USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İHA ve SİHA'ların fon yük kartları Gaziantep'ten

İHA ve SİHA'ların fon yük kartları Gaziantep'ten
11-11-2021 13:25
İstanbul

İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, "Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların fon eşya kartları üretiliyor. Yine mermi geçirmez cıncık imalatımız var, iptidai eksenli, üç eksenli ve değişik CNC tezgahlarında ürettiğimiz defans endüstri ürünlerinin redif parçaları, onların tamamlayan maddeleri, termal kameralar ve sevkitabii sistemleri münteşir yerine ürettiğimiz ürünler. Bu verim çeşitliliği gelişigüzel sabık gündüz artıyor." dedi.

Türkiye'nin en iri endüstri kümesi SAHA İstanbul'un düzenlemiş olduğu SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ikinci gününde bitmeme ediyor.

Akyılmaz, fuar kapsamında AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, SAHA EXPO’da 12 firmayla Gaziantep'i asimilasyon ettiklerini ve fuardaki şirketlerin birçoğunun defans sanayisiyle icraat eden firmalardan oluştuğunu kaydetti.

Fuarda, Gaziantep'teki firmaların, ekosistem içindeki öbür firmalarla teşrikimesai yaparak bağlantılarını artırmasını, onların tedarikçisi olmasını, düet görüşmelerle toy yatırımların, şeriklik evliliklerinin geliştirilmesini amaçladıklarını tamlayan Akyılmaz, stantlarına derin birlikte dikkat bulunduğunu dile getirdi.

Gaziantep'in üretim, istihdam ve dış satım rakamlarıyla Türkiye'nin üretimdeki başı çeken şehirlerinden ve gıda, iplik, halı, ayakkabı, kimya, yapı sahalarında da Türkiye'de en kompetitif illerden birisi bulunduğunu dile getiren Akyılmaz, bu çıtayı az buçuk henüz arttırmak istediklerini belirtti.

"Gaziantep'in faziletli uygulayım bilimi mahsulat üretmesi düşüncesince tahavvül programı başlattık"

İKA Genel Sekreteri Akyılmaz, "Dolayısıyla Gaziantep'in bundan ahir çağda mesai derin sektörlerin yanında faziletli uygulayım bilimi mahsulat üretmesi düşüncesince de birlikte tahavvül programı başlattık. Dönüşüm programında Gaziantep Sanayi Odası'yla teşrikimesai biçiminde çalışıyoruz. Bu tahavvül programı kapsamında Gaziantep'te başta defans endüstri ve medikal endüstri dalında üretimi artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu noktada da Gaziantep'te ağır birlikte enfrastrüktür ve gizil bulunduğunu dile getiren Akyılmaz, çalışmalara otomobil ve esrar sektöründen başladıklarını ve şu anda 120’den birlikte tomar otomobil esrar sanayiinde çalışkanlık yayınlayan kuruluşa cemaat olduklarını bildirdi.

"Uluslararası endüstri bölümlendirme kriterlerine mucibince Gaziantep'in 71 kabiliyeti var"

Gaziantep olarak, Savunma Sanayi Başkanlığıyla aşırı sayıda teşrikimesai gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamında ilk Gaziantep'in altyapısını araştırdıklarını özetleyen Akyılmaz, şunları kaydetti:

"Savunma endüstri yönünde bizim ne kabiliyetlerimiz var? Hangi ürünleri üretebiliriz? Bunları belirledik. Uluslararası endüstri bölümlendirme kriterlerine mucibince Gaziantep'in 71 kabiliyeti bulunmakta. Bu kabiliyetlerle ve bulunan hatlarla Gaziantep’in üretebileceği toy verim sayısı 453. Biz bunların envanterini çıkardık. Aynı sürede defans sanayinde çalışkanlık yayınlayan firmalarımızın, başta otomobil esrar sektöründeki firmalarımızın otomobil teçhizat, Ar-Ge, kabul dair maliyetlerini istikbal etmek düşüncesince de Bakanlığımızla teşrikimesai biçiminde finansman maliyeti desteği programını tasarlayıp firmalarımıza finansman aktarımı yapmayı planlıyoruz. Bu da firmalarımızın hem verim çeşitliliğini bununla birlikte arsıulusal ve millî açıdan rakiplik enerjisini artıracaktır. Eğer bunu başarabilirsek Gaziantep gelişigüzel sabık gündüz defans sanayinin, Türkiye'deki ve arsıulusal piyasadaki pazarından doğruluk etmiş olduğu oranı henüz birlikte tomar almış olacak."

"2023'te Gaziantep'in defans endüstri ekosistemi aşırı çelimli olacak"

Burhan Akyılmaz başkaca Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların fon eşya kartlarının üretildiği bilgisini paylaşarak, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Yine mermi geçirmez cıncık imalatımız var, iptidai eksenli, üç eksenli ve değişik CNC tezgahlarında ürettiğimiz defans endüstri ürünlerinin redif parçaları, onların tamamlayan maddeleri, termal kameralar ve sevkitabii sistemleri münteşir yerine ürettiğimiz ürünler. Bu verim çeşitliliği gelişigüzel sabık gündüz artıyor. Bir taraftan da uygulayım yapı çalışıyoruz. Yani inanırım ki 2023'te Gaziantep'in defans endüstri ekosistemi aşırı çelimli olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler