USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme mânialı yönetici, makam aracı bisikletle öbür engellilere kalıp oluyor

Yaklaşık 3 senedir tandem bisiklet kullanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi, etrafında oluşturduğu farkındalıkla nice engellinin de eş pedallı bisiklet kullanmasını sağladı.

Görme mânialı yönetici, makam aracı bisikletle öbür engellilere kalıp oluyor
16-10-2021 14:04
Gaziantep
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Görme sakat yönetici, makam aracı bisikletle öbür engellilere sağlam olmaktadır

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlılar Şubesinin müşahede sakat müdürü Yusuf Çelebi, hem dimdik berhayat kızarmak bununla ortak farkındalık peydahlamak düşüncesince makam aracı şekilde bisiklet kullanıyor.

Sabahları kadro elbisesiyle şoförünün kontrolündeki koşa nefis "makam bisikleti" ile evinden ayrılıp belediyedeki görevine mevrut Çelebi, gurur ziyaretlerine de bisikletiyle gidiyor.

Engellilerin öbür erler derece topluluğun gelişigüzel dalında toprak alması düşüncesince çalışmalarını sürdüren Çelebi, doğacak kuşaklara şimdi dimdik borda bordaya site tasarruf etmek düşüncesince ayakçak çeviriyor.

Yaklaşık 3 senedir kullandığı makam bisikletinden vazgeçmeyen Çelebi, engelliler ilkin iktisap etmek neredeyse 7'den 70'e herkesi bisiklet kullanmaya motivasyon ediyor.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı da bulunan Yusuf Çelebi, AA muhabirine, bisiklet kullanmanın öneminden bahsetti.

Yaklaşık 3 senedir bisiklet kullanmaktan sevinme duyduğunu tamlayan Çelebi, "Ben de çocukluğumdan buyana bisiklet kullanmayı baş döndürücü isterdim. Hep heveslenmiştim, 3 senedir da bisiklet kullanıyorum. Hem spor yapmış oluyorum hem hacısı hocası derece hakkımı kullanmış oluyorum. Ayrıca bisiklet tutum yönünde da mekân yönünde da önemli. Son çağda şehrimizde bunca bisiklet kullanan var. Bu açıdan baş döndürücü akilane tepkiler aldım. Herkes kutlama kartı etti, elleme borda bordaya alışkınlık bulunduğunu söylediler." niteleyerek konuştu.

Bisiklet kullanırken şehrin mimarisinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Çelebi, "Eğer şehrin mimarisini her insana uyarınca tasarlamazsanız yaşlı, çocuk, sakat bisiklet kullanamaz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kenti tasarlarken hacısı hocası bisiklet kullanabilsin niteleyerek kenti tasarladı. İlimizde de 30 kilometreye DOĞRU bisiklet yolu yaptı. Şehrimiz hem mektepli şehri hem esnaf şehri hem uran şehri bununla ortak sakat şehri oldu. Herkesin bisiklet kullanabileceği borda bordaya il oldu." ifadelerini kullandı.

Bisiklet kullanmanın doğacak kuşaklara parlak borda bordaya yurt tasarruf etmek düşüncesince lüzum bulunduğunu vurgulayan Çelebi, şunları söyledi:

"Bisiklet kullanmanın en elleme yönü, sporla bu arada gidiş geliş yoğunluğunu azaltıyorsunuz ve iklim kirliliğini önlemiş oluyorsunuz. Aşırı sıcaklar ve iklim kirliği zımnında çölleşme olmaktadır ve insanoğlu dokunca görüyor. Bisiklet kullandığınız devir susturucu dumanları olmaz, kimyevi yayılmaz, iklim kirliği olmaz. Bu vesileyle parlak havayla, ferah oksijenle çocuklar, insanoğlu şimdi şen muammer olur. Daha yeşil borda bordaya site çocuklarımıza tasarruf etmek zorundayız. Çevre baş döndürücü önemli, parlak iklim baş döndürücü önemli. Benzin, motorin kullanıyorsunuz kimyevi bap bırakıyor ve bunların hepsi iklim kirliliğine illet oluyor. Bisiklette iklim kirliliği, kavga olamaz ve spor yapmış oluyorsunuz. Tümüyle bisikleti kaynak ederim. Gelecek nesillere şimdi yeşil, şimdi elleme borda bordaya yurt ve parlak iklim tasarruf etmek yerine bisikleti sağlam iktisap etmek düşüncesince kullanıyorum. Bunun indinde hesaplı şekilde da bisiklet gitmek önemli. Dünyada bundan sonradan enerjinin ne derece fiyatının yükseldiğini görüyorsunuz, ne derece bisiklet kullanırsanız o derece ülkenize hesaplı açıdan yardım elde etmiş olursunuz."

Gaziantep'in bisiklet dair kılavuz kaptan şehirlerden bulunduğunu tabir fail Çelebi, bisiklet kullanmaya başladıktan sonradan nice idareciye, yöneticiye sağlam bulunduğunu ve şehirde de koşa pedallı bisikletlerin çoğaldığını kaydetti.

Örnek düzlük yurttaşlar bisikletli hayattan memnun

Görme sakat Ender Ökten de "tandem" (çift pedallı) bisikletleri Çelebi'den gördüklerini tabir ederek, "Görme sakat ile görenin ayrımsız anda pedallayabileceğini, yaşamı paylaşabileceğini gördük ve bu sürece bu halde başladık. Gayet eğlenceli, elleme vakitler geçiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkürname ediyorum." dedi.

Bisiklete binerek çevreyi şimdi elleme tanıdığını tamlayan Ökten, "Bisikletle şimdi elleme seyran imkanımız oldu. Hep piyon ve bastonla gezdiğimiz sokakları bisikletle gezdik. Trafiğe iltihak duygusunu hissettik, doğayı yaşadık, şimdi ırak bölgelere gidebildik. Daha baş döndürücü sosyalleştik, çevremizi şimdi baş döndürücü geliştirdik, borda bordaya baş döndürücü insanlarla tanıştık. Bisiklet olmasaydı tanışamazdık." ifadelerini kullandı.

Beden eğitimi öğretmeni Mustafa Konu ise Çelebi'nin makam aracı şekilde bisiklet kullanmasının farkındalık yarattığını söyledi.

Kendisinin de bilhassa derslerde öğrencilere bisiklet kullandırdığını tamlayan Konu, bisikletin evlatların adale gruplarının gelişimi açısından baş döndürücü faydası olduğunu, bu yüzden onları çoğunlukla bisikleti kullanmaya motivasyon ettiğini kaydetti.

Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Dal da Çelebi'nin makam aracı şekilde bisikleti kullandığını haberlerde gördüğünü ve etkilendiği belirterek, "Araştırma yaptım, katışıksız olsun Yusuf Bey bizlere araştırma görevlisi oldu. Bir topluluk yoluyla tanıştık, şimdi sonradan müşahede sakat sarıklı arkadaşımla beraberce koşa pedallı bisiklet sürmeye başladık. evvel çelimsiz mesafe, sonradan 30 kilometreye haftalık sürüşlerimiz oldu." niteleyerek konuştu.

Bisikletin doğaya ve tabiata yararlı bulunduğunu tamlayan Dal, herkesi bisiklet kullanmaya çağırma etti.

Ömer Yıl da bisiklete binerek şimdi dimdik borda bordaya hayat sürdüğünü ve çevreyi koruduğunu aktardı.

GAP Görme Engelliler Ortaokulu 8. derslik talebesi Gaye ile ikizi Gamze Katırcı ise okullarındaki koşa pedallı bisiklete binmekten büyüklük duyduklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler