USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İddia için üniversiteyi elde eden ev kadını oğluyla ekol arkadaşı oldu

Yıllar sonradan ikinci üniversiteyi okumanın ve oğluyla bire birlikte kampüsü paylaşmanın coşkusunu canlı Zeliha Yavuz, "Değişik birlikte cümbüş oldu. Şimdi beni okula oğlum götürüp getiriyor." dedi.

İddia için üniversiteyi elde eden ev kadını oğluyla ekol arkadaşı oldu
11-10-2021 11:37
Konya

Konya'da benzeri ve çocuklarıyla girmiş olduğu kanıt üstüne darülfünun sınavına eklenen 48 yaşındaki ev kadını Zeliha Yavuz, oğlunun terbiye görmüş olduğu üniversiteyi kazandı.

Evliliğinin geçmiş yıllarında üniversitede ebelik bölümünü bütünler Yavuz, eşinin talebiyle düzentileme hayatına katılmadı. Hayatına ev kadını kendisine bitmeme fail ve dört bebek yetiştiren Yavuz, ailesiyle girmiş olduğu iddiayla seneler muahharen baştan darülfünun sınavına başvurdu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümünü elde eden Yavuz, ayrımsız üniversitenin ahbaplık fakültesinde okuyan oğluyla ekol arkadaşı oldu. İkinci üniversitesini okumaya süregelen Yavuz, oğluyla ayrımsız kampüsü paylaşmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Yavuz, AA muhabirine, iddianın başlangıcında eşiyle beraberce darülfünun sınavına girmeye değişmeyen verdiklerini fakat eşinin muahharen iddiadan koptuğunu söyledi.

Kızının tababet fakültesinde, oğlunun da ahbaplık fakültesinde okuduğunu tamlayan Yavuz, "Eşim çocuklarla uğraşıp duruyordu. 'Tıp okusam şurası yaparım, ahbaplık okusam bunu yaparım, siz tek bilinçlilik yapmıyorsunuz' filan diyordu. Çocuklar da en böylecene 'annemle siz yapın o zaman.' dediler. İş iddiaya bindi. Çocuklar bizi yarıştırmayı düşündüler. Eşim muahharen 'Benim işim gücüm var.' diyerek vazgeçti. Üniversite imtihanı bana kaldı. Girdim kazandım." diyerek konuştu.

Yavuz, evde dört çocukla ilgilenmekten sınava hazırlanmaya punt bulamadığını kaydederek, geçmişten mevrut ve evlatlarına öğüt çalıştırırken aklında küsurat bilgilerle sınava girdiğini dile getirdi.

"Önce ego onun velisiydim deminden o benim velim oldu"

Yavuz, az buçuk cümbüş az buçuk da sangılık yaşadığını aktararak, şu şekilde konuştu:

"İlk özellikle filhakika eşya düşüncesince oğlumla geldim. 'Ben seni birçok sene evvela elinden yakalayıp ilkokula götürürken deminden sen beni getiriyorsun.' diyerek konuştuk. Herhalde bundan muahharen birlik aksine döndük. Üniversite sınavına da oğlumla kızım götürmüştü. Onlar dışarıda bekledi ego de sınavımı yaptım. Değişik ortak cümbüş oldu. Şimdi beni okula oğlum götürüp getiriyor. Dersim olduğunda saatleri ona uymasa da çıkışımı bekliyor. Okulla ilişik işlerimi hallediyor. evvel ego onun velisiydim deminden o benim velim oldu. Her ne derece okula beraberce gelip gitsek de dost olsak da o benim oğlum. Bir yerde de anneyim yani. Bazen üvey anne damarım da tutuyor. Yeri ulaştığında de kızıyorum."

Yavuz, diplomasını aldıktan muahharen optikçi sektöründe etkin eşine iş noktayı açmayı hedeflediğini kaydetti.

"Annemle ayrımsız okulda edinmek baş döndürücü eğlenceli"

Hukuk fakültesi 4. dershane talebesi Ahmet Yavuz da annesiyle ayrımsız okulda mektepli olmanın baş döndürücü sevinçli ve enteresan olduğunu, baş döndürücü eğlendiklerini ve devir hin gır gır anlamış olur yaşadıklarını tabir etti.

Annesiyle ekol arkadaşı olmanın baş döndürücü ayrımlı ortak birikim olduğuna dikkati çekici Yavuz, şu şekilde bitmeme etti:

"Dün departman dostlarımla kıraathane içtiler. Ben lavaboya kalktıktan muahharen dostlarımla benim dersime girmiş. Onu amfide yakaladım. Annemle geçmiş kere hakeza ortamlarda oturuyorum. Bir de birtakımı şeylerden çekiniyoruz. Arkadaş ortamlarında edilen muhabbetler edilmiyor yanında. 'Niye kahveye bu derece mal veriyorsunuz, niçin bu yemeği yiyorsunuz?' filan diyor. Genelde mal masraf dair teessürat yaşıyoruz annemle. Bu gidişle etrafımda dost filan kalmaz, annemle takılmaya bitmeme ediyoruz artık. Annemle ayrımsız okulda edinmek baş döndürücü eğlenceli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler