USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Iğdır'daki kayısı bahçeleri mülevven hasadı fotoğraflamak isteyenleri ağırlıyor

Yıllık kısaca 44 bin titrem kayısı üretiminin yapıldığı Iğdır'daki bahçeler, hasat coşkusunu karelerine duyurmak talip fotoğraf sanatçılarının yol uğrağı noktayı oluyor.

Iğdır'daki kayısı bahçeleri mülevven hasadı fotoğraflamak isteyenleri ağırlıyor
10-07-2022 18:03
Iğdır

Bereketli toprakları ve mikroklima iklimiyle nice göveri ve sonuç türünün yetiştirildiği kentte, yetiştiriciler coğrafi işaretli kayısıda hasat heyecanı yaşıyor.

"İnsan" ve "doğa" hikayelerinde düzentileme gerçekleştirmek talip fotoğrafçılar da mevsimsel ekincilik işçilerinin katılmış olduğu mülevven hasadı fotoğraflamak düşüncesince alana geliyor.

Fotoğraf sanatçıları, sofralık kayısı üretiminde Türkiye'nin en iri sahalarından bulunan kayısı bahçelerindeki hasadı en elleme biçimde karelerine yansıtmaya çalışıyor.

Doğa fotoğrafçısı Sami Şahin, AA muhabirine, Ankara'dan Iğdır'a geldiğini ve kayısı bahçelerinde fotoğraf emek harcaması yaptığını söyledi.

"Bu derece iri kayısı önceki kere gördüm"

Genellikle insanoğlu ve doğa mevzulu icraat yaptığını özetleyen Şahin, şöyleki konuştu:

"Kayısı bahçelerindeki hasadı tefriş etmek düşüncesince derinlemesine zamandır tasar yapıyordum. Iğdır'da şehrin en ünlü meyvelerinden bulunan kayısının fotoğraflarını tefriş etmek istedim. Hasadın yapıldığı bahçeleri, hasat fail işçilerin fotoğraflarını çekiyorum. Daha evvela hakeza birlikte ortamı Malatya'da görmüştüm ancak bu derece iri kayısı önceki kere gördüm ve baş döndürücü şaşırdım. Bu benim düşüncesince ayrı ayrı birlikte birikim oldu."

Doğa fotoğrafçısı Mukadder Yardımcıel ise şehrin ensesi kalın birlikte coğrafyası ve florası olduğunu, genel anlamda alanda doğa üstüne fotoğraflar çektiğini belirtti.

Bölgeye ilkbaharda ve kayısı sezonunda geldiklerini dile getiren Yardımcıel, şunları kaydetti:

"Bu mevsimde kayısı hasadı yapılıyor, bundan dolayı yılgı fotoğraf kareleri mevcut. Biz de bunları çekerek ölümsüzleştiriyoruz. Iğdır kayısı bahçeleri doğa fotoğrafçılarının yol uğrağı yerlerinde biri, tığ de bundan dolayı buraya geldik ve baş döndürücü elleme fotoğraflar çektik. Bütün fotoğraf sanatçılarının buraya gelip bu elleme kareleri çekmelerini başvuru ederim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler