USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hollanda'da Türk önder 150'den aşkın bireyin Müslüman bulunmasına vesile oldu

Hollanda'da 9 senedir imamet eden Bünyamin Yıldız, bir çok Hollandalı iktisap etmek neredeyse Polonya, Rusya ve Çin kabil ayrımlı ülkelerden ve Afrika'dan 150'den çok bireyin Müslüman bulunmasına vesile oldu.

Hollanda'da Türk önder 150'den aşkın bireyin Müslüman bulunmasına vesile oldu
10-03-2022 12:02
Rotterdam

Doğup yetiştiği dünya bulunan Hollanda'da liseyi bütünler 34 yaşındaki Yıldız, 2007-2011'de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı.

Yıldız, doğduğu ülkeye art döndükten sonradan geçmiş şekilde Hollanda Diyanet Vakfında (HDV) dü sene ayrımlı görevde bulundu.

İlk imamet vazifesini 7 sene Rotterdam kentindeki HDV'ye bağlı Mevlana Camisi'nde karşıcı Yıldız, burada tahminî 130 ferdin Müslüman bulunmasına vesile oldu.

Yıldız, sonuç 2 senedir mortocu şekilde vazifesini bitmeme ettirdiği Bergen op Zoom kentindeki HDV'ye bağlı Ulu Cami'de, şahısların hidayetine vesile olmaya bitmeme ediyor.

Kendisini İslam'ı bildirme geçirmek düşüncesince ayrımlı devletlere revan sahabeler üzere gören Yıldız, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Peygamber efendimiz ashabını ayrımlı topraklara İslam'ı bildirme düşüncesince gönderirken sorun aşkını veriyordu. Ben de bu niyetle herhangi birlikte devir evden çıkıyorum ve bunun karşılığını da alıyorum açıkçası. Bu aşkı herhangi birlikte devir körpe tutmaya çalışıyorum ve Rabbim de bizi elleme vesilelere vesile kılıyor elhamdülillah." dedi.

Yaklaşık 150'den birlikte tomar ferdin Müslüman bulunmasına vesile bulunduğunu tamlayan Yıldız, "Allah kader etti iri birlikte payı şu an bulunduğumuz Rotterdam'daki Mevlana Camisi'nde gerçekleşti. Yani 150'nin ihtimal de 130'u burada gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Hollanda'da canlı Müslümanların çözüm ve hareketlerine ve konuşmalarına ilişik etmelerinin ve insanlarla diyaloglarının Müslüman ahlakına akla yatkın halde olmasının şahısların hidayetine vesile olunmasında ehemmiyetli gösteriş oynadığına ayraç fail Yıldız, "Biz gayrimüslimlerle iletişimimizde 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, tiksinti ettirmeyin' hadisini unutmamamız gerekir. Mevlana’nın 'ne olursan ol gine de gel' söylediği üzere onlarla iletişimi kurmamız lazım." niteleyerek konuştu.

Yıldız, şu halde bitmeme etti:

"Ben herhangi birlikte devir elçi efendimiz nite konuşur ve yârenlik ederdi, nite arazi ve içerdi, foto giysisi nasıldı. Her devir bunu dayanıklı alıyorum. Bu manada bu kardeşlerimizle iletişimi kurarken foto giysimiz elleme olacak, gülümseme edeceğiz, seveceğiz ve sevda ile bu işe sarılacağız ve kucaklayacağız. Mühtediler ile irtibatı katı yakalayıp şehadetini verdi gitti değil de herhangi birlikte ayrışık bağlantıyı bu kardeşlerimizle elleme halde tutmamız gerekiyor ve bu iş gerçekleştikten sonradan afsun edeceğiz."

"Herkes gizil Müslüman adayıdır"

Yıldız, başta içtimai medyayı elleme halde kullanmaya çalıştığını aktararak, bu araç ile şahısların namına ulaştığını ve mevrut soruları yanıtlamasıyla aralarında birlikte bağ oluştuğunu, henüz sonradan birlikte araya geldiklerini dile getirdi.

Mühtedilerin namına ayrımlı yollardan başvurduklarını anlatım fail Yıldız, şunları kaydetti:

"Bize gelip ego Müslüman peyda geçirmek isterim diyen şahıslar var. Onun haricinde bizim şahsen ilgilendiğimiz kardeşlerimiz var. alaka duydukları düşüncesince camide verdiğimiz derslere katılıp ondan sonradan Müslüman bulunan kardeşlerimiz var. Cemaatin ve tanıdığımız şahısların bizlere yönlendirdikleri Müslüman adayları da oluyor. Camilerimizi ziyarete gelip etkilenen kardeşlerimiz var. Onlara yapıt bağış ediyoruz, üstünde gine onlarla düşün alışverişinde bulunuyoruz, sorularını cevaplıyoruz. Hollandaca diline bilge olmamız buna araştırma görevlisi oluyor."

Yıldız, komşuluk ilişkisinin, ekol ve iş hayatındaki ayaktaşlık bağının da aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, "Burada benim komşum vardı. O kardeşime herhangi birlikte daim tebessümle yaklaşarak konuşuyorduk ve yârenlik ediyorduk. Daha sonradan camide ramazan programı vardı, buraya çağırma ettik. Orada bütünlük ve muhabbeti görmüş oldu ve bizim hoşgörümüzden ve misafirperverliğimizden aşırı etkilendi ve Müslüman olmayı yeğleme etti. Ben herhangi birlikte daim hacısı hocası gizil Müslüman adayıdır diyorum. Yani herhangi birlikte devir bu halde ilgilenmemiz gerekiyor ve anca de ilgilendiğimiz devir yarayışlı olmakta niteleyerek düşünüyorum." niteleyerek konuştu.

"Huzur arıyordum. Müslüman olmaya değişmeyen verdim"

Türk imamın sayesinde Mevlana Camisi'nde şehadetini getiren ve adını Yahya şekilde muhavvil 21 yaşındaki Hollandalı Sydney Zandwijken, etrafındaki Müslüman dostlarının anlattıklarından etkilenerek İslam'a ilişik duymaya başladığını söyledi.

Ebeveynlerin birisi Surinamlı, başkası Hollandalı bulunan Zandwijken, vaktiyle hata kişilerle de ayaktaşlık yaptığını belirterek, "Hayatımda hayat arıyordum. İslam bana bu mevzuda araştırma görevlisi ha ve Müslüman olmaya değişmeyen verdim." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler