USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İngiliz Jane Loise'in Türkiye'ye uzanan "iyilik" yolculuğu

İngiltere'de efdal lisans yaparken tanıştığı Türk akademisyenle evlilik yapan ve 3 evladı bulunan Zeynep Jane Louis Kandur, ailesinin için çıkmasına karşın başını örtüp, Müslümanlığı seçti.

İngiliz Jane Loise'in Türkiye'ye uzanan
16-12-2021 12:50
Antalya

İngiltere'de tanıştığı ve o tam efdal lisans işleyen Türk akademisyenle evlenen, Kur'an-ı Kerim'den etkilendiği düşüncesince Müslüman bulunan Zeynep Jane Louise Kandur, bayanların sosyal, politik ve kazançlı yaşamda haklarını henüz elleme bilmesi düşüncesince savaş ediyor.

Londra'da 1963'te dünyaya mevrut Kandur, ilköğrenim ve ortaöğretim eğitimlerinin arkası sıra University of London, School of Slavonic and East European Studies'te darülfünun eğitimi aldı.

Bir sene da Rusya'da University of Voronezh'da yetişek düzlük Kandur, İngiltere'de efdal lisans eğitimi alırken tanıştığı Türk öğretim üyesi Hamza Kandur ile evlendi.

Kur'an-ı Kerim'den etkilenen Kandur, müşterek müddet sonradan Müslüman oldu. Ailesinin ve dostlarının eleştirilerinden bunalan Kandur, 1992'de Türkiye'ye taşındı. Kayınvalidesi "Jane" adını söyleniş etmekte müşkül çekmiş bulunduğu düşüncesince Zeynep adını düzlük Kandur, 28 Şubat sürecinde başını açmamak düşüncesince baş döndürücü sevilmiş bulunduğu muallimlik mesleğini tasarruf etmek durumunda kaldı.

Kadın, çocuk, koca demeden her insanın eğitimine ehemmiyet verici Kandur, AA muhabirine, 28 Şubat sürecinde Türk yurttaşı olmamasına karşın başı gizli bulunduğu düşüncesince bası yapıldığını ve mesleğini tasarruf etmek durumunda kaldığını dile getirdi.

Kandur, kişilerin "başörtüsü iliştirmek durumunda değilsin, İslam hakeza müşterek diyanet değil. Eşin bası yapıyor, biliyoruz" niteleyerek yorumlar yaptığını ve bu vaziyetten enikonu erinçsiz bulunduğunu belirtti.

Kandur, 15 Temmuz çarpış girişimi sürecinde evlerinin F-16'ların sesiyle inlediğini dile getirerek, o süreçte BBC, Sputnik, Al Jazeera ilkin kazanmak kıl payı nice ecnebi matbuat kuruluşuna İngilizce röportajlar vererek gerçekleri anlattığını anlatım etti.

Bir mütalaa merkezi kurduğu süreçte, namına vasıl zamanın AK Parti İstanbul İl Yönetimi Kadın Kolları Başkanı hasret Zengin'in eş kollarına çağırma ettiğini özetleyen Kandur, çağırma üstüne eş kollarına katıldığını, bire müşterek sürede Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) önce üyelerinden birisi şekilde derneğin çalıştaylarına katıldığını aktardı.

Bazı dernek, çıplak maşer kuruluşları ve AK Parti eş kollarında fariza düzlük Kandur, KADEM'i beyan etmek düşüncesince BM'nin eş üstüne meydana getirdiği zirveye gittiğini, başkaca IGETEV İz Bırakan Müslüman Kadınlar Projesi'ni de yönettiğini söyledi. Kandur, bu plan kapsamında hala eğitimlerin düzenlenmekte bulunduğunu dile getirdi.

Eşinin rolü düşüncesince taşındıkları Antalya'da KADEM İl Temsilciliğine tayin edilen Kandur, hanımlar ve Türk camiası düşüncesince çalışmaya rastgele devir apiko bulunduğunu ve yetişek üstüne yoğunlaştığını söyledi.

"KADEM'in çalışmalarına ehemmiyet veriyorum"

Kadınlarla dayalı hepsi dünyada sıkıntıların bulunduğunu dile getiren Kandur, "Batı'dan geldim fakat orada da baş döndürücü sorunlar var. Babam profesör, annem hekim bulunmasına karşın başörtüsünü takınca sözde değişik birisi olmuşum denli insanoğlu bana bambaşka baktı." niteleyerek konuştu.

Kadınlara ve ailelere müteveccih eğitimler düzenleyeceğini özetleyen Kandur, "KADEM'in çalışmalarına konsantre çalmak istiyorum. Çok aralık büküm ettik, elleme bölgelere geldik. KADEM Genel Merkeziyle yürüttüğümüz çalışmalara ek şekilde biz mümessillik şekilde da yerelde kimi ameliyat yürütüyoruz. Kadın hakları ve aileyi dayalı meselelerde sürekli analizör çıkmak amacıyla türlü ameliyat ve planlar yürütüyoruz. Örneğin, hanımlar ekonomide henüz baş döndürücü olsun, Türkiye'nin kalkınmasına yardım sunsun istiyoruz. Türkiye hakkıyla elleme müşterek ülke, baş döndürücü gelişmiş, nice mevzuda batıdan baş döndürücü ileride." niteleyerek konuştu.

Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Koordinatörlüğünü de örümcek Kandur, eş meselesi çabucak siyasete bağlandığında hal bulunamadığını belirterek, sertlik konularını, eğitimi, istihdamı maşer şekilde daim bu arada halletmek icap ettiğini vurguladı.

Dul eksik yahut boşanmış bayanların arada tam çıkarlarını mali mevzularda çıtırbom bulabileceğini dile getiren Kandur, "Finansal okuryazarlık, emniyet kartı kesinlikle kullanılır, 'bütçe nedir'den saklı yazı paralara derece hanımlara müteveccih yetişek düzenlenmesi düşüncesince emek vermek başlattık." ifadesini kullandı.

Kandur, familya kavramı, eş ve beylerde müspet iletişim, eşler arası, eşlerin çocuklarla iletişiminin önemine dikkati çekerek, "Bu bölgede eğitimler vereceğiz. KADEM'in kapısı her insana açıktır, kadın, erkek, çocuk, buğulu on paralık ayırt etmiyor. Yereldeki kişilerin gereksinimlerine ve mevrut taleplere gereğince kurslar açıyoruz, eğitimler ve seminerler yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler