USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Güreşte olimpiyat hedefiyle sportmen yetiştirilecek

Türkiye Güreş Federasyonu Grekoromen Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mahmut Çelikcan, olimpiyat hedefiyle sportmen yetiştireceklerini belirtti.

Güreşte olimpiyat hedefiyle sportmen yetiştirilecek
11-12-2021 15:44
Adana

Çelikcan, DSİ Baraj Tesisleri'nde düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, kestirmece 8 sene güreş yaptığını, bu spora dayanaklık etmek özgülemek düşüncesince federasyonda fariza üstlendiğini söyledi.

Adana'nın eskiden evren ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı kabilinden güzel güreşçiler çıkardığını özetleyen Çelikcan, şöyleki konuştu:

"Onlar hemen Adana'ya değil, taşınmazlar haricinde bayrağımızı dalgalandırarak ülkemize ihtimam ettiler. Şimdi bizlere sakıt onların kentimize ve ülkemize yaşattıkları gururu yeniden yaşatmak. İnşallah kılıç yapacağımız çalışmalarla, başta güreşte ve öteki sporlarda olimpiyatları hedefleyerek sportmen yetiştireceğiz. Ülkemizin bayrağını dalgalandıracak sporcular yetiştirebilirsek ne bahtiyar bize. Hepimizin gayesi güreşi harlatmak olmalı. Spor bizim genlerimizde var. Güreş de ağababa sporumuz. Biz genlerimizden mevrut sporu inşallah hâlâ yukarılara taşıyacağız."

Adana'nın güreşte adalet etmiş olduğu yere gelmesi düşüncesince çalışacaklarını, başıboş ve grekoromen organizasyonlarının kimilerini şehirde gerçekleştirmek istediklerini tamlayan Çelikcan, "Güreş toplumu kendisine ortak familya gibiyiz. Sorunları ve sıkıntıları dinleyip, bunları daim baş başa aşacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler