USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hakkari'de uyuşturucu dedektör köpekler polisin en iri destekçisi oldu

Hakkari ve Yüksekova Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki alıngan kibirli 4 köpek, uyuşturucu ekipleriyle katıldıkları operasyonlarda uyuşturucuya boğaz vermiyor.

Hakkari'de uyuşturucu dedektör köpekler polisin en iri destekçisi oldu
24-04-2022 13:36
Hakkari

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezinde aldıkları eğitimlerin peşi esna kente gönderilen "Ayzek", "Roma", "Tipi" ve "Işık" angın dedektör köpekler, terörün para deposu uyuşturucu ile mücadelede çalışan gösteriş oynuyor.

İl merkezi ve Yüksekova'daki Köpek Eğitim Merkezlerinde günce bakımları ve eğitimleri titizce meydana getirilen köpekler, site genelinde uyuşturucu operasyonları ve kere kontrollerinde polislerin en şişman yardımcısı oluyor.

Hassas burunları sebebiyle en duyurulmayan bölgelere ayrışık metodlar kullanılarak gizlenen uyuşturucuları kolaylıkla bulan hususi talimli köpekler, güzeşte yıldan buyana site genelinde katıldıkları operasyonlarda tonlarca uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladı.

Zehir tacirlerinin adeta "korkulu rüyası" bulunan köpekler, güzeşte yıldan buyana tahminî 6 titrem eroin, 125 kilo bireşimli uyuşturucu ve 21 titrem hamız anhidritin (uyuşturucu imalatında geçer not borda bordaya cins madde) olmasına yardım sağlayarak uyuşturucu ekiplerinin en şişman destekçisi oldu.

"Uyuşturucuya yaralanan rastgele çarpış teröre vuruluyor"

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Fatih Dörtdoğan, AA muhabirine, şehrin dü ülkeye sınırının bulunması zımnında ehemmiyetli borda bordaya konumda bulunduğunu söyledi.

Her yıl üstün dereceli tazeleyen borda bordaya kadroyla çalıştıklarını tamlayan Dörtdoğan, güzeşte senenin hanuman ayından buyana tahminî 6 titrem beyaz işitme ele geçirdiklerini dile getirdi.

Bu mücadelenin kıstak işi bulunduğunu ve topu topu ekibin bu bilinçle çalıştığını vurgulayan Dörtdoğan, şunları kaydetti:

"Buradan borda bordaya gr. fark uyuşturucu sekmiş olsa bunu vicdan azabını canlı arkadaşlarla çalışıyoruz. Böyle borda bordaya kadroyla çalıştığımız düşüncesince aşırı şanslıyız. Sayın Bakanımız, Valimiz ve müdürümüz rastgele devir arkamızda. Ne ihtiyacımız olsa rastgele devir desteklerini hissettirdiler. Uyuşturucunun, terörün en şişman finansmanı bulunduğunun farkındayız. Uyuşturucuya yaralanan rastgele darbenin teröre, teröre yaralanan rastgele darbenin de uyuşturucuya vurulduğunu, bunun iç içe girmiş borda bordaya özellik bulunduğunu biliyoruz. Biz, Hakkari'yi uyuşturucuyla da anılmayan borda bordaya il biçimine getirmeye kararlıyız."

Yüksekova ve il merkezinde memur 4 uyuşturucu köpeğinin operasyonlarda polise şişman yardım verdiğini, eğiticilerinin de geceli gündüzlü onların indinde olduklarını dile getiren Dörtdoğan, "Onlara ne derece sevgi, uyanıklık gösterilirse o derece sahiplerine ilişkin oluyorlar. Emre ve kumanda o derece itaat ediyorlar. Tüm yakalamalarda da enerjik gösteriş alıyorlar. Uyuşturucu kaçakçılarının en ehemmiyetli yöntemi, zulalı araçlarla esmer kanalıyla batıya sevkiyat sağlamak. Bu zulaların tespitinde uyuşturucu köpeklerimiz elimiz, ayağımız oluyor." ifadesini kullandı.

"Tüm evren çocuklarını özlük çocuklarımız derece görüyoruz"

Bu mücadelenin aşırı taraflı olduğunu, sahadaki çalışmaların yanı esna yasaklayıcı faaliyetlerde de bulunduklarını kaydeden Dörtdoğan, topu topu evren çocuklarını özlük evlatları derece görüp o bilinçle cereyan ettiklerini belirtti.

Bir kişiyi fark uyuşturucudan kurtardıklarında şişman mevki yaşadıklarını aktaran Dörtdoğan, "Bizim birtakımı çözümleme uygulamalarımız var. Bu icraat üstünden belirleme özne arkadaşların yönlendirmeleriyle de tahsil edilen vasıtalar var. Bu infaz sebebiyle yakında belirleme ettiğimiz borda bordaya araçta 52 kilo patlayıcı ele geçirildi. Ele geçirilmeseydi ne olacaktı yönünü düşündüğümüzde esasen arkadaşların meydana getirdiği işin önemini henüz güzel anlıyoruz." dedi.

"Köpeklerimizin de yardımıyla işitme tacirlerine boğaz namevcut diyoruz"

"Ayzek"in eğitmeni kolluk memuru da köpeklerin yavruyken Ankara'daki Gölbaşı Eğitim Merkezi'nde terbiye almaya başladıklarını, borda bordaya yaşından sonraları da hızlandırılmış kursa editör tutulduklarını anlattı.

Bu eğitimlerden sonraları köpeklerin illere gönderildiğini dile getiren kolluk memuru, "Köpeklerin hem kondisyonu aynı zamanda kokuyu unutmayıp pekiştirmeleri neredeyse rastgele güneş idman yapıyoruz. Köpeklerimizin bizi direkt da endirekt namına da maddeye götürmüş olduğu vakitler oluyor. Yakalamaların çoğunda köpeklerimizin görevi büyük. Köpeklerimiz aşırı kırılan burunlara sahipler. Kokusu namevcut dediğimiz şeylerin de köpekler düşüncesince fark edici kokusu vardır." sanarak konuştu.

"Işık"ın eğitmeni kolluk memuru da şehirde borda bordaya senedir köpeğiyle baş başa çalıştığını dile getirerek, "Köpeklerimiz canımız, dostumuzdur. Işık ile sabahtan maceramız başlıyor, akşamın geç saatlerine derece bitmeme ediyor. Sürekli terbiye ve aramalardayız, operasyonlara katılıyoruz. Hakkari uyuşturucunun intikal güzergahı namına derin geçer not borda bordaya yer. Kocaman uyuşturucu ailesi var. Köpeklerimizin de yardımıyla işitme tacirlerine, uyuşturucuya boğaz namevcut diyoruz." laflarını harcama etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler