USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hikmet Karaman açıkladı: 'Karagümrük maçının ardından istifamı verdim'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 2-1 kazandıkları Fatih Karagümrük maçında taraftarların kendisini istifaya çağırma etmesine bağlı olarak, "Maçtan sonradan taraftarın karşısına gittim. Hiçbir sarıklı gidemez. Ben gittim. ‘İstemiyorsanız ego gidiyorum' dedim. ?

Hikmet Karaman açıkladı: 'Karagümrük maçının ardından istifamı verdim'
11-11-2021 18:55
Kayserispor İkinci Başkanı Ali Çamlı ve Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, matbuat toplantısı düzenleyerek kulüpteki akıbet gestalt kendisince konuştu. Kulüp tesislerinde planlı görüşmede mütekellim Kayserispor İkinci Başkanı Ali Çamlı, Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı'nın reklama gereksinimi olmadığını söyleyerek, "Kayserispor'un bundan ahir geleceğinde aşırı güvence ortak noktaya gitmesi düşüncesince ne yapılması gerektiyse onun yapıldığını görüyorum.

Biz ne yaparsak tecrübe edelim bu işin servet yapılmaksızın dönmesi yahut döndürülmesi muhtemel değil. Bir bilinçlilik söylendiği devir insanoğlu ‘Biri üstünden öne taşınması' üzere algılamasın. Gerçekten Berna Gözbaşı'nın ne reklama, ne etikete ne de öne çıkmaya gereksinimi yok. Onun verdiği parayı ki verirse ego onun ayağını da elini de öperim, bunu Kayseri namına yaparım. Bu toplantının başlangıcında on paralık hayıf etmeden giranbaha başkanımızın hakkını tasdik kılmak istiyorum. Bu iş parayla dönüyor. Onun verdiği parayı bizzat ego vermem. O derece param olsa da vermem ama o verdi. Çünkü almış olduğu işi kalburüstü ortak biçimde tamamlayıp almış olduğu rolü en dobra gerçekleştirmek üzere ortak rahatsızlığı var” dedi.

"Ali Naibi ile yöntemleri ego ayırdım, on paralık kimesne bu mevzuda karışan olmadı"

Sportif Direktör Ali Naibi'nin kulüpten ayrılmasını değerlendiren Çamlı, "Ali Naibi ile yollarımızı ayırdık. Onun düzen ve fonksiyon anlayışı farklı, bizimki farklı. Başka ortak bilinçlilik yok. Bizim koşullarımız uymadı. Ali Naibi'ye ‘sen sportif yönetmen şekilde 7/24 kulüpte duracaksın' diyorum. O da, ‘ben kulüpte yapılmaksızın kumanda etmek istiyorum' diyor. Bu cins farklılıklar var. Yoksa hır ve hır üzere ortak bilinçlilik yok. O gittiği yerde inşallah kalburüstü olacak. Ali Naibi ile yöntemleri ego ayırdım. Hiç kimesne bu mevzuda karışan olmadı. Ne hocamız ne de Berna başkan. Ben onunla oturdum ve tartıştık. Ben kulübün elbette yönetilmesi icap ettiğini söyledim. O da kendisinin hakeza ortak stratejisinin olmadığını söyledi” diyerek konuştu.

Sosyal medyada kendilerine daima taşlama edildiğinin altını çizen Çamlı, "Ali Naibi burada duruyor, ‘niye duruyor' diyerek küfrediyorlar. Gönderiyoruz, ‘niye gitti diye' küfrediyorlar. Bunu anlamadık. Takım yeniliyor kalay yiyoruz, ekipman yeniyor yuhalanıyoruz, kalay yiyoruz. Eğer bu işi meydana getirecek artık dobra bazıları var ise ego bugün rolü bırakmaya hazırım. Kızım beni arıyor dostlarının 'baban hastalık bu derece küfre katlanıyor' söylediğini söylüyor. Yazık arkadaşlar. Sosyal medyadan meydana getirilen kalay usanç noktasına geldi. Bu kentte tek iş yapılamaz duruma geliyor" biçiminde konuştu.

Hikmet Karaman: "Tehlike alanına girmeden çevrim arasına dönüşmek istiyoruz"

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, "Son 4 senemize bakalım. Bu seneler içinde ortak mevsim buradaydım. 9 puanla geldim, ligde kaldık. 7'inci haftada gittim. Son 5 yıl neye oynadık. Kaç topçu mevrut bu kulübe. Bu mevsim başı 15 aktör gitmiş. Buna iktisat dayanmaz. Kurulan ortak ekip hesabına ego geldim. Bu kentte 3 mevsim değişik sezonlarda fariza yapmış, şehri bilici ortak fen eş şekilde göreve geldim. Bizim maksadımız bu kulübü ekip sukut potasından ırak yerlerde oynayacak ortak ekipman durumuna getirmek. Ondan sonradan da yukarıları hedefleyecek, ekonomisini de düzeltecek ortak hedef olmalı. Onun haricinde evvel 8'e oynarsın ama ortak dahaki sefere bire ortak şeyleri yaşarsın.

Konya maçının ardından ‘hoca da gider' dediler. Mesele gidip yetişme meselesi değil. Dürüstçe ortak biçimde birtakımı şeyleri anlatım edebilmek. Hiçbir arkadaşıma hoşnutsuz değilim. Ben performansımı en dobra sergileyecek yaşta bu kulübe geldim. Ben de kendimi geliştiriyorum. Teknik adamlarla alım satım halindeyim. Dışarıdan bizlere aşırı artı göz açıları var. Eleştirin ama ortak sembol altında toplanalım. Kayserispor'un altında baş başa toplanabilmemiz gerekiyor. Herkesi aşırı dobra tanıyorum. Siyasileri de, taraftarları da. Taraftarlar ayak topu takımının çimentosudur. Oradaki ortak aşırı şeyi biliyorum. Hepimizin dostları ve arkadaşları var. Kalan maçlarımızı en dobra biçimde en fevk kırat biçimde değerlendirip, ligi ziyan alanına girmeden çevrim arasına girmektir. Takımda anlaşılan alanlarda fazlalıklar var. Bunlar sıkıntı. Oynamayan değme aktör rahatsızdır. Bir alanda 5 pare bire ortak eş var" ifadelerini kullandı.

"İstifamı verdim"

Taraftarlarla ortak problemi olmadığını kaydeden Karaman, "Taraftarlarla benim tek sorunum yok. Maçtan sonradan taraftarın karşısına gittim. Hiçbir sarıklı gidemez. Ben gittim. ‘İstemiyorsanız ego gidiyorum' dedim. İçeri girdim ve istifamı verdim. ‘Hatta demin bildirme etmiyorsanız Fenerbahçe maçından sonradan ayrılabilirim' dedim. Aynı yandaş Galatasaray maçından sonradan bizi alkışladı. Taraftar bunu yapabilir. 3 maç aşınmış ergin beni de gıcırtı edebilir, oyuncuyu da edebilir. Geneline baktığımızda kalburüstü olduğumuzda da alkışlıyor. Ne yapacağız? Türkiye'de ölçün hakeza ortak fenomen var. Onun düşüncesince benim problemimin olması muhtemel değil. Dışarıdan bazıları bambaşka akıl içinde oluyorsa onlara huzur da behemehâl bilgilendirme yaparım" dedi.

Ali Göç - Yüksel Yıkılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler