USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamza Hamzaoğlu: 'Kasımpaşa maçıyla geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Kasımpaşa maçıyla güzel bir baş yapmış olup geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz" dedi.

Hamza Hamzaoğlu: 'Kasımpaşa maçıyla geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz'
19-10-2021 15:30

Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda GZT Giresunspor'a 2-0'lık adet ile aşınmış namına sahadan ayrılan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman evveliyat izah karşıcı Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa maçında ellerinden gelenin fazlasını yaparak sahadan galip ayrılmaya odaklandıklarını belirtti.

GZT Giresunspor karşılaşmasında hakemin baş döndürücü ağırbaşlı bir değişmeyen verdiğini ve takımının dengesinin er dakikalarda bozulduğunu tamlayan Hamzaoğlu, “Aslında pik biçimsiz başlamadık. Oyun da birlik istediğimiz kabil giderken tahminde sıfır bir al büyük ile karşılaştık. Bana mucibince hala ağırbaşlı bir karar. Hemen önceki durum ve rakip topu topu kenara akla yatkın alıyor. Orada Holmen yetişebilir. Bariz bir gol şansı değil, rakip çaprazdan vuracak. Haliyle kalecimiz Gökhan kurtarabilir. Direkt al büyük ağırbaşlı bir karar. Hala bu görüşümün arkasındayım. Sonradan izlediğimde de aynısını gördüm. Hakem baş döndürücü er bir değişmeyen verdi. Yapacak bir obje yok” ifadelerini kullandı.

“Şanssızlıklar yaşadık”

Oyuncu hatalarıyla beraberce maç düzeninin bozularak sade mağlubiyetler aldıklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Başakşehir maçıyla başladık. Oyun güzel giderken gene bir basiretsizlik, talihsizlik yaşadık. Hiçbir oyuncunun yapmayacağı hadiseler oldu. Alper kalemize akla yatkın topu topu sürdü. Pozisyon gol ile sonuçlandı. Galatasaray maçında ceza vuruşu kaçtı. Evet, ceza vuruşu kaçabilir bu alışılagelen bir şey. Arkasından Joel'in çizgiden içeriye atamadığı ferde vardı. Dakika 90+11, 3 kıta faulün peşinden mevrut bir bozgun golü yaşadık. Giresun maçına ulaşınca 11'e 11 bitmeme etseydik en azından yenileceğimiz bir maç değildi. Belki kazanabileceğimiz bir maçtı sanarak düşünüyorum. Ama akıbet 3 haftayı ele aldığımızda 0 puanımız var. Olumlu bir meyve alamadığımız 3 haftalık bir devir oldu. Fikstürün dezavantajı namına da görmek kolaydır bunu. Başakşehir'i, Giresun'u burada, Galatasaray'ı deplasmanda oynamış olsaydık baş döndürücü ayrımlı olabilecek maçlardı. Ama bu haftaları iyisiyle kötüsüyle geçirdik” dedi.

"Kasımpaşa maçıyla geçmişe sünger çekiyoruz"

İşlerinin baş döndürücü hâlâ zorlaştığını ancak on paralık yılmadan azimle çalıştıklarını tabir fail Hamzaoğlu, “Şimdi 9 hafta böylece 1 benek ile ligin dibindeyiz. İşimiz baş döndürücü hâlâ zorlaştı boydak kılıç umudumuzu kaybetmedik. Geldiğimiz günden bu yana takımda baş döndürücü müspet tebeddülat görüyoruz. En azından sahada savaş görüyoruz. Bir şeyler etme çabası görüyoruz. Bence Kasımpaşa maçı art dönüşün başlangıcı olabilecek bir maç. Çok ehemmiyetli bir maç olacak bizim için. Kendi alanımızda oynayacağız, haliyle avantajlar bizim lehimize. Bu avantajları güzel değerlendirip, Kasımpaşa maçıyla güzel bir baş yapmış olup geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz. Ondan sonradan da hâlâ emniyetli adımlarla, hâlâ moralli, en azından kazanabileceğimize inancımızı pekiştirip hâlâ güzel bir halde defa alabiliriz” biçiminde konuştu.

"Sakatlar ve cezalılar bahanem değil"

Sakat ve cezalı oyuncularının bulunduğunu ancak bunları mazeret etmeyerek elinde bulunan kadroyla en iyisini hazırlamaya çalıştığını dile getiren Hamzaoğlu, “Tabii bu meyanda sakatlıklar kabil şanssızlıklar da yaşıyoruz. Bunları hoppadak bilgelik notu düşüncesince anlatıyorum. Yoksa bunların hiçbiri mazeret değil. Sonuçta ne olursa olsun başarmalıydık sanarak düşünüyorum. Ama bunların bütünü de aktif fiil oldu, olmadı değil. Şimdi söylediğim kabil ayrımsız güven, ayrımsız moral, ayrımsız motivasyonla Kasımpaşa maçına çıkacağız. Bu maç bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kasımpaşa müsabakasını kazanıp çıkışımızı tespit etmek istiyoruz” dedi.

"Bu maç akıbet şansımız"

Takımda müspet tebeddülat gördüğünü ve Kasımpaşa maçının akıbet şansları bulunduğunu kail Hamzaoğlu, “Ben oyuncularımdan on paralık şikayetçi değilim. Çalışmalarından, arzularından şikayetçi değilim. Bazı alışkanlıklar emeksiz bırakılmıyor. Zamanla alışkınlık biçimine mevrut şeyler anlaşılan bir müddet daha sonra farklılaşıyor. O farklılaşmayı da görebiliyoruz. Daha agresif, hâlâ baş döndürücü rakiple değini edebilen, hâlâ isteyen, hâlâ savaş fail bir görüntümüz var. Fakat söylediğim kabil güzeşte hafta al büyük bizi bir ad kem bırakınca rakip sahaya gitmekte, rakip sahada çoğalmakta ağırlık yaşadık. Futbolda sahada rakibine huzur 1 ad kem gelişmek emeksiz değil. 1 ad baş döndürücü obje tabir ediyor. İnşallah bu cins olumsuzlukların geride kalmış olduğu maçlar oynarız. Kasımpaşa maçında ne derece istediğimizi göreceğiz. Artık bu maç akıbet şansımız kabil düşünüyorum ben. Çünkü aracısız rakibimiz bulunan bir kol ve özlük alanımızda oynuyoruz. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

"İsimler ehemmiyetli değil, sahaya ki çıkarsa doğrultmak zorunda"

Birçok oyuncusunun sakatlıktan gıcır dönerek çalışmalara başladığını ve sahaya çıkan şahısların galip doğmak mecburiyetinde olduklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Gökhan Gönül'ün tedavisine Almanya'da bitmeme ediliyor. Fabricio gıcır iyileşti. Takımla bu meyanda çalışmalara başladı. Geçen hafta oynadı, az buçuk da korkarak oynattık. O da kendini korudu. Şu an icraat acemi antrenmanla güzel kabil görünüyor. Hafta sonuna derece da çalışacağız. Onun haricinde Remy aramıza katıldı. Phiri zaman başlayacak, inşallah bitmeme ettirebilir. Yasin de ayrımsız halde geçmiş aramıza katıldı. O derece baş döndürücü var ki unutabiliyorum. Çünkü ego hastalıklı ve cezalı oyunculara bir tomar takılmıyorum. mühim bulunan olan kadroyla elimizden geleni ortaya koymak. En baş döndürücü ona odaklandığım düşüncesince bazı bazı unutabilirim hastalıklı oyuncularımı saymakta. Kalan oyuncularla bu meyanda gene 11 ad sahaya çıkacağız. İsimler ehemmiyetli değil bundan böyle bu saatten sonra, sahaya ki çıkarsa çıksın doğrultmak zorunda. Başka şansımız yok. Hepimiz ayrımsız şekildeyiz” biçiminde konuştu.

Osman Kubilay Küçükmustafa

İLGİLİ HABER
Yannick Bolasie: Bir maçı kazanıp önümüze bakmamız gerekiyor Yannick Bolasie: 'Bir maçı kazanıp önümüze bakmamız gerekiyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler