USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İletişimci talibi liseliler derslerini meraklı stüdyoda görüyor

Bursa'da Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan stüdyoda öğrenciler, televizyonculuğun asliye tekniklerini kılgılı öğreniyor.

İletişimci talibi liseliler derslerini meraklı stüdyoda görüyor
14-10-2021 10:55
Bursa

Bursa'daki Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Radyo Televizyon Alanı öğrencileri, okullarına meydana getirilen meraklı stüdyo ve reji bölümünde geleceğin televizyoncuları, spikerleri, kameramanları ve muhabirleri kazanmak düşüncesince hazırlanıyor.

Alan içerisinde kurulan ve sonuç uygulayım bilimi cihazların toprak aldığı, görsel kendisine da millî kanalların stüdyolarından esinlenilen ortamda yetişek gören öğrenciler mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Okul müdürü Ömer Yılmaz, icra ettiği açıklamada, Radyo Televizyon ve Gazetecilik alanlarının 10 yıldan bu yana çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Sektördeki gelişmelere uyarınca okuldaki stüdyoları yenilediklerini tamlayan Yılmaz, "Önce görsel, sonraları reji yönünü yeniledik. Bu sayede öğrencilerimizin uyanıklık ve arzuları henüz da arttı. Türk basınına iletişimci, televizyoncu manzume elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Stüdyolarını millî kanalların ayarında tasarladıklarını özetleyen Yılmaz, reji ve alıcı sistemlerini de aktif neşriyat hazırlamaya apiko bir duruma getirdiklerini aktardı.

Yılmaz, öğrencilerin hem alıcı önü ve ardı aynı sürede reji kısmında uygulamalarla mesleğe hazırlandıklarına ayraç ederek laflarını şöyleki sürdürdü:

"Televizyonculuk ve gazetecilik işinde alıcı önü, alıcı kullanması ve elektronik fasıl dediğimiz rejideki arama kısmını, erke arama sistemini özetleyen eğitimlerimiz var. Eğitimlerimize dayanak olması düşüncesince ortalık tecrübesi bulunan eli uz öğreticilerimizi devreye soktuk. Radyo, göstergeç ve gazetelerde etkin manzume elemanlarından da dayanak istedik, onlar da fahri kendisine devir kurnaz derslerimize geliyor.

Yeni medyayla ait sarıklı arkadaşlarımızla düzentileme yaptık. Yakın sürede altyapısını tamamladığımız habercimiz.net adresiyle genel ağ medyasına da gireceğiz. Bununla, öğrencilerimiz uygun yürütüm yaparak esas ortamda sav yayını ve haberi arama etmenin ne işe yaradığını görsünler istiyoruz. Nihai maksadımız eğitimle ait ortak göstergeç kurmak. İstihdam edilen ve meslekte matbuat elemanı kendisine etkin nice mezunumuz var."

"Daha birinci derslik yetişek veriyoruz"

Radyo Televizyon Alanı öğretmeni Selcan Demirtaş, öğrencilerin stüdyoyu gördüklerinde heyecanlandıklarını, bölgeye huzur ilgilerinin arttığını vurguladı.

Alanın acemi teknolojilerle donatıldığını kaydeden Demirtaş, "Reji kısmımız, erke sistemimiz, sonuç uygulayım bilimi kameralar, erke makineleri baş döndürücü henüz güzel durumdalar. Bu nedenle henüz birinci derslik yetişek veriyoruz. evvel nazariye kısmıyla öğrencilere yetişek veriyoruz, henüz sonraları burada stüdyoda kıraat yaptırıyoruz. Uygulama icra ettikleri düşüncesince gitgide sahada profesyonellerle karşılaştıklarında baş döndürücü henüz güzel vaziyette olacaklar. Burada prompter ile sav sunmayı öğreniyorlar, erke makinesi, alıcı kesinlikle kullanılır, tasrif açılarını görüyorlar." sanarak konuştu.

Okulun 9. dershane öğrencilerinden Kenan Saygın ise "Stüdyoya önceki geldiğimde hakkıyla baş döndürücü heyecanlandım. Derslerimiz cihazlar üzerinden oldu. Diksiyon derslerimizi gördük. Kamera ve kurgu kendince bilgiye sahibim, bunları fikren ve isteyerek geldim bu bölüme. Spiker kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydın, sav programlarından etkilenerek kısmı seçtiğini, alıcı arkasıyla ilgilendiğini anlatım etti.

Aybüke Güngör de okuldaki canlandırmalarda sav sunuculuğu yaptığını ve baş döndürücü sevdiğini belirterek, "Radyo göstergeç dalında ilerlemeyi düşünüyorum. İleride film yönetmeni kazanmak ve senaryo boşlamak istiyorum. Derslerimiz güzel geçiyor ve bu kısmı seçtiğim düşüncesince kendimi ak yazılı hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler