USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İbrahim Pıtırlı: 'Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız'

Kick Boks Federasyonu reis talibi İbrahim Pıtırlı, Türk kick boksunu dünyada zirveye çıkaracaklarını söyledi. Pıtırlı başkaca kulüplere dayanak noktası lafı de verdi.

İbrahim Pıtırlı: 'Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız'
23-10-2021 14:45

Kick Boks Federasyonu reis talibi İbrahim Pıtırlı, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine namzetlik periyodunu ve projelerini anlattı.

1994 yılından bu yana kick boksun içre bulunduğunu tamlayan Pıtırlı, "Bir çevrim ulusal takımların antrenörlüğünü yaptım. Genel koordinatörlüğünü yaptım. Sonra yollarımız ayrıldı. Şu an federasyon reis talibi olduk. Tabii bu sürecin arasında gördüğümüz teessürat var. Kulüpler, sporcular federasyonların dinamikleri bunlar. Ancak demin inhisar konumuna mevrut müşterek durumda. Yani siz ne denli değerli olsanız da şayet başkana benzeyen değilseniz maatteessüf müşterek aşama geride durmak mecburiyetinde kalıyorsunuz" sanarak konuştu.

"Kulüplere dayanak lafı veriyoruz"

Projeleri kendisince bilim verici İbrahim Pıtırlı, "Maalesef bizim bu uğraş sporlarını yapan, spora iptila fail çocuklarda maddesel halleri düşük. Yani az buçuk fukara eş evlatları elan baş döndürücü bu işe iptila ediyorlar. Tabii tığ de çalışma veriyoruz. O evlatları müşterek bölgelere taşımaya çalışıyoruz. Ancak bu süreçte müşterek evladı pik sokabilmek düşüncesince ayrı müşterek ecir ödüyoruz. Ya da eş o tutarı bulamıyor, gönderemiyor. Biz götürsek de bu kez ayrıksı müşterek sıkıntı çıkıyor. Mesela elbise zorunluluğu var. Federasyon müşterek firmayla anlaşıyor. İhale usulü ile anlaşıyor, parasını alıyor. O şirkete da sporculara da diyor ki bu firmadan şu giysileri geçirmek zorundasınız diyor. Ayrı ayrı ücretler alınıyor. Ayrıca dü branşta giriyorsa bebek yahut yegâne branşta girse üstelik müşterek gökçe müşterek al köşe. Eldiveni, kaskı, tişörtü, pantolonu baştan sona ayrı. O şirketin ürünü olmasa pik giremiyorsunuz, katılamıyorsunuz. Çok iri müşterek külfet. Bir kat bunu ortadan kaldıracağız. Herkes değme sportmen zat kulübünün formasıyla pik çıkacak. Bunu kaldıracağız. Bu esbak çağda elbette aşağılık fevk 6, 7 senedir otellerde karşılaşma yapıyorlar. Bir sportmen oraya pik müsabakaya girebilmek düşüncesince 2 bin 500, 300 Bin TL mülk ifa etmek mecburiyetinde kalıyor. Fakir eş evladı o parayı bulamıyor. Aile kıvranıyor, evladı değerlendirmek istiyor. Sağdan soldan şuradan buradan namus borcu realizasyon yazar gönderiyor. Çünkü parayı önceden ödüyorsunuz otelin. İlk çağ yeniliyor. Evine doğacak çocuk. Maalesef ödediği parayı esasen reddetme alamıyor. Çok şükür şu an kaldırıldığı söylendi. Başka müşterek yöntem bulacaklardır bu işe. Biz geldiğimizde banko hakeza müşterek çalışmaya izin etmeyeceğiz. Çünkü devletimizin baş döndürücü dobra çalışma harcamaları var. Çok dobra sahaları var. Çok dobra sahalar yaptılar. Kapalı müzahir salonları yaptılar. Bu olanaklar varken bizim otelde ne işimiz var? Otelde dü bin adet sporcuyu, üç bin adet sporcuyu otele müşterek haftanın arasında karşılaşma yaptırılır mı? Bunları kaldıracağız. Ayrıca kulüplerimizin menfaatine ne var ise onu yapacağız. mesela bu bildiğiniz gibi pandemi çağında 1.5 sene filan spor kulüpleri iş yapamadı. Sporcu gelmedi, kapandı. Kulüplerimize yegâne kuruş iane yapılmadı. Biz buna baş döndürücü ehemmiyet veriyoruz. Birçok kulübümüz kapandı. Kulüplere dayanak lafı veriyoruz. Her ayrışık mevzuda tığ desteğimizi sonuna denli sağlayacağız. Kulüpler onlar olmazsa, antrenörlerimiz Şayet olmazsa bu spor olmaz. Onlar bizim cevherlerimiz, değerlerimiz tığ de o değerlere ehil çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız"

Türk milletinin içre de kanında da müşterek cengâverlik ruhu bulunduğunu vurgulayan Pıtırlı, "Dolayısıyla uğraş sporlarına hakeza müşterek akıntı var. Gerçekten dallar boks olsun, kick boks olsun, muay thai olsun, uğraş edecek müşterek spor branşı istiyorlar. Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız. Şu an İtalya'da evren şampiyonası var. 103 sporcuyla katıldık. İnşallah 15-20 adet giranbaha madalyamız çıkar. Bu süreçte dinlenme kampı filan yapılmadı. Kamp aşamaları yapacağız. 3 adım dinlenme kampı yapacağız. Başarılı olacak antrenörleri behemehâl ulusal grup antrenörü yapıp. Sporcularımızı sonuna denli birlik kuvvetli müşterek halde müşterek duruma getirip güçlerini, kuvvetlerini, dayanıklılıklarını, tekniklerini geliştirip, şampiyonalara katılacağız. Allah'ın izniyle de dünyada müşterek numara" dedi.
Dertlerinin kick boks bulunduğunu aktaran İbrahim Pıtırlı, "Çocuklarımızın değerli olabilmesi düşüncesince çalışalım. Mücadeleyi güç ve dayanıklılıklarını çoğaltarak çalışalım. Antrenörlerimizi destekleyelim. Sporun dili, dine, ırkı olmaz. Biz bunun baş döndürücü elleme farkında bulunan insanlarız. Sporumuzu, sporcumuzu, kulübümüzü, antrenörümüzü, hakemimizi dünyada en dobra temessül edecek noktaya gelmek derdiniz. İnşallah da bunu başaracağız" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler