USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme engelli memur çift, evindeki dayanışmalarını iş durumunda de sürdürüyor

Sakarya'da evlilik hayatlarındaki uyumu ve dayanışmayı iş ortamlarına da haiz gözsüz çift, el birliği ve taayyüş sevdalarıyla kip oluyor.

Görme engelli memur çift, evindeki dayanışmalarını iş durumunda de sürdürüyor
13-01-2022 12:38
Sakarya

Söğütlü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü evrak kayıt ofisinde memur memurin Muazzez (37) ve Hakan (45) Geçinir çifti, işteki dayanışmalarıyla çevrelerindekilerin ilgisini kazanıyor.

Eğitim ve memuriyet yaşamlarında yaşadıkları zorlukları azimleriyle gerilerinde bırakan birlikte bebek sahibi çift, engelli bireylerin kendilerine inandıkları takdirde herhangi birlikte bölgede değerli işlere imza atabileceklerini gösteriyor.

"Evde de bir, burada da biriz"

Şef memur Muazzez Geçinir, AA muhabirine, ilköğretimi Çanakkale'de görme engelliler mektebinde bitirdikten sonraları ortaöğretim eğitimini engeli namevcut yaşıtlarıyla aldığını anlattı.

Kazandığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi gün bölümünü ufki intikal yaparak Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde tamamladığını tamlayan Geçinir, mezuniyetinin arkası sıra atandığı Van, İstanbul ve Sakarya'da çalıştığını aktardı.

Geçinir, memuriyete atandıktan sonraları da mücadeleyi bırakmadığını belirterek, "Şu anda lider kadrosundayım. Elimden geldiğince yükselebileceğim yere genişliğinde gelmeye çalıştım. Şube müdürlüğü mevcut fakat onu yapmış olup yapmayacağıma henüz değişmeyen vermedim." dedi.

Evde tebeddülat onarım işlerini eşinin yaptığını, iş bölümünün yaşamın herhangi birlikte dalında bulunduğu kabilinden iş durumunda de makbul bulunduğunu kail Geçinir, "Ben anca yarar taslayan birlikte insanoğlu değilim. İş olduğunda ego uygunsam ben, eşim uygunsa o yapıyor. Evde de bir, burada da biriz." sanarak konuştu.

Geçinir, âmâ bireylere ve ailelerine şu tavsiyelerde bulundu:

"Aileler geçmiş ilkin çocuklarına güvensinler. Ne genişliğinde engellerlerse eve kapatırlarsa o genişliğinde çıkarlarını geliştiremez, yaşama tutunamaz, dirim boyu kendisini birisine eksikli hisseder. Engelli arkadaşlarımızın da elden pes etmemesi, zorluklara gönül rahatlığı azmetmesi, yılmadan emek harcaması gerekiyor. Allah'ın izniyle de giderek muvaffakiyet geliyor."

"Kimseye eksikli olmamak düşüncesince çabaladım"

Hakan Geçinir de ortaokulu bitirdiği tam görme engelinin çok aşama artarak çoğalması üstüne eğitimine aralık hasretmek durumunda kaldığını, 6 sene süresince kendisini adeta eve hapsettiğini dile getirdi.

Bu halde sorunlarının üstesinden gelemeyeceğini anladığını dile getiren Geçinir, "Sonra Sakarya'daki Görme Engelliler Derneği'ne örgen oldum. İlk başlangıçta gitmedim fakat sonraları annemle bu arada gittiğimde baktım orada tek görmeyenler caba vardı. Benim acı tatlı sızdırılmış da olsa dümen edecek genişliğinde düşünüm oluyordu. Onların gidişlerine, yürüyüşlerine ayrıca tek görmeyenlerin neymiş görüyormuş kabilinden sade yürümelerine tanık oldum." dedi.

Onları gördükten sonraları namına de inanma geldiğini özetleyen Geçinir, satranç turnuvalarına katıldığını ve sıhhatsiz artan ortaöğretim eğitimini açıkça öğretimden tamamladığını kaydetti.

"Bir şeyi isterlerse Allah'ın izniyle olur, kâfi ki istesinler"

İş sahibi olabilmek düşüncesince kestirmece 15 sene uğraştığını, sınavlara, mülakatlara katıldığını tamlayan Geçinir, "Çalışma hayaliyle yaptım. 'Bir işim olsun, ondan sonraları Allah müsaade verirse yuva kurayım ve derneşik hayatım olsun' sanarak uğraştım. Kimseye eksikli olmamak düşüncesince çabaladım. Hani derler ya 'bana balık yemeği değil, balık tutmayı öğret.' İşte ego daima balık tutmayı öğrenme yolundan gittim." ifadelerini kullandı.

Geçinir, sınavlara girmekten yorulduğu tam eşinin desteği ile akıbet birlikte kere denediğini ve kazanarak memuriyete atandığını anlatarak, şunları söyledi:

"Görme engelliler, fakat eş fakat kadın olsun, çocuklarını sıkmasınlar. 'Gidemezsin, yapamazsın, çarparsın, düşersin!' Bu mevzularda tek nesne demesinler. Zaten giderek ailelere inanma gelir. Arkadaşlarımız da tek devir bıkmasınlar, usanmasınlar. Bir şeyi isterlerse Allah'ın izniyle olur, kâfi ki istesinler."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler