonraları oyunu dengeleyebilmek düşüncesince rakip aşırı ortak tomar üstümüze geldi. Arkada aşırı boşluklar bıraktılar. Ama bunu daim ortak oyunun gidişatına layıkıyla bekliyorduk. Oyun berabere veya geriye düşersek lehimize nite çevirebilirdik, planımız vardı. Hemen Serdar, Mert Hakan ve Pelkas'ı oyuna aldık. Sonra Enner Valencia'yı aldık. Arkada kopya kalıyorlar ve arkada aşırı boşluklar veriyordu Kasımpaşa. Biz 1-1'den sonraları bu hamlelerimize özen edersiniz ki 5 kıta penaltı piyasası içi ve çevresinde gereksiz oyuncuyu, akıllıca oyuncuyu topla buluşturabilseydik goller bulup maçı çevirebilirdik. Bu biçimde de özlük lehimize çevirmesini bildik. Oyuncularıma teşekkürname ediyorum. Kulübede oynamayan oyuncuların sahadaki arkadaşlarına enerjiyi aktarmaları beni aşırı bahtiyar etti. Bugün aşırı ehemmiyetli ortak bilinçlilik elan elde ettik. Bu saat evvela kez hakeza ortak bilinçlilik beli ihtimal de. İki takımda sahada 125 km koştu. Çok ehemmiyetli ve anlamlı. Türkiye Ligi averajı 113 km iken bu derece koşabildik. Kasımpaşa filhakika bunu yapabiliyor. Ama bizim onlarla koşuya koşuyla karşılık vermemiz aşırı anlamlı. Maçı ne derece istediğimizi tashih etmek düşüncesince erke koyduğumuzun göstergesidir. Her dü takımda da yengi lazımdı. Kasımpaşa takımının sıralamadaki noktayı müşterilerini aldatmasın. Oyun adına yukarıları adalet ediyor. 10 küme maçında ortak Trabzon, ortak bizlere aşınmış oldular. Aldığımız yengi atasözü kazandı. Kasımpaşa'ya bundan ahir maçlarında başarılar diliyorum" halinde konuştu.

"3 hafta evvela Arda'yı kimesne tanımıyordu"

Arda Güler düşüncesince elan evvela 'korumamız lazım' şeklindeki hitabı ile ilişik açıklamalarda mevcut Kartal, "3 hafta evvela Türkiye'de Arda'yı kimesne tanımıyordu. Şimdi halis muhlis Türkiye Arda'yı konuşuyor, bundan aşırı memnunum ve eyitmek ki akıllıca iş yapıyorum. Çağtay ve Arda'ları çıkartıp oynatıyorum. Son senelerde Fenerbahçe tarihinde bunları oynatan yegâne uran eş benim anlaşılan Fenerbahçe'de. Türkiye'deki ayak topu adamlarımızın, federasyonun arzusu dinç oyuncuların oynaması değil mi? Onları oynatacağız sanarak kaybetmeyelim. Bugün Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı. O ekip en aşırı koşan, kaba oynayan takımlardan biri. Biz Arda üzere aktörleri akıllıca sürede akıllıca biçimde oynatıp baskıdan çevirmek ve ortak şeyleri başarsın sanarak oynatıyoruz. Hatalarda yapacak, bunlar dinç ve yazık yapa yapa olacaklar. Ancak aşırı kaba ortak takım, ortak birçok kez kopya şiddeti gösterselerdi ve birkaç el yazık yapsa özgüveni kaybetse, sahada sindirselerdi tığ bugün aşırı elan ortak tomar onun özgüveni kazanmasını meydana getirecek şeyler elan çetin olurdu. Bugün evvela 11 başladı, erte oynayacak sanarak güvence yok. Burası Fenerbahçe. Onları akıllıca maçlarda oynata oynata Fenerbahçe'nin ve Türk futbolun en güzel oyuncularından birisi olacak. Herkesin götürümlü olması lazım. Bu aktör ve öbür oyuncularımız üzere hepsine cemaat çıkıp dayanak olmamamız lazım. 17 yaşına girdi bu çocuk. 3 hafta evvela Arda sanarak ortak bilinçlilik yoktu Türkiye'de, tığ oynattık. Fenerbahçe kazandı, Türk futbolu kazandı. Geç bulduk acele kaybetmeyelim“ ifadelerini kullandı.

"Valencia'yı er alabilirdim"

Oyuncu değişikliklerine yer veren İsmail Kartal, "Rakip aşırı üzerimize geliyordu, Pelkas, Serdar ve Mert Hakan değişiklikleriyle oyunu dengeledik. Dönen gelişigüzel ferde rakibe korku oluyordu. Boş oyuncuyu akıllıca sürede buluştursaydık goller bulabilirdik. Onlar geliyordu ancak duvara çarpmış gibiydi. Valencia'yı elan er alabilirdik, sabrettim. Sonra onu maçı tashih etmek düşüncesince oyuna attık“ değerlendirmesini yaptı.

“Trabzon müsabakaları neva getiren maçlardır“

Trabzonspor ile oynanacak bulunan pik yer veren Kartal, “Fenerbahçe, Trabzonspor maçları hem İstanbul'da hem Trabzon'da gelişigüzel devir neva getiren maçlardır. Biz özlük evimizde tashih etmek düşüncesince sahaya çıkacağız. Ligdeki sıralamadaki yukarı sıralarda kendimize güzel arazi bulmak düşüncesince Trabzonspor müsabakasını kazanmamız lazım. Burada özlük evimizde rollendirirken de taraftarlarımızdan isteğim hakeza ortak maçta gelip bizi sonuna derece desteklemeleri. Onları yanımızda kıymetlendirmek istiyorum. Bize ve takıma inanmalarını istiyorum. Onlar bizlere dayanak verirse, onların enerjisiyle elan aşırı bilinçlilik başaracağız. Onlar var ise tığ varız. Bizim onlara gelişigüzel devir ihtiyacımız var. Takım adına ihtimal onların taleplerine bu saat ihtimal çokta bahtiyar edebilecek halde değiliz. Farkındayız ancak tığ onları bahtiyar yazar kendimizi affettirmek istiyoruz. Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe de halis muhlis oyuncularımız değerlidir ve ondan ötürü kulüptedir. Maç maç bakıyoruz. Burada formayı giyip sahaya çıkan gelişigüzel aktör hakkını vermesi lazım. Kim veriyorsa, hasretmek istiyorsa o aktörleri ortak araya getiriyoruz. Bu maç Sosa yoktu, dinlendirdik. Onun namına oynayan oyuncular güzel uğraş etti. Trabzonspor müsabakasını izleyip, düşünüp ona layıkıyla çözümleme yapacağız“ halinde konuştu.

"İrfan Can'ı düşünülerek oyunda tuttum"

İrfan Can Kahveci'nin performansıyla ilişik soruya karşılık sağlayan Kartal, "İrfan Can'ı düşünülerek tuttum, maç eksiğini temposunu kazansın diye. Bizim takımımızın ona gereksinimi var. Biraz ortak tomar tuttuk ki maç ritmini yakalayabilsin sanarak ve onu düşünülerek yaptım“ sanarak konuştu.

Ozan Buğra Koşar - Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler