USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hakkari'de avrat futbolcuların başarısı kız çocuklarını bu branşa yöneltti

Hakkari'de 4 sene ilk Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1. Ligi'ne yükselen Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı'nın başarısı, kentteki kız evlatlarının bu branşa yönelmesini sağladı.

Hakkari'de avrat futbolcuların başarısı kız çocuklarını bu branşa yöneltti
28-11-2021 12:05
Hakkari

Hakkari'de 2008 senesinde kurulmasının peşi esna amatör, 3. ve 2. liglerde sürdürdüğü kalburüstü futbol serüveni sonrası dört sene ilk Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 1. Ligi'ne yükselen Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı'nın bu performansı, kentteki kız çocuklarına sabah yeli deposu oldu.

Takımın başarılarından etkilenerek topçu kazanmak düşüncesince kulübe başvuran yaşları 12-14 ortada mütebeddil 30'u epey kız çocuğu, altyapıya kazandırıldı.

Halk Eğitim Merkezi içerisinde çalıştırıcılık de işleyen bazısı eş futbolcular, okullarında derslerinin yanında futbolla ilgilenen bu küçüklere asliye futbol eğitimi veriyor.

Merzan Futbol Sahası'nda meraklı futbolcularla bire birlikte yerde idman yapmanın mutluluğunu canlı çocuklar, gelecekte güzel birer sportmen olup şehrin takımı düşüncesince arak dökmeyi hedefliyor.

Timur: Aileler de bizlere dayanak veriyor

Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Cemile Timur, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şehirde akıbet senelerde spora alakanın güzel bulunduğunu aktardı.

Takım içerisinde ıvır zıvır gözyaşı gruplarının bulunduğunu dile getiren Timur, şunları kaydetti:

"Mevcut futbolcularımızdan BESYO mezunu kızlarımız altyapımızın başında. Onlarla yakından ilgileniyoruz. Küçük kızlarımız da doğacak düşüncesince bizlere imge veriyor. Kadın futbol takımımızın başarısı dair kız evlatlarının merakı aşırı epey arttı. Aileler de bizlere dayanak veriyor. Bu mevzuda mutluyuz. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Gönüllülük esasına alakadar şekilde birlikte gencin yüreğine dokunmuşuzdur ki o dallar da ablalarını kip alarak sahada arazi alıyor. Biz takımın altyapısını pekitmek düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Futbolcu adaylarının amacı meraklı olmak

Altyapı sporcularından Neslihan Ölmez (14), mahallede daim adamların futbol oynadığını, kendilerinin oynama arzusunun ise tepkiyle karşılandığını belirtti.

Kızlar oynarken, 'Yapmayın, siz kızsınız. Bizim adabımıza uymaz.' halinde ön yargılarla karşılaştıklarını kaydeden Ölmez, "İlkokul ve ortaokulda bu sporu uğraşı şekilde yaptım. Sonra ilerlemeye başladım. Kadın futbolcularımızın başarısı bizi enikonu etkiledi. Hocamıza danışıp müsaade alarak buraya geldim. Gayet de mutluyum. İlerde tababet okumayı hedefliyorum ancak futbola da sürdürmek istiyorum." diyerek konuştu.

Bir öbür enfrastrüktür sporcusu Zehra Özdemir (13) ise ıvır zıvır yaşlardan bu yana futbola ilgisinin bulunduğunu ve bu sporu aşırı sevdiğini anlatarak, "Arkadaşlarımızla futbol dingildemek düşüncesince buraya geliyoruz. Hakkarigücü takımında dingildemek düşüncesince çalışıyoruz. 4 ve 5. sınıfta hocalarımızla hem futbol hem de uçan top oynuyorduk. İyi birlikte topçu kazanmak istiyorum. Burada futbol yerine nice obje öğreniyoruz. Pes etmeyeceğiz. Hocalarımızdan epey bir memnunuz. Bize aşırı güzel görgü bilimi bilimi veriyorlar. Onlara aşırı teşekkürname ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özkan: Başarımız ıvır zıvır kızların önünü açtı

Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı sporcularından Nursel Özkan, Halk Eğitim Merkezi içerisinde bire birlikte sürede çalıştırıcılık yaptıklarını ve 30'a DOĞRU kız çocuğuna futbol eğitimi verdiklerini vurguladı.

"Bize dirlik da 'Kız evladı şort mu giyer, çarşıda mı gezer, sahaya mı gider, futbol mu oynar?' halinde ön yargılar vardı." diyen Özkan, "Biz TFF Kadınlar 1. Ligi'ne çıkarak bu ön yargıyı kırdık. Ne bahtiyar ki demincek aileler bizlere dayanak veriyor. Bu başarımız ıvır zıvır kızların da önünü açtı. Çocuklar bundan böyle ayrımlı branşlarda ilerlemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler