USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hayvanseverlerden çıkmaz hayvanlarının toplatılmasına bağlı öneriler

Beşiktaş Meydanı'nda birlikte araya mevrut hayvanseverler, çıkmaz hayvanlarının toplatılmasına bağlı önerilerini dile getirdi.

Hayvanseverlerden çıkmaz hayvanlarının toplatılmasına bağlı öneriler
28-12-2021 16:30
İstanbul

"Kötü kapik yoktur, biçimsiz eş vardır", 'Kısırlaştır, aşıla, engellenmeyen yaşat", "Mahallenin köpeği benim köpeğim", "Bakımevlerine alıcı istiyoruz", "Hayvan hakları ve sevgisi dersimiz olsun" mukayyet dövizler haiz gruptakiler. devir kurnaz alkışlı protestoda bulundu.

Grup yerine izah fail Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Kurucu Başkanı Ömür Gedik, bugün aşırı can sıkıcı bilgi aldıklarını, Van çöplüğüne aşırı sayıda ölmüş köpeğin atılmış olduğu bilgisinin menfaatlerini iletildiğini söyledi.

Türkiye'nin ayrımlı illerinden hayvanların sokaklardan toplatıldığına ilişkin istihbarat geldiğini kaydeden Gedik, bunun kanunlara karşıt bulunduğunu dile getirdi.

Bu uygulamaya gönül rahatlığı mücadelelerini sürdüreceklerini özetleyen Gedik, "Yapacağımız aşırı bilinçlilik var. Elimiz kolumuz ilişkin değil. Söylenen, anlatılmaya çalışılmış olan alma değildi, barınakların iyileştirilmesiydi. Barınaklara alıcı konulmasını istiyoruz. Gönüllülerin barınaklara alınmasını istiyoruz. Belediyeler, belediye personelleri lütfen akıllıca anlasınlar mesajı. Barınakları iyileştirsinler, bakımevlerini iyileştirsinler. Toplama yapamazlar şu anda, kanuna aykırı. Haklarımızı kullanacağız, tığ iri ortak orduyuz. Belediyelere sesleniyorum, lütfen insaflı olsunlar." dedi.

Gedik, topluluk merkezinde ortak istişare hattı kuracaklarını, çıkmaz hayvanlarının toplanması biçiminde vatandaşlardan bu numarayı aramalarını istedi.

"Kısırlaştırma seferberliğinin başlatılması gerekiyor"

Paw Guards (Pati Koruyucuları) Kurucu Başkanı Erkin Erdoğdu ise hayvanları sevmeyenin müşterilerini da sevmeyeceğini söyledi.

Toplumun köpekleri muhip ve sevmeyen diye ikiye ayrıldığını dile getiren Erdoğdu, şu şekilde bitmeme etti:

"Köpek problemi diyen kişilerin yerinde nedenleri var. Nedir bu yerinde sebepler? Sürü biçiminde gezen köpeklerden rahatsız olan insanoğlu var. Bizler onlara gönül rahatlığı ayık olmalıyız. Bu probleminin nedeni hepimiz değiliz, belediyelerdir. 2014 yılından bu yana takim yapmayan, hayvanları aşılamayan, özlük bölgelerinden alıp barınaklara koyan, barınaklarda istifleyip skor artınca da birbirinin bölgesini atan belediyelerdir. Burada falsolu hayvanseverler değildir. Bu hayvanseverler minimum ecir aylık alıyor, cebinden artırıyor, noktayı geliyor 1 paket mama, 2 paket çaça alıp bu hayvanlara götürüp vermeye çalışıyor. Ancak sonuç mevrut çaça zamlarından da sonraları 2 paketi 1 pakete düştü. Bir anda 'Köpekler toplatılsın, ayrıca itlaf edilsin.' diyenlerle köpekleri müdafaa etmek durumunda kalan, kısaca ortak canı müdafaa etmek durumunda artan insanoğlu biçimine geldik. Bizler insanoğlu sevmiyor değiliz, hayvanseverler şekilde ortak canı, onu besleyip büyütmeye çalışıyoruz ki elbette kişiye bedel vermeyelim?"

Erdoğdu, bireylere az buçuk duygudaşlık yapmalarını ve vatandaşların sokaklardaki köpekleri toplaması düşüncesince belediyeleri aramaması istedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca çıkmaz hayvanlarıyla ilişik hazırlanarak 81 valiliğe ve tamamı belediyelere gönderilen genelgeyi müspet bulduğunu tamlayan Erdoğdu, "Belediyelerin art aşama atacağına inanıyorum. Ancak toplamalar artarsa Türkiye'nin 81 ilinde bu kalabalığın 100 sert bire ortak çağ bire ortak saatte toplanacaktır. Cumhurbaşkanımıza, Hükümete ve başka partilere sesleniyorum. Ülkede yapılması müstelzim evleviyet hayvanları almak değil, saldırganları alalım, rehabilite edelim fakat şişman ortak takim seferberliğinin başlatılması gerekiyor. Tüm cemiyetler ve gönüllüler buna dayanaklık etmek vermeye hazırız. Devletin de buna bütçe ve takım ayırıp kontrollü ortak takim seferberliği başlatmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan bununla ilişik ortak izah istem ediyoruz. " değerlendirmesini yaptı.

"Kanunun uygulanması düşüncesince elimizden geleni yapacağız"

Avukat Yıltay Günay da iyesiz hayvanların toplanmasının fakat rehabilite edilmesi gibi yapılabileceğini savundu.

Rehabilite edilen hayvanların alındıkları yere art bırakılmasının anayasa zorunluluğu olduğuna dikkati çekici Günay, "Bu kanuna karşıt yapılacak toplamaların karşısında olacağız. Kanunun uygulanması düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Kanunsuz uygulamayı yapanlara kusur duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler