USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme mânialı emare öğretmen, öğrenciler, aileler ve meslektaşlarına erke oluyor

Ankara'da 22 senedir ruhsal müşavir namına fariza özne İbrahim Elibal, okula dünkü süregelen öğrencilerin velilerine müteveccih eğitimler düzenliyor.

Görme mânialı emare öğretmen, öğrenciler, aileler ve meslektaşlarına erke oluyor
23-11-2021 11:20
Ankara

Ankara'da 22 senedir psikolojik danışman kendisine fariza fail müşahede sakat İbrahim Elibal, öğrenciler, öğretmenler ve ailelere kösemenlik ediyor.

Üniversitede okurken 1991'de müşahede yetisini kaybeden 50 yaşındaki Elibal, Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden izinli oldu. Elibal, şimdi sonradan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda faziletkâr lisansını tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığında 2000'den beri bilirkişi ruh bilimsel müşavir kendisine etkin Elibal, 9 senedir da Kemal Yurtbilir hususi Eğitim Anaokulunda fariza yapıyor.

Öğrenci, ege ve meslektaşlarına kösemenlik etmenin mutluluğunu canlı Elibal, anaokuluna toy başlamış bulunan öğrencilerin ailelerine müteveccih pedagoji bilimi seminerleri düzenliyor.

Aynı sürede elektronik beyin formatör öğretmeni bulunan Elibal, evladı müşahede sakat bulunan aileler ve muhtelif kuruluşlardaki enformatik uzmanlarına, müşahede engellilerin kullandığı yazılımlara müteveccih erişilebilirlik seminerleri veriyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü zımnında AA muhabirine mütekellim Elibal, fariza meydana getirdiği anaokulunda alışılagelen eylem yayınlayan öğrenciler ile hususi pedagoji bilimi gereksinimli evlatların müşterek arada bulunduğu "tersine kaynaştırma" uygulamasının yapıldığını söyledi.

Anaokulunun en ehemmiyetli görevinin inhibütör ve esirgeyici tedbirleri bildirme etmek bulunduğunu tamlayan Elibal, okula toy kaydedilen evlatların velileriyle 10 pedagoji bilimi semineri yaptıklarını bildirdi.

"Velilerimiz bundan baş döndürücü hoşnut oluyorlar"

Elibal, seminerlerde, evlatların eylem dönemleri, fasile içi iletişim, yazışma becerileri, bap bağımlılığıyla savaşım ve eşeysel keyif kadar konuların işlendiğini belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Anaokulundan ilkokula gidecek çocuklarımız oluyor. Onlara müteveccih velilerin ne çeşit hazırlıklar yapmaları gerektiğine, uygulayım bilimi bağımlılığı üstüne eğitimler veriyoruz. Tabii ki velilerimiz de bundan baş döndürücü hoşnut oluyorlar. Hepsi de ikiz eş geliyorlar. Görme sakat olmam bu eğitimleri vermemde bana müşterek sıkıntı yaşatmıyor. Çünkü uygulayım bilimi bundan böyle ilerledi. Etkileşimli tahtalarla, kendimizin kullandığı hususi elektronik beyin ve çokbilmiş cihazlar katkısı ile bu eğitimleri baş döndürücü şen velilerime sunabiliyorum."

Öğrencilerle de muhtelif oyunlar oynadıklarını ve etkinlikler yaptıklarını aktaran Elibal, "Çocuklar baş döndürücü doğal. Çocuklar hatayı ve ya hileyi tek bildirme etmiyorlar. Çocuklarla müşterek gündüz 'Sırtımda kimin eli var' oyununu oynuyorduk. Bu oyunda oynayan şahıslar ellerinin müşterek bireyin sırtında fevk caba koyuyor. En fevkani el kestirim edilmeye çalışıyor. Kimmiş niteleyerek bakayım dedim. Hiçbiri affetmedi, bakmama müsaade vermediler. Tekrar beni lavta yaptılar, yatırdılar. Aslında ego istesem de göremiyorum fakat dallar baş döndürücü dürüstler. Bu mevzuda hatayı ve ya hileyi bildirme etmiyorlar. Bu benim düşüncesince ehemmiyetli müşterek olaydı." ifadelerini kullandı.

"Her mektep seviyesindeki öğrenciye pedagoji bilimi verip müşavirlik yaptım"

Elibal, cümle hayatında herhangi müşterek mektep seviyesindeki öğrenciye pedagoji bilimi verdiğini yahut müşavirlik yaptığını dile getirerek, "Okulu artırmak arzu edenler vardı, onlarla görüşmelerimizi yaparak okula kazandırdık. Yine öz müşavirlik yaptığım öğrencilerimle ayrı ayrı amme müesseselerinde karşılaşıyoruz. Geliyorlar 'Hocam' niteleyerek sarılıyorlar, esenleme veriyorlar. Bunlar bizlere baş döndürücü şişman mevki veriyor." niteleyerek konuştu.

Çeşitli pedagoji bilimi programları zımnında 62 ülkeye kimsenin katkısı olmaksızın gittiğini aktaran Elibal, şunları söyledi:

"Tabii ki hepsi kadar müşterek korku yaşıyorsun uçağa ve ya vasıtaya binene kadar. İlgili ülkenin toprağına etap attıktan sonradan emin olun herhangi müşterek şeyi unutup geride bırakıyorum. 'Buraya ego geldiysem, buradaki işlerimi de yapmış olup geriye dönerim' diyorum. Oradaki çalışmaların, pedagoji bilimi materyallerinin görüntülerini dostlarımla velilerimle paylaşıyorum. Tabii ki bunlar alım çalım donör oluyor. Onlara da müşterek güdeleme deposu oluyor. Şöyle güdeleme deposu oluyor. Hocamız görmediği şekilde gidiyor, geliyor kılıç de bunları yapabiliriz halinde müşterek güdeleme oluşuyor onlarda. Bu da elbette ki mevki katıyor."

Elibal'ın azmi, velilerin merakını topluyor

Okuldaki dü öğrencinin anası ve mektep fasile donanması başkanı Fatma Ergen, çocuklarını okula atıf dair Elibal'ın velilerle meydana getirdiği toplantının baş döndürücü tesiri bulunduğunu anlatım etti.

Elibal ile şişman kızının sınıfındaki ege toplantısında tanıştığını anlatarak, "Ben özellikle İbrahim hocanın müşahede sakat bulunduğunu ayırt etmedim, okulun çıkışında ayırt ettim. Sesi kişiye anca müşterek güvenlik veriyor ki kendinizi müşterek arsıulusal görüşmede hissediyorsunuz. Verdiği bilgiler sebebiyle kılıç öğrencilerimize şimdi baş döndürücü şeyler katabiliyoruz. Bize baş döndürücü müşterek tomar artısı oldu. O sebepten dolayı baş döndürücü teşekkürname ederiz İbrahim hocama." dedi.

Okuldaki öğrencilerden sema sakat Yusuf Tuna Zeybek'in anası Mekke Zeybek de Elibal'ın elden okuldaki çocuğuna değil, öbür evlatlarının pedagoji bilimi dünyasına da tesiri bulunduğunu anlatım ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Görme sakat kendisine tek görmedik İbrahim hocayı, sonrasında ayırt ettik. Yusuf buraya önce özellikle neşet etmek istemiyordu. Oğlum sabık yıl de bu okula gelmişti. Tatilin peşi sıra okullar açılınca Yusuf, İbrahim hocayı unutmamış. Okula dirimlik gelmez İbrahim hocanın bacaklarına sarılmıştı. Ben o süreçte İbrahim hocayı unutur niteleyerek kestirim etmiştim fakat unutmamıştı. O beni baş döndürücü şaşırtmıştı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler