USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu

Güneş sistemiyle ilgilendiren icra ettikleri tartışma toplumsal medyada ruzname bulunan Konyalı gençler, TEKNOFEST'in bu sene Azerbaycan'da düzenlenecek etkinliklerine katılacak.

Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu
25-04-2022 13:45
Konya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle Konya'da borda bordaya araya geldi ve bilgilerini pekiştirmeleri düşüncesince TEKNOFEST Azerbaycan ile Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde onları konuk edeceklerini açıkladı.

Bakan Varank, Konya'da Kapsül Teknoloji Platformu'nun açılışını, toplumsal iletişim araçları davetine cevap verici gençlerle baş başa yaptı.

Yozgat'a bilgi merkezi kuracaklarını açıkladıklarında kendileriyle dalavere geçildiğini anlatım fail Varank, "Anadolu'nun herhangi borda bordaya yanını bilgi merkezleriyle donatacağız ve halis muhlis gençlerimizin bilime, teknolojiye uyarlanmış olmasının önünü ayırmak istiyoruz." dedi.

300 gençle açılış

Varank, Karaman programının peşi sıra Twitter hesabından "Konya'nın bulunmaz gençleri, demincek Karaman'dan yola çıkıyorum. Çok hususi borda bordaya mekanın açılışını sizlerle bu arada gerçekleştirmek istiyorum. Zindankale'de Kapsül Teknoloji Platformu'nda buluşalım." paylaşımı yaptı.

Mesajın peşi sıra borda bordaya zaman içinde 300'e andıran genç, merkezde toplandı.

"Gençler sefer arkadaşımız"

Konya Büyükşehir Belediyesi içinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi'nin açılışını gençlerle baş başa karşıcı Varank, henüz sonradan gençlerin sorularını yanıtladı.

Varank, gençleri, geleceğin Türkiye'sinin inşasında en iri sefer arkadaşları şekilde gördüklerini belirterek, Bakanlık şekilde gençlere müteveccih koyu programlar ve aktiviteler yaptıklarını söyledi.

Açılışı meydana getirilen merkezin gençlerle dolup taşması icap ettiğinin altını çizen Varank, "Burası 24 zaman açıkça duruma getirilecek. Gençler burada projelerini yapabilecek, laboratuvarlardan faydalanacaklar. Ders çalışacaklar, tek nesne yapmazlarsa koltuklarda oturacaklar." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisinin, kendisini okula çağırma etmesi üzerine, "İnşallah borda bordaya şems de oraya geliriz. ASELSAN, burada vizyoner borda bordaya işe önderlik etti. Ankara ve Konya'da peyda etmek gibi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini yaşama geçirerek ehemmiyetli hamle attı. Bir ehemmiyetli işi de Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde aşırı ağır borda bordaya yatırıma imza atarak yaptı. Türkiye'nin gerekseme duyduğu defans endüstri ürünlerinin en mühimleri ASELSAN Konya'da üretiliyor. Önümüzdeki devirde değişik planlamaları var. Daha ek bulunmaz ve teknolojik ürünleri burada geliştirilmesiyle ilgilendiren projeler var." diyerek konuştu.

Böylece manzume lisesinde ve üniversitede okuyan gençlerin henüz şen iş bulabileceklerini kaydeden Varank, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu adımın devamı şekilde bizim de TÜBİTAK ile Konya'mıza vermek istediğimiz altyapılar var. TÜBİTAK'ın 1-2 uygulayım bilimi merkezini buraya kazandıracağız. Bunun indinde şu anda üretimi yapılmayan endüstri sahalarında da 2 altyapıyı Konya'mıza vermek gibi planlarımız var. Burada TÜBİTAK'ın mevcudiyeti de hem bu kentin ekonomisine yardım sağlayacak hem de erdemli teknolojili işlere sanayimizle baş başa imza atmış olacağız."

Varank henüz sonradan âlem cisimlerinin halleriyle ilgilendiren icra ettikleri tartışma, 2020 senesinde toplumsal medyada viral bulunan Hasan Hüseyin Karaoğlu, Furkan Şaban Sarı, Nurullah Yıldız ve Murat Seyit Kağnıcıoğlu ile görüştü.

"Seminer verebilecek duruma geldik"

Kağnıcıoğlu, 2 sene önceki çekilen videoda irdelemenin astronomiden aşırı ırak borda bordaya mevzuda başladığını, henüz sonradan âlem cisimlerine ve hareketlerine geldiğini söyledi.

Varank, gençlere "Konya Bilim Merkezi'nin size doğrusunu öğretmesi güzeldi değil mi?" diyerek sordu. Sarı'nın buna karşılık, "Şu an bu mevzuda seminer verebilecek duruma geldik." demesi gülüşmelere bozukluk oldu.

Varank'ın; "Sizleri Azerbaycan'daki TEKNOFEST'e götürelim ancak önceki mevsimler elbette oluşuyor borda bordaya anlatın?" demesi hesabına çoluk çocuk baştan şems sistemini anlattı. Varank, "Biraz henüz öğrenmeniz lazım." diyince Şaban Sarı, "Azerbaycan'da mükemmel şekilde oturur artık." diyerek cevap verdi.

Daha sonradan açıklamalarda mevcut Varank, "Bu gençlerimiz o videodan sonradan bu işin temel noktasını ve doğrusunu bellemek düşüncesince Konya Bilim Merkezi'ne gitti. Mevsimler elbette oluşuyor, onu orada öğrenmişler. Arada önemsiz kaçırmalar oldu. Konunun henüz güzel anlaşılması düşüncesince TEKNOFEST'e götüreceğiz. Orada yeni baştan gökyüzüyle muhatap edeceğiz. Gökyüzü Gözlem Şenliklerimiz var. Bu gençlerimizi ayrımsız sürede burada da konuk edeceğiz. Beraber ayı, yıldızları ve gezegenleri izleyeceğiz. Astronomi konuşacağız ve bilgilerimizi pekiştireceğiz." diyerek konuştu.

"Akılları almıyor"

Yozgat’ta bilgi merkezi kuracaklarını açıkladığını hatırlatan Varank, "Bizimle dalavere geçiyorlar. Yozgat’taki gençlerimizin bilimle ilgilenebileceklerini akılları almıyor maalesef. Oysa Anadolu'nun herhangi borda bordaya yanını bilgi merkezleriyle donatacağız. Bütün geçlerimizin bilime, teknolojiye uyarlanmış olmasının, bu bölgelerde çalışkanlık göstermesinin önünü ayırmak istiyoruz." dedi.

Varank, ziyarette namına zevcelik fail Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın cep telefonundan Kadınhanı ilçesindeki manzume yüksekokulu öğrencileriyle görüntülü geveze etti.

Varank, Konya'nın kültürüne bilgili bulunduğunu şehri sevdiğini ve kendisini Konyalıların hemşehrisi şekilde gördüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay da Bakan Varank'a, "Konya Fahri Hemşehrilik Beratı" arz etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler