USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İlk el konseptli çaylaklık kampı açıldı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, Çorum Belediyesince mensur edilen Türkiye'nin geçmiş el konseptli deneyimsizlik kampının açılışını gerçekleştirdi.

İlk el konseptli çaylaklık kampı açıldı
13-10-2021 20:15
Çorum

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Sıklık Tabiat Parkı'nda 20 bin metrekare bölgeye kurulu, 28 metrekarelik 10 kıl çadır, 216 metrekarelik şişman deri ve donatılardan oluşan Çorumlu Obası Gençlik Kampı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'dan bilim aldı.

Öğrencilerle ok atıp mangala oynayan Erdoğan, öğrencilerin sunmuş bulunduğu gösterileri izledi.

"Onları kıskançlıktan çatlatın"

Erdoğan, kendisini "TÜGVA burada, ağabeyinin yanında" laflarıyla karşılayan TÜGVA üyeleriyle lakırtı edip, hatırat fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, hastalık biliyor musunuz?" niteleyerek soran Erdoğan, "Siz TÜGVA'da alengir kuruşuk, abidik gubidik birlikte obje yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O devir hâlâ da değerli olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler sohbetin peşi sıra Erdoğan'a, zamanı Çorum Saat Kulesi'nin fotoğrafını armağan etti.

Bilal Erdoğan, açma töreninde, acemi tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en aşırı gençleri etkilediğini, bilim Yayma Vakfı'nın bu yılki burs mülakatlarında gençlerdeki müstevli kaynaklı tutukluğu görebildiklerini söyledi.

Gelecekte "salgın devrinin çocukları" denecek birlikte neslin ortaya çıkacağını kestirim ettiğini tamlayan Erdoğan, Çorum Belediyesinin nesir etmiş bulunduğu türden cahillik kamplarının, salgının etkilerini gidermede, gençlerin sosyalleşmesini sağlamada ehemmiyetli birlikte hizmeti adına getireceğini vurguladı.

Türkiye'de kutuplaşma niteleyerek birlikte obje çıkartıldığını anlatım fail Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Vahdet inancının mirasçılarıyız, o müfret inancını bozmaya müteveccih birlikte iş bu kutuplaşma. 'İnsanlık dinler olursa gelişemez' niteleyerek birlikte inanış vardı. Bu devre dünyada geride kaldı. Artık inananların inancına, inanmayanların da inanmamasına hürmet sema zamanına girildi. Ancak Türkiye'de o olgucu akımın etkisinde, özlük karanlıklarını berrak sanan birlikte eğin kaldı. Bunlar hala inandığınız zaman, birlikte Allah'a köle olduğunuz devir gelişemeyeceğinizi, şişman işler yapamayacağınızı düşünüyorlar. Kendileri yapamıyorlar ya, herkesi kendileri denli sanıyorlar."

Selçuk Bayraktar örneği

"İnanan, salat kılan, birlikte Allah'a köle olan, hacca giden, zekatını veren, şahıslara müfit birlikte sahn yaşamaya etkin gelişemez mi? Teknolojide, bilimde, fende ilerleyemez mi?" niteleyerek soran Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"İlerler değil mi? Nereden biliyoruz ilerleyebildiğini. Bak, Selçuk Bayraktar'dan biliyoruz. Ecdadımızdan biliyoruz. Tarihin birçok yüzyıllarına ecdadımız mühür vurmuş. Sanıyoruz ki çabucak harp meydanında mühür vurmuş. Edebiyatta, fende, bilimde de mühür vurmuş. Çağının en şişman alimleri bizim ecdadımızdan çıkmak fakat ayrımsız sürede aşırı da dindar, namazlı. Batı'dan onların yanına gelebilen kimesne yok. Şimdi de Selçuk Bayraktar örneği var. Dindar mı? Dindar. Namazlı mı? Namazlı. Her ayrışık bu berrak sanan karanlıkların bağnazlık söylediği gelişigüzel şeyi yapıyor fakat şu anda dünyada yanına yaklaşabilen yok. Böyle olsak hâlâ güzel değil mi?"

İnançsız şahısların tasalı insanoğlu olduğunu, ne devir çıkarlarını kaybedeceklerinin mahsus olmadığını korumak için çaba sarfeden Erdoğan, "Batı'da intihar oranlarında aşırı şişman çoğalma var. Aile mefhumu ağız ağıza kayboldu. Cinsiyetsizlikten tutun apayrı şeylere denli abuk sabuk, Batı uygarlığı şu anda kendilerinde sınav ediyor. Huzur niteleyerek birlikte obje kalmadı, Avrupa'nın geleceği karanlık." niteleyerek konuştu.

Avrupa'nın donanması denilen, o kutsanan Avrupa ideali kaybolduğunu anlatım fail Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Benim eksperlik alanım, doktora alanım Avrupa. Avrupa niteleyerek birlikte obje kalmayacak. Şu anda Avrupa'da intihabat yapılıyor, hükümet kurulamıyor ülkelerde. Ülkeler birbiriyle gürültü içinde. Avrupa'da reis denilecek biricik eş yok. Hangi ülkenin lideri, Avrupa'nın lideri, yok. Maalesef bütünü matrak bir hale sakıt durumda. Amerika'nın bu denli iktisadi gücüne karşın şu anda aşırı ağırbaşlı meseleleri tartışıyorlar. Bunlar imansız toplumların yaşamaya mahkum bulunduğu meseleler, sıkıntılardır. Ne kabil şu demek oluyor ki hem inançlı, hem ümranlı birlikte maşer olunabileceğini görüyorsak, bundan niçin ırak duralım."

Erdoğan, salat kılan, hacca giden, zekat sağlayan şahısların banko günah yapmadığı denli birlikte iddiasının olmadığını, fakat günde iptidai sayaç salat kılmanın ferdin kendini hatalarından alıkoyması anlamında birlikte yeti içerdiğini de vurguladı.

Türkiye'de hala imanlı olmayı irtica kendisine değerlendiren birlikte kesimin bulunduğunu kail Erdoğan, "Türkiye'de kutuplaşma dedikleri maatteessüf bundan ibaret. İnançlı olmanın bu ülkenin gelişiminin uğrunda birlikte bariyer bulunduğunu düşünüyorlar. Ahiretin kendilerine hatırlatılmasından durgun oluyor. 'Ben ahireti demek istemiyorum' diyor. 'Hesaba çekme fikrini bana hatırlatmayın' diyor fakat tığ adisyona çekileceğimizi düşünüyoruz. Bu dünyada var ise günahımız, onun da karşılığını diğer tarafta göreceğimizi düşünüyoruz. Bu sayede de hâlâ güzel insanoğlu olmamız icap ettiğini düşünüyoruz. Siz arasında dolaşan idrak çalışmalarına bakmayın. Bir yan kendini anlatmaktan aciz, birlikte tarafta gelişigüzel ayrışık melanete sarılıp, şahıslara kara atıyor, ithamda bulunuyor, taşlama ediyor, saydırıyor. Biz güzel insanoğlu olmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, dünyanın Türkiye'nin çelimli bulunmasına ihtiyacının bulunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Dünyanın için karşıya bulunduğu sıkıntıları çözecek birlikte fikir, yaklaşım bundan sonra Batı'dan çıkmayacak. Bunun bizlerden, Türkiye'den çıkması lazım. Yüzlerce sene adaletle aşırı şişman coğrafyalara hükmetmiş, kullanıcılarını dirlik zarfında yönetmiş ecdadımız var. İnancımızdan aldığımız ilhamla bunu başarmışız. Şimdi gine inancımızdan aldığımız ilhamla bu dünyanın meselelerine analizör üretecek şahısların erişmesi lazım. Bir olduğumuz devir hâlâ çelimli oluruz. Daha çelimli olduğumuzda da hayattaki zulümlerle hâlâ güzel başa çıkarız. Bugün geldiğimiz noktada fark 20 sene öncesine mucibince aşırı zulme sonuç vermiş birlikte Türkiye var. Bugün Bosna'ya, Filistin'e, Azerbaycan'a, Libya'ya gidin. Bu halimizle fark oralardaki zulümlerin sonuç bulmasını yahut baştan alevlenmemesini realizasyon fail birlikte Türkiye'yiz elhamdülillah. Ne denli çelimli olursak o denli birlikte tomar zulme sonuç vereceğiz. Bugünkü sıkıntılarımızı aşacağız, aşırı hâlâ çelimli olmaya bitmeme edeceğiz. Allah'ın izniyle 21'inci yüzyıla siz çoluk çocuk mühür vuracaksınız."

Törende, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da birer mülakat yaparak, tesisin kente hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler