USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hasan Çavuşoğlu: 'Buradan galip çıkmak kolay değil'

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Fenerbahçe galibiyetinin peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, "Buradan galip çıkmak kolay değil. Teknik heyetimi, futbolcularımı kutlama kartı ediyorum. Fenerbahçeli futbolcuları da kutlama kartı ediyorum. Futbolda rastgele ayrışık meal

Hasan Çavuşoğlu: 'Buradan galip çıkmak kolay değil'
24-10-2021 22:48

Süper Lig'in 10. haftasında Alanyaspor deplasmanda karşılaşmış olduğu Fenerbahçe'yi 2-1 yenik etti.

Maçın arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Fenerbahçe aşırı çelimli müşterek rakip. Şampiyonluğa oynayan müşterek rakip. Burada kolay karşılaşma olmaz. Bugün burada bu mevsim en aşırı yandaş bulunan karşılaşma bulunduğunu düşünüyorum. Çok cıvıl cıvıl da yandaş vardı. İki grup da elleme uğraş etti. İlk nısıf tığ az buçuk elan kısılmış oynadık. İlk nısıf biricik konuma girdik. Fenerbahçe'nin konumu vardı. Ama ikinci nısıf kararlı başladık. Daha elleme oynamaya başladık. Neticesinde sonuç dakikalarda gol bulduk. Sonra gol yedik, sonuç dakika gene gol attık. Buradan galip çıkmak kolay değil. Teknik heyetimi, futbolcularımı kutlama ediyorum. Fenerbahçeli futbolcuları da kutlama ediyorum. Futbolda herhangi müşterek çeşitli kavram var. Rekabet herhangi müşterek devir yeşil sahadadır. Ali Koç başkanımızla bugün beraberdik. Beraber ayak topu maçı da yaptık Acun Ilıcalı ile. Dereağız Tesisleri'nde çim alan maçı yaptık. Orada da galip geldi. Bu işin esprisi. Bu çeşit şeylerin olması icap eder kulüpler arasında, rüesa arasında. Mücadele yeşil sahada. Yeşil sahada ne çıkarsa hürmet duyarız. Futbol yazık oyunudur. Hakem de futbolcular da yazık yapar. Yöneticiler de yazık yapar, para aktarımı yaparken. Bunlar futbolun içinde var. Bu geceleyin ezanı dobra karşılaşma bulunduğunu düşünüyorum" niteleyerek konuştu.
Bülent Korkmaz ile baş başa yakaladıkları çıkışın hatırlatılması karşı Çavuşoğlu, "Futbolun içinden gelen, İkinci Amatör, Süper Amatör, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig, herhangi müşterek kademesinde fariza yapmış bir tanesi olarak, müşterek şeyin elleme gitmeyeceğini gördüğün devir yeri ayırmak lazım. Bazen en kusur ezbere değerlendirme yapmak. Bazı yorumculara bakıyorum, 'Alanyaspor'da 2 mağlubiyette öğretmen gönderilir mi' diyor. Benim kulübümüm elbette yönetildiğini, ne işe yaradığını biliyor musun? Bilmiyorsun. Çıkıyorsun televizyonda vaktiyle müşterek takımda ayak topu oynamışın, o takımın yorumculuğunu yapıyorsun Alanyaspor'da öğretmen nite gitti niteleyerek ona sallıyorsun. Bir defa bilim edinin, öğrenin. Bilmiyorsanız tığ de öğretelim size. Biz öğrenmenize de asistan oluruz. Ben müşterek şeyin elleme gitmediğini görüyorsam, müşterek karşılaşma da, tek kaybetme olmaksızın da gönderirsin. Hiçbir hocamızla kırgın, dargın, dargın ayrılmadık. Çağdaş hocamızla da anca ayrılmadık. Çağdaş hocayı getirip, uygulayım yönetmen fail da benim. İnşallah bundan ahir ayrıksı takımlarda da fariza yapar. Sergen Yalçın hocam, Erol Bulut hocam, Hikmet Karaman hocam olsun bütünü ile görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Federasyonun karşı gitmeyle, hakemlerin karşı gitmeyle bu gemiyi yürütemeyiz"

Maç öncesinde hakemlerle ilgilendiren icra ettikleri açıklamalarının sorulması karşı ise Başkan Çavuşoğlu, "Ben minimum konuşanlardanım. Çünkü herhangi müşterek devir federasyonun karşı gitmeyle, hakemlerin karşı gitmeyle bu gemiyi yürütemeyiz. Biraz oturalım, konuşalım. Federasyonla, MHK ile, halis muhlis pakt başkanlarımızla dava ne, oturalım, masaya yatıralım, çözüme ulaştıralım. Değişiklikler yapılabilir, değişik şeyler olabilir. Kulüpler Birliği ile federasyon ortada müşterek tartışma, savaşma olması bizi geliştiremez. Futbolu da geliştiremez. Burada baştan sona bu arada yapmamız lazım. Konuşarak yaparsın. Yazma ile, çizme ile, daima konuşmayla bunları yapamazsın. Kulüpler Birliği adına başkanlarımız elhak çalışıyorlar. Federasyonla bu arada müzakere yapıyorlar. Bunlar en endamsız sürede inşallah dobra müşterek şeyler ortaya koyacaklarına inanıyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.


Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe evinde ciddi yaralı! Maç sonucu: Fenerbaçe 1-2 Alanyaspor Fenerbahçe evinde ciddi yaralı! Maç sonucu: Fenerbaçe 1-2 Alanyaspor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler