USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İki kadın karlı dağların zirvelerinde elektrik arızalarını gideriyor

Hakkari'de menfi iklim koşullarından kaynaklı elektrik kesintilerinin en uzuv indirilmesi düşüncesince güç gider fail arıza ekibinde vazifeli iki kadın, kar kalınlığının 2 metreyi bulmuş olduğu dağların zirvelerinde eş meslektaşlarıyla koyu çalışma harcıyor.

İki kadın karlı dağların zirvelerinde elektrik arızalarını gideriyor
18-02-2022 12:15
Van

VEDAŞ içerisinde fariza karşılayıcı arıza kadrosundaki kadın personeller Sibel Etemoğlu ve Ertuş Alkan, elektrik kesintilerinde yaşanmış olan arızaları bertaraf eylemek düşüncesince cansiparane çalışıyorlar.

Sabah saatlerde VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü iş binasına gelmiş şekilde mesailerine başlamış olan kadın personeller, dağların zirvelerindeki aktarım hatlarında yaşanmış olan arızaları bertaraf eylemek düşüncesince koca meslektaşlarıyla yola çıkıyor.

Araçla muhtemelen ortak noktaya geldikten sonradan ekipmanlarını yanlarına düzlük kadınlar, kadrodaki öbür dostlarıyla kar kalınlığının arazi arsa 2 metreyi bulmuş bulunduğu arıza noktalarına ulaşıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20-25 dereceye denli düşmüş bulunduğu alanda yükümlülük anlamış olur canlı ekipler, dondurucu soğuğa karşın arızaları en endamsız müddette bertaraf eylemek düşüncesince uğraş veriyor.

Sırtlarında taşıdıkları nâkil ve öbür ağırbaşlı ekipmanla koca çalışanlarla çiğin omuza vererek karlı zirveleri aşan iki kadın, semt halkının karanlıkta kalmaması düşüncesince azimle görevlerini namına getiriyor.

Kar ve tipiye karşın geceli gündüzlü demeden efdal gerginlik direklerindeki arızaları gidermeye çalışan kadınlar, esirgemez çalışmalarıyla Hakkarililerin gönlünde hükümdarlık kurdu.

"Toplumsal ön yargıları kırdık"

İki bebek anası Sibel Etemoğlu, AA muhabirine, dört senedir kavi koşullarda geceli gündüzlü demeden elektrik arızalarıyla uğraş ettiğini söyledi.

Bu işin hanımlar düşüncesince ortak bariyer olmadığını özetleyen Etemoğlu, "Kadın arzuladı mi herhangi ortak işi yapabiliyor. Evet zorlanıyoruz ancak işimiz 'evde ne pişireyim'den henüz kolay. Çocuklarımdan aldığım takdir, işime henüz düzen bağı sarılmamı sağlıyor. Çünkü annelerinin ne denli çelimli olduğunu, ne koşullarda onlar düşüncesince çalıştığını görüyorlar." diyerek konuştu.

Bunun da kendisini onurlandırdığına yer veren Etemoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün arıza vardı, kavi ortak alana geldik. O telleri karda boşaltmak baş döndürücü zor. Zorlanıyoruz ancak ekipçe, çiğin omuza uğraş veriyoruz. Bu dondurucu soğukta direğe adam olmak baş döndürücü zor. Hava koşulları bizleri baş döndürücü zorluyor. Tedbirlerimizi alıp üstesinden geliyoruz. Yörenin hanımları önce ilkin elektrik direğinin üstünde bizleri gördüklerinde baş döndürücü şaşırıyorlardı, yadırgıyorlardı. Zamanla bu yadırgama benimsemeye dönüştü. Bizleri gördüklerinde baş döndürücü müspet reaksiyon gösteriyorlar. Her yerde sağlam gösteriliyoruz. Toplumsal ön yargıları kırdık, Hakkarili ortak kadın adına bunu başardık."

"Kar kalınlığı boyumuzu geçiyor"

Hakkari halkının karanlıkta kalmaması düşüncesince kol dostlarıyla kavi ortak fariza üstlendiğini tabir fail Ertuş Alkan, şunları aktardı:

"Bu sene baş döndürücü kar yağdı. Kar kalınlığı boyumuzu geçiyor. Hava sıcaklığı sıfırın baş döndürücü altında ortak alanda fariza yapıyoruz. Yağışlı gecelerde de mesailerimiz oluyor. Arızaların bir fazla aşırı kar yağışının bulunduğu efdal kesimlerde oluyor. Bezen nakıs 20 derecede ellerimizi hissetmediğimiz oluyor. İki kadın adına baş döndürücü bilinçlilik başardık. Çok yükümlülük ortak uğraş veriyoruz. Bu kavi şartlara karşın dört senedir işlerimizi en dobra halde yapamaya hız ediyoruz."

"Donmuş direklerde çalışıyorlar"

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Mehmet Salih Eroğuz da coğrafi şartların yükümlülük bulunduğu şehirde hava şartlarıyla da boğuşmak durumunda kaldıklarını dile getirdi.

Bölgeye nitelikli erke gelmek düşüncesince ekiplerin daima sahada bulunduğunu aktaran Eroğuz, şöyleki bitmeme etti:

"Engebeli ve yükümlülük ortak coğrafya. Bazı alanlarda 5-6 m. kar yağdığı oluyor. Zaman devir helikopterle alana kullanmak durumunda kalıyoruz. 7/24 ekiplerimiz iş özgülemek düşüncesince düzentileme yürütüyor. Bütün arkadaşlarımız arıza alelacele dahil ediyor. Dondurucu soğukta yavuz sabahlara denli camit direklerde çalışıyorlar. Arızayı giderdiğimizde bahtiyar oluyoruz. Kadın personellerimizin çocuklarını evde bırakıp bu tekaüt aha emek harcamaları biz düşüncesince baş döndürücü henüz değerli. Kadın personellerimiz bu altın emek vermeyi meydan da en elleme halde gösteriyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler