USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hayvan dostu şehremaneti sokaklardan çaça ve suyu fire etmiyor

Elazığ Belediyesi, sokaktaki "can dostlar"ın koyu bulunduğu yerlere yerleştirilen su ve çaça düzeneği ile pisik ve köpekleri aç, susuz bırakmıyor.

Hayvan dostu şehremaneti sokaklardan çaça ve suyu fire etmiyor
22-11-2021 11:40
Elazığ

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne ilişkin takımlar şita aylarında çıkmaz hayvanlarının şimdi dobra şartlarda yaşayabilmesi düşüncesince "Can dostlarımız aç ve susuz kalmasın" sloganıyla düzentileme başlattı.

Kent genelinde evvel evrede çıkmaz hayvanlarının derin bulunduğu 90 ayrımlı parka hayvanların ihtiyacını karşılaması düşüncesince su ve çaça düzeneği kuran ekipler, gereksinim duyan çıkmaz hayvanlarının imdadına yetişiyor.

Her güneş sabahleyin saatlerinde bu noktaları görüşme ederek, su kontrolü yapmış olup zooloji düşüncesince çaça bırakan ekipler, pestil ve gaileli bulunan pisik ve köpekleri Belediye Hayvan Hastanesi'ne götürerek, tedavilerinin yapılmasını sağlıyor.

"Sokak hayvanlarımızın bizlere budala bulunduğunu unutmamamız gerekiyor"

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fethi Aslantaş, AA muhabirine, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları öncülüğünde huzurlu, bahtiyar ve yaşanabilir birlikte kent tekvin etmek üzere icraat yaptıklarını söyledi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü adına sokaktaki dirilik dostların gereksinimlerini istikbal yapmak düşüncesince dayanıklı birlikte düzentileme başlattıklarını anlatım fail Aslantaş, "Kış ayları yaklaştığından araç ve meşrubat gereksinimlerini istikbal yapmak düşüncesince parklarımıza doğrudan doğruya suyunu dolduran su kabı ve yanına çaça kabı yerleştiriyoruz. Sistemin fevk kısmına da kuşlarımız düşüncesince su kabı yerleştirdik." dedi.

Bu emek harcamayı evvel evrede 90 ayrımlı noktada gerçekleştirdiklerini fakat giderek sayıyı artıracaklarını dile getiren Aslantaş, şöyleki konuştu:

"Parklarda doğrudan doğruya su kaplarımız yüzer top sistemiyle suyu kendisi alıyor. Su bittikçe kendinden su dolduruyor. Yanına da pisik ve köpekler düşüncesince çaça kabı yerleştirdik. Her güneş personelimiz çıkmaz hayvanlarımızın çaça ve su ihtiyacını istikbal yapmak düşüncesince bu noktalara geliyor. Kış aylarında çıkmaz hayvanlarımız gereksinimlerini gelecek dair şimdi da baş döndürücü zorlanıyor. Bu noktalara yuvalarını da bırakıyoruz."

Aslantaş, çıkmaz hayvanlarının rastgele çeşitli ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Sokak hayvanlarımızın bizlere budala bulunduğunu unutmamamız gerekiyor. Bizler de toplumsal şehremaneti anlayışıyla bu hayvanlarımızı bekâr bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu mevzuda duyar olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Bu hayvanların aşılarını, tedavilerini, kısırlaştırmalarını yaptıklarını özetleyen Aslantaş, "Bu yaptığımız çalışmalarda yurttaşlarımızdan bizlere müspet dönüşler oluyor. İsteyen yurttaşlarımız da bu kaplara çaça bırakabilirler. Sokak hayvanları düşüncesince mevrut şikayetlere personelimiz çabucak karışma ediyor. Bu zooloji arızi hayvan ihtimam evine alınarak orada müstelzim tedavileri yapılarak esasen tahsil edilen yere bırakılıyor. Bu çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz." biçiminde konuştu.

"İlk işimiz hayvanların mamasını ve suyunu arama etmek"

Belediye mensubu Yunus Asma da ekipte fahri arazi aldığını, rastgele güneş çıkmaz hayvanlarının bakımını, temizliğini yapıp, çaça ve su gereksinimlerini karşıladıklarını belirtti.

"Özellikle şita ayları bulunduğu düşüncesince bakımı az buçuk sıkkın oluyor. Mama ve su bulmada baş döndürücü zorlanıyorlar. Sabah uyandığımızda kahvaltı yapmadan evvel işimiz hayvanların mamasını ve suyunu arama kılmak oluyor. Kış kocaoğlan geldi. Hayvanlar çaça ve su bulmada baş döndürücü zorlanıyor." diyen Asma, vatandaşlardan da hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince duyarlılık beklediklerini aktardı.

Hayvansever vatandaşlardan Gazi Bilge ise belediyenin çıkmaz hayvanları düşüncesince dayanıklı birlikte düzentileme yaptığını anlatarak, hayvanların çaça ve su ihtiyacını karşılayacak bulunan sistemi rastgele yerde gördüklerini kaydetti.

Bilge, "Allah razı olsun. Güzel birlikte düzentileme olmuş." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler