USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu

Sporcuların adale performanslarını kontrol etmek düşüncesince giyilebilen teknolojiler geliştiren Neurocess firması, İngiltere Premier Lig takımları çeşidinden yeğleme edilmeye başlandı. Firma gözünü demincek de Amerikan Ulusal Futbol Ligi ve F1 takımlarına çevirdi.

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu
15-12-2021 11:30
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilişik kuruluşu TÜBİTAK'ın yardımıyla 2016 senesinde kurulan Neurocess firması, meraklı sporcuların idman analizini muhtelif biyosensörlerden mevrut verilerin kullanımıyla yaparak, performanslarını ve fizyolojik durumlarını gözlemleyebilen ve muhtemel günah risklerini hesaplayan giyilebilir ortak mahsul geliştirdi. Türk gençlerin kurduğu firma, hâlâ sonradan TÜBİTAK'ın KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında da desteklendi.

Neurocess Kurucu Ortağı Erhan Ertan, AA muhabirine, şirketlerini üniversiteden yetkilendirilmiş olabilir imkânsız kurduklarını, beden geliştirmeyle ilgilenen ve baş döndürücü yüklenme dolayısıyla sakatlanan arkadaşları dolayısıyla hakeza ortak uygulayım bilimi ihya neticesinde aldıklarını söyledi.

Cihazın kestirmece 6 salname Ar-Ge neticesinde ortaya çıktığını tamlayan Ertan, "Biz, elektromiyografi sensörleri (EMG) teknolojisi geliştiriyoruz. EKG'ye iyice benzeri ortak teknoloji. Kalp ritmini ölçmeye hadim EKG nice ad kabilinden biliniyor. EMG de kasın elektriksel aktivasyonunu ölçmeye hadim sensörler. Bu teknolojiyle meraklı sporcuların karşı idman öncesinde sensörler yapıştırılıyor. Daha sonradan kaslarının ne derece güçlü, ne derece kuru olduğu, karşı ne derece ağırlık binmiş bulunduğu ve ne derece bitap bulunduğu üzere analizler yapıyoruz. Buradan da sakatlıklarının önüne geçmeye çalışıyoruz ve idman performanslarına değgin birtakım dijital, dijital veriler sunuyoruz." dedi.

"Önceliğimiz sakatlıkları önden kestirim etmek"

Ertan, geliştirdikleri değişen teknolojinin dü ayrımlı tasarruf hedefi olduğuna ayraç ederek şöyleki konuştu:

"Birincisi, sporcuların performanslarını izlem ederek hem o performansın yoğunlaştırılmasını sağlıyoruz bununla birlikte sakatlığı yasaklayıcı birtakım algoritmalar sunuyoruz. Hangi kasların, ne derece bitkin olduğuna bakıyoruz. Ona göre, 'Sporcunun bu kası güçsüz, burayı geliştirmesi lazım.' ve ya 'Bu antrenmanda buraya fazla yükleniyor.' diyoruz. Birinci önceliğimiz sakatlığı önden kestirim edebilmek. İkinci kendisine da hastalıklı sporcunun sahaya dönmesini er kılmaya çalışıyoruz. Sporcuların sahaya devir süreçlerinde esasen sakatlanma riskleri iyice yüksek. Tam kendisine amade olduktan sonradan bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu, sporcuların başarısını fazla etkiliyor. Sporcular ağırbaşlı maaşlar alıyorlar. Hem yersiz ödenen maaşlar kulüplere ağırlık bununla birlikte otama harcamaları ağırbaşlı nukut tutuyor. Dolayısıyla esasta iş kaybını minimuma indirmeye çalışıyoruz."

İngiltere'de de ofisleri bulunduğunu ve önceliklerinin toptan piyasa bulunduğunu kail Ertan, "Şu anda İngiltere Premier Lig'de nice spor kulübüyle geçim yapmış durumdayız. İngiltere ve Avrupa'daki iri liglere yatırımlarımızı artırıyoruz. Hedef kitlemiz kendisine esasta orayı belirlemiş durumdayız. Dünyanın ve İngiltere'nin önde mevrut kulüpleri cihazımızı kullanıyor. Neredeyse rastgele idman önceleri ve sonrasında ve ya sakatlanmış sporcuların takiplerinde bizim cihazlarımızdan yararlanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ertan, cihazın önceki kendisine futbolda münteşir kendisine kullanıldığını fakat İngiltere'de ragbi takımlarından da ağırbaşlı uyanıklık görmeye başladıklarını dile getirerek, "Düzenli müşterimiz bulunan futbol ve ragbi takımları var. Şu anda NFL ve F1 takımlarıyla da yazışma halindeyiz." bilgisini verdi.

Teknolojilerinin topu topu spor dallarında ferah ferah kullanılabileceğini vurgulayan Ertan, cihazdaki sensörlerin, sporcuların izlem edilmesi müstelzim adale gruplarına uygulandığını ve maksut alana yerleştirilebildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler